GM, dakle GoldMaster, bi trebalo značiti da je to "master" koji se dalje kopira i distribuira.
Čitao sam i ja o svim problemima s betama, nemogućnošću povratka itd - ali može se. Prva stvar je da baseband ne možeš vratit na stari, no oni koji nemaju otključane telefone nego primjerice kupljene legalno u T-mobile i sa T-mobile karticom taj dio ne zanima, jer će raditi svejedno. Downgrade OSa sa 3.0 na 2.1.1 se može napraviti, dakle i to je kako treba.

Naravno, sve je to na vlastitu odgovornost, i drago mi je da je netko napisao disclaimer koji sam i ja trebao staviti. No, bilo kako bilo, meni sve radi normalno. Pet plus. A da ne pretjeram, stvarno se vidi da je softver brži, fluentniji je. Da jež ježa - je.

No, da skratim priču, ako netko hoće staviti ovu 3.0 GM na iPhone, ja ga mogu poslati, uploadati ili nešto tako, nije bed. Sva iskustva koja sam vidio, a gledao sam isključivo što kažu ljudi koji nemaju DEV-registrirani iPhone, su pozitivna. Nitko niti jedan problem zasad - također ni kolega ni ja koji smo ih danas pregazili...

Ukratko onda:
1. postoji šansa, ma kako mala bila, da bude problema s ovim softverom, pošto je izašao prije official releasea. IMHO neće biti nikakve frke, dapače Apple je sam znao da će se pojaviti taj FW vani čim ga puste iz svojih ruku, no za razliku od beta uz koje je i sam Apple velikim slovima upozoravao da se neće moći aktivirati na non-dev aparatima, ovdje nema nikakvih upozorenja. Ja sam probao, radi, pa ako se i kasnije ispostavi nekakav žnj-problem, mislim da ću moći otići do T-centra nakon što izađe official 3.0 i praviti se ćorav te pozvati garanciju. Radilo je x puta sa Motorolama na kojima smo stvarno svega radili, kemija da pamet stane, pa bi vjerojatno radilo i s iPhoneom.

2. Ako netko hoće, ja sam tu...