mob ne podržava flash tako da se na većini siteova ne mogu gledati filmići(npr. dnevnik.hr ili stranice s golim tetama) niti se mogu igrati igrice ako je nekome playtoy pao na pamet. ako se ne varam, za ovo nema pomoći s obzirom da mob nije smartphone.
sam youtube inače ima nešto(a ja ne znam što) tako da se filmići mogu gledati i bez flasha. uz to, aino dolazi s predinstaliranim "mobilnim" jubito-om tako da tu ne bi trebalo biti problema. uglavnom, poslužiti će svakome tko je sretan kad naleti na nezasticeni Wi Fi pa ubije dosadu na forumu, wikipediji, facebooku ili pak tu i tamo provjeri vozni red noćnog prijevoza, tv program, kulturnu ponudu... tra tra tra... ali ako netko traži 0-24 svemoćnu "internet zvijer" onda bi ipak trebao potražiti drugdje.
aino je osim toga pravi mali stroj za multimediju! natovario sam ga family guy-em, mythbustersima te još nekim filmovima i dokumentarcima i to je stvarno efikasno sredstvo zabave pri ruci. jedina mana je ograničena podrška video formata( samo 3gp i mp4), makar mi osobno to konvertitanje uopće nije ispalo nekakav problem. java programa i igrica sam također natovario kolko srce želi, hvala bogu pun ih je internet, tako da meni ta iskljucivo java podrška također ne smeta. mp3 player i kamera su tradicionalno odlični ili vrlo dobri tako da je aino pravi mali zabavni centar.
za kraj bi se još samo dotaknuo te ograničene touch funkcionalnosti. koliko vidim, većini ljudi se to ne sviđa i kao što smo i masva i ja već pisali, ima nekih stvari koje bi mogli biti logičnije i bolje riješene. toch je inače izvrstan i malo je šteta šta se ne može po njemu tukati cijelo vrijeme, ali meni osobno to baš i ne predstavlja veliki problem. ljudi zaboravljaju da touch screen podrazumjeva konstantno buljenje u ekran i pikanje po njemu, što nekome tko je poput mene konstantno na biciklu uopće nije neka sreća. također, jednostavno me nikad nije osvojilo pisanje poruka na touch-u, ali i još puno drugih jednostavnih funkcija. da se razumijemo, takvi ekrani su sad na vrhuncu popularnosti i stvarno su i fora, često i praktični (npr. multimedija i internet), ali po meni će tipka uvijek ostati tipka(priznajem da ovo glupo zvuči).
Inače, postoje glasine da bi s nekim budućim firmwareom otključali touch za korištenje cijelo vrijeme (iz SE-a potvrdili da je moguće) pa možda tada svi dođu na svoje.
eto, tastatura moli za milost i ponestaje mi ekrana za pisanje tako da zaključujem ovaj „mali“ osvrt, hehe. glavno da se već dva mjeseca telim sa seminarom od deset stranica...
svima sve najbolje u dve i desetoj!

) niti se mogu igrati igrice ako je nekome playtoy pao na pamet. ako se ne varam, za ovo nema pomoći s obzirom da mob nije smartphone.
) tako da se filmići mogu gledati i bez flasha. uz to, aino dolazi s predinstaliranim "mobilnim" jubito-om tako da tu ne bi trebalo biti problema. uglavnom, poslužiti će svakome tko je sretan kad naleti na nezasticeni Wi Fi pa ubije dosadu na forumu, wikipediji, facebooku ili pak tu i tamo provjeri vozni red noćnog prijevoza, tv program, kulturnu ponudu... tra tra tra... ali ako netko traži 0-24 svemoćnu "internet zvijer" onda bi ipak trebao potražiti drugdje.
).
Odgovori uz citat
Bookmarks