Ako se nisam preračunao, WWDC počinje u ponedjeljak, 8.6.2009. u 19h po našem vremenu.
Ima li netko neki link gdje će biti real-time prijenos? Nekak mi se to gleda preko neta, s iPhoneom spojenim na kabel i iTunesima spremnim za download OS 3.0![]()
![]()
![]()
Ako se nisam preračunao, WWDC počinje u ponedjeljak, 8.6.2009. u 19h po našem vremenu.
Ima li netko neki link gdje će biti real-time prijenos? Nekak mi se to gleda preko neta, s iPhoneom spojenim na kabel i iTunesima spremnim za download OS 3.0![]()
![]()
![]()
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
Nema frke
To ti se čeka već otkad se krenulo govorkati o OS 3.0, a sad kad su novi iTunesi vani, ja sam 99.9% siguran da će pustiti OS 3.0 na WWDC. Plus što će se i Štef pojaviti ipak (Steve Jobs), ne bi me začudilo da opali neki razgovor sa pozornice preko novog iPhonea, naravno sa OS 3.0 gore, i da kaže nešto kao "ladies 'n gentlemen, let the download begin"![]()
Al' će padati serveri
Ili će download biti kojih 1-2kb/s
Nemam pojma o WWDC, ali sad me zanima što će se desiti- još bi bilo najbolje da se opovrgnu glasine o novom iPhone- u![]()
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
direktnog video prijenosa sigurno nece biti.
ali bit ce tekstualnog prijenosa sa kojim slikicama. imas puno stranica koje ce to pratiti
Dinamo rules!!!
bit će na mackorisniku sad već tradicionalni live textualni prijenos, komentiranje itd pa svratite malo prije 19.00.
Btw teško da će odmah po WWDCu pustiti firmware van... malčice kasnije će to ići
Na veliko se priča da će Steve biti prisutan, već je navodno bio u Appleu, pojavio se nekoliko puta, i navodno izgleda ko' nov... No, briga mene za Jobsa, iskreno
Vjerujem da su svi vidjeli da se naveliko pojavio novi iPhone po ponudama raznih dućana, od 32GB. Tako da to ziher ide sad javno, na WWDC-u. A sad, da li će ga pustiti u prodaju sa 2.2.1 ili će ga odmah baciti na 3.0, to treba vidjeti. Ja se nekako nadam da bi se pustio 3.0 već za trajanja WWDC-a. Nadam se, naravno, ništa nije sigurno.
A glede prijenosa - da, vidjet ću na Mackorisniku, ali dobio sam preporuke i za ova dva "prijenosnika"koji su navodno jako dobri, brzi i točni, itd. Pa ako nekog zanima...
Gizmodo live blog
GDGT live
Ipak puštaju 3.0 17.6.![]()
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
Oh yeah!
Vidio, vidioNeka, nije loše, ipak je to (samo) 9 dana
![]()
Eh, isti iPhone kao i 3G- samo 32gb.
I 3MP i autofokus (biti će super kamera, pošto ni sadašnja nije loša), touch focus (ovo mi se sviđa), video snimanje (30 fps) po defaultu...
200$ 16gb
300$ 32gb
U RH od 7. mjeseca.
Zove se 3Gs:
Brzina
• Brži od prošlog: Pokretanje poruka je 2.1x brže, otvaranje NY Times- a u Safariju 2.9x brže.
Kamera
• Nova kamera (3mp), s autofokusom, auto ekspozicija
• Touch focus
• Posebni macro i mod za slikanje u tamnim uvjetima
Dizajn
• Isti kao i prošli iPhone
Posebne mogućnosti
• Ugrađeni kompas, koji se integrira u Google Maps, pokazuje sve bitnije podatke
• Glasovna kontrola, mogućnost glasovnog zvanja, mijenjanja pjesme- traženje pjesme određenog izvođača, s određenog albuma, čak i sličnih pjesmi
Baterija
Prevedeno (više manje ovo bitno) sa gizmodo.com
Zadnji uredio georgy : 08-06-2009 u 21:13
Pa, neće objaviti koliko košta u T-comu
Ovdje možete isprobati iPhone.![]()
..opet užas... opet iphone kaska sa..hm..svima
samsung x460--samsung d-600--nokia 6288--n73--n91me-v630i-6288-lg ku990, s.e g700-lg kf750 + hp ipaq 114
eh, ovo sa kamerom i sa baterijom mi se veoma svida.
samo, nekako mi se cini deblji od 3g
Dinamo rules!!!
glup je,glupo je i najbolje će biti kada nekoliko zadrtih fanova kaže woow na ovo... isti dizajn,sve isto, boli me patka za kompas,imaš gps,voice recorder neće raditi nigdje osim na 3gs,onak wtf,koji je problem imati ga na 3g na primjer,i tako je to isti mobitel,bez velikih poboljšanja,wow kamera -.-'
stvarno bi bilo glupo biti zadovoljan ovime
pa da si malo tehnicki informiran onda bi znao u cemu je problem zasto Voice Control nemoze raditi na 3G. Radi se o Voice chipu za prepoznavanje glasovnih naredbi koji 3G nema.
Isto tako je Glupost koju si izjavio velis nista Revolucionarnotu se slazem sa tobom neka poboljsanja su vidljiva. Od kamere pa do Kompasa pa do Zoom Touch Funkcije pa do obrade Videa direkto na iPhonu i veceg kapaciteta samog uredaja i jos stosta.
Kompas je jedna jako korisna stvar ali ocigledno neznas za sta sluzi tako da to necu ni komentirati.
Isto tako zasto da se mjenja dizajn kojeg su svi prihvatili i kad je Odlican. Da si malo bolje upoznat sa APPLE proizvodima onda bi znao da oni nemjenjaju svako malo dizajn svojih proizvoda pogotovo ako je prihvacen od strane korisnika.
Isto tako je sa NOKIA mobitelima koja je razlika bila izmedu N95 i N95 8GB ili N96 i N95??? ubiti nikakva osim neke zanemarive sitnice ali su svi opet vikalo WOOOOWWWWWWWWWWW
Ne bih se složio, ali ovo nije tema za to... iPhone nije ništa posebno izuzev šminke i nenadmašne glatkoće softvera. A velikih poboljšanja što su unjeli,... Iskreno sam se nadao da će novi iPhone bit nešto bolje od sadašnjeg. Kamera je i dalje relativno niskog broja MPX mada slike ispadaju sasvim solidno za mobitel. Super novost, moš snimit i video (woow, kao da sam to mogao sa starim T630 toliko o novosti), i MMS (a ovo je imao T68i prije 15 godina ja mislim)... Realno gledajući, iPhone kupuju oni koji vole šminku, sve u svemu razočaranje, ali to je samo moj stav![]()
Nisi
7 godina
Na stranu sve to što si nabrojao, ljudima koji ga kupuju je glavna stvar ta "beznačajna" glatkoća software- a i mogućnost instaliranja puno aplikacija.
Meni, na primjer, MMS ništa ne znači, video snimanje imam i na "starom" iPhone- u, kamera mi je čist ok (ne radim neke profesionalne slike s mobitelom)...
Ali, ni po meni ovaj novi iPhone ne donosi neke nevjerojatne promjene- kao što se očekivalo, no- tko voli, nek izvoli.![]()
to je recimo bio i moj stav do nedavno.
al kolko god da istina, kasni za ostalima, uz data tarifu je definitivno najiskoristiviji mob koji sam imao. a imao sam ih previše.
pogotovo kad uzmem u obzir da mi kamera i mms niš ne znače. a i bez bluetootha živim čist dobro
plus gušt. nisam tu da govorim wooow jer ovaj 3GS je daleko od toga, ali sve te symbian/wm funkcije i prazni megapikseli nikak ne mogu nadomjestit kakav je gušt radit s iPhoneom.
a ak ovak nastave nikad nece ni moc
vjeruj da nije svim ljudima samo do nacrtane jabuke. da mogu ja bi je najradije skinuo baš zato da više ne slušam: 'hahaha, i modni mačak ima taj iPhone!'
Zadnji uredio marioo : 08-06-2009 u 22:41
Ma koristio sam ja tog iPhonea, ali zagustilo je par puta pred ispit, svi su imali skripte na mobu osim mene zbog tih nekih mušica... Kamerom nisam uspio uhvatiti čistu sliku, a nisam imao bluetooth da mi netko pošalje. Vjerojatno sam mu se tu najviše zamjerio
Osobno imam tu data tarifu i na Xperiji koja nije ni približno fluidna kao iPhone, ali nekako mi je ipak bolja... Nadao sam se da će novi iPhone donjet par sitnica koje su mu falile i fale još uvijek, ali i dalje to nije to![]()
sada ćemo mi opet ulaziti u raspravu?
u redu, tebi štima, meni ne, sve ok
osobno očekivah(poput većine) prvenstveno malo tanju verziju i minorne dizajn promjene,ali da ih ima,ovo je ista stvar 2 grama teža?
soft. promjene su najvljene prije pola godine i sada ih može imati svatko tko ima 3g,nema smisla kupovati ovo zbog kamere i dvije aplikacije,sigurno ne kompasa koji nećeš koristiti niti tri poštena puta,kao i većinu stvari,kupuje se jer zvuči kul,ne zato što će se koristiti,no ajde
ispričavam se na offtopicu,ali ako palm sa svojim web OSom bavi još koji mob na tržište,računajući nedostatke naspram iphonea,ali i prednosti,jedini mu može biti ravan...po fluidnosti,zastupljenosti ne,no nekoliko opcija puno bolje prođe nego kod iphona
Bookmarks