i jedan i drugi tip ekrana imaju svoje prednosti i nedostatke, ali mislim da je omjer to dvoje definitivno na strani kapacitativnog
hwr nije nista neprecizniji od onscreen tipkovnice, barem na iphoneu. Znam jer sam probao u ducanu iphone i n97, puno cesce mi je prihvatio krivo slovo na iphoneovoj tipkovnici, nego kad sam pisao rukom po n97. a da sam pisao sa stylusom, bio bi jos precizniji
Ali ono sto je najveci nedostatak kapacitivnog je to sto ga ne mozes dirati s noktom recimo, i sto nekad jednostavno ne regisrtrira dodir.
i jedan i drugi tip ekrana imaju svoje prednosti i nedostatke, ali mislim da je omjer to dvoje definitivno na strani kapacitativnog
macgy-kakve ti gluposti pricas,od ajfona tipkovnica je najbolja od svih tač uredaja,bez dileme
mekgajver-pročitaj moj potpis... sve lijepo piše tko je majka.
hebal vas hendwrajting... pored nomalne tipkovnice.... ne znam koliko TS mora biti savršen da se dobije osjecaj kao da pises na papiru..
jedina zamjerka nokiji je što nema više mpx i još važnije - xenon! to je to.
s ovim se slazem. imam dugacke nokte, meni osobno pase ici s noktima po ekranu.
zzzzzZ
Kako prenosi bug.hr odgađa se isporuka uređaja za studeni. Prvotno je trebao biti sada u listopadu. Kao razlog se navidi čekanje povratne informacije od razvijatelja odgovarajućih aplikacija.
Evo malo stariji, ali odličan preview http://my-symbian.com/other/preview_n900.php
U svakom slučaju izgleda obećavajuće
Disease and deprivation are stalking our land like... two wild, stalking things
Jel netko zna dali je planiran i naš jezik ( regija ) kao menu na samom mobitelu?
Hvala
@Music; nazovi ovlaštenog distributera (Mobis), oni će vjerojatno znati.
Inače, ja sam ih nazvao prije par dana sa upitom za početak prodaje N900 (tijekom 11. mj.) i očekivanu cijenu (5400kn, zvuči mi malo, ali tako su mi potvrdili u više poslovnica).
Mene zanima, u vezi Li-ion baterija, da li je pametno N900 puniti 24h prilikom prvog punjenja, da li ga se (inače) smije ostaviti punuti tijekom noći, i da li se preporuča puniti kada je totalno prazan?
Ovo su moje navike još od mojih prvih mobitela, ali sam čuo da su neke potencijalno štetne kod Li-ion baterija.
Vaše mišljenje?
Neće štetiti, daleko od toga, ali nećeš previše ni dobiti. Danas svi mobovi automatski gase punjenje kad ono završi i više nema smisla ostavljati mob preko noći jer se napuni za 1-2h. To je nekad imalo utjecaja na Ni-MH baterijama.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Hvala na savjetu.
A znam što ce mi rec da Nokia ima politiku da tamo gdje pošalju svoje telefone da ima i menu na tom jeziku gdje je poslan ( na regiju ) ali sam se u par slucajeva lijepo popijo tako da sad pušem i na hladno![]()
@music;
evo ja osobno preferiram engleski menu jer hrvatski prijevodi znaju biti loše i ne razumljivo interpretirani...
Ako je vjerovati ovom članku, N900 izlazi 16.11.
Isprike na double postanju; radi se o potencijalno vrlo bitnoj informaciji.
Malo sam se razocarao ljudi u cijenu.
Gledao sam cijene ove nokie na amazonu i evo sta se desava.
amazon.com tu je nokia 600 $
amazon.de tu je nokia 600 €
a kod vas u hrvatskoj je 5400 kuna sto je 77 €skuplje.
Kod nas u BIH ce kasniti ovaj mob podosta no on se vec moze kupiti u EU.
E sad ako ko ima prijatelje ili rodbinu u USA ovo cudo od moba moze veomaaaaa
povoljno nabaviti za 600 $ sto je oko 3044 kuna.
De malo provjerite da ne bude da lupam bezveze heheh.
pozz
Što se cijene tiče, potpuno si u pravu i tu nema pomoći osim putem poznanstva (prijatelja, rodbine, čegagod).
Međutim, N900 još NIJE u prodaji u EU, na službenim stranicama Nokie (gledao sam: UK, Rusija, Austrija, Njemačka, Italija) stoji: "cooming soon" obavijest.
Meni je samo žao što se prije nisam registrirao na +club bodove na T-comu pa da ga izvučem za bar tisuću kuna jeftinije...
Svejedno, definitivno ga uzimam prvi dan prodaje, jer mi se čini opakom spravicom! A za 2 god. ću pametnije...![]()
otkuda ti cijena za Hrvatsku?
sad sam baš gledao Maemov review i mogu samo reć da mi software izgleda odlično na prvi pogled ovak. možda malo virtualno tipkovnica u porukama izgleda nekak čudno ali barem su slova velka i smanjuje mogućnost pogreške. galerija i media player izgledaju stvarno odlično
@ Ambivalent_ - otkud ti informacija da će uređaj doći u T-Mobile ponudu?
@Yager; moj post s početka stranice;
EDIT: radi se o Mobis-u, ovlaštenom uvozniku za RH.
EDIT #2: nemam informaciju za T mobile ponudu, čisto špekulativno sam to nabacio.
Ajd nek se javi ekipa koja misli uzimat N900 po izlasku, da se kontaktiramo povodom aplikacija te savjeta oko moba...
Po pitanju pametnih mobova sam totalni junfer, pa će mi svaka sugestija dobro doći... : )
Zadnji uredio Ico : 06-11-2009 u 11:17 Razlog: spojeni uzastopni postovi. postoji tipka EDIT
OK, hvala na odgovoru.
Inače, sve te aplikacije se naplaćuju ili ima i besplatnih?
Da li se aplikacije mogu kupovati da mi se skine lova s bona?
Ako ce bit postupak kao i sa Symbian mobitelima napravit ceš si certifikat s kojim ceš sve aplikacije koje ceš htjet stavit na mob prvo potpisat i instalirat na mob i to je to ili ceš si hakirat mobitel da sve što stavit da se automatski certificira.
Tako da nema skidanje love s moba.
Malo sam surfao i nasao na ovaj članak..ako je ovome vjerovati, najvjerojatije će n900 biti dostupan u vipu,ako ga budu operateri uopće imali u ponudi, s obzirom da oni imaju praksu manje modificirati ili čak uopće ne modificirati soft na uređajima iz ponude, što nije slučaj s t-mobileom! Product kodovi za n900 su malo drugačiji nego za ostale nokie i puno ih je manje!
http://www.reuters.com/article/techn...58831A20090909
Možeš molim te, malo pojasnit princip product kodova.
Inače, da li znate kako ZG stoji sa besplatnim WiFi signalom?
Nešto su obećavali na Trgu, pa je na kraju ispalo da to nije klasičan otvoreni internet i da se niti email ne može pogledati...
Pročitao sam da (klub) Aquarius ima besplatan WiFi i neki bolji fakulteti...
Sistem ti je da inače kod nokijinih telefona imaju product kodove za skoro svaku zemlju, svakog operatera i tako omogućavaju operaterima da sami brendiraju soft za mobove i dopuštaju updateove softa samo kad oni odobre te updateove! Tako se i dogodi da nokia kupljena u t-mobileu umjesto ikone internet ima w'n'w ili ti ograničava neke funkcije kao fm transmiter u određenim zemljama ili gps ili wlan! Za n900 navodno tvrde da neće dopustiti operaterima brendiranje tog uređaja i da će biti dostupni samo generički kodovi za pojedine regije/države (naš je za hrvatsku i makedoniju)!
http://slike.hr/slike/pk_726e3.jpg.html
Zadnji uredio sakurabababa : 09-11-2009 u 22:54
Bookmarks