Trebalo bi raditi. Kabel ti je radio sa m55 ili kojim drugim Siemensom (za update)?
Pozdrav!
Skinuo sam novi fw sa siemesove stranice i htio bih ga uploadati na cx-a. Problem je u tome što sam nabavio serijski kabel od m55 i s njim ne radi.
Pitanje:
1. može li se napraviti update preko kabla od m55 na c65 (serijski kabel)?
2. ima li tko u okolici Kutine kabel za Cx-a koji radi...
p.s. update sam probao na win 2000
livin' fast
Trebalo bi raditi. Kabel ti je radio sa m55 ili kojim drugim Siemensom (za update)?
ako je kabel ispravan, onda bi trebao raditi...
maraschino - PTICICA
@KIllerLoop a i svi drugi Bilo bi dobro kad bi se kod ovakvih pitanja detaljnije opisao cijeli postupak koji nije uspio. Bilo je dosta slučaja da je došlo do banalnog propusta, a nitko nije pomišljao da je netko npr. zaboravio isključiti mobitel jer se takve radnje podrazumijevaju i onda se danima tražila neka "posebna" greška. Kad je čovjek 100% siguran da su sve banalne greške isključene lakše je onda dati savjet ili prijedlog.
I još nešto, nemojte reći meni se takve stvari ne događaju![]()
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Izvorno postao Sljaka
Nema problema...Prvo da odgovorim na pitanje o ispravnosti kabla. Kabel je korišten sa M55. To mi je frendov kabel i on je radio update fw na svoj M55, dakle radi. Ovako... Spojio sam prvo kabel na COM1. Nakon toga pokrenuo update i pratio upute. Ugasio, upalio mob, spojio ga na kabel... Nakon toga update je pretražio COM portove i nije našao mob. Prešao sam na ručno traženje. Ugasio sam mob, kako je update zatražio, i upalio ga. Javio je da nema moba. Nakon toga probao sam: promjeniti COM port, resetirati komp, promjeniti brzinu COM porta, ali ništa... Jedino još nisam probao na nekom drugom kompu ili na Win XP
livin' fast
nisam siguran jer nisam radio update na cx65, ali mozda je stvar u sljedecem. dakle na sx1 za update moras napraviti path do spremljene datoteke, jer inace update tool ne vidi mob iako je spojen. probaj tako. upute - http://www.siemensfreaks.com/NOVI1/htm/temp/sx.htm
maraschino - PTICICA
Ovo su podrzani kabeli za update CX65:
- Data Cable DCA-500 (serial->serial) / Data Cable USB DCA-510 (USB->serial, use only COM port 1 to 9)
- Please note that the Data Cable USB DCA-540 (USB->USB) is NOT supported
maraschino - PTICICA
Ne znam koja je oznaka kabela, ne piše ništa na njemu... Probati ću ono s pathomIzvorno postao 3aTmr
Pozdrav!
livin' fast
Oznaku kabela možeš pročitati na mobitelu kada ga spojiš na komp.Otkucaj *#06#
tu bi morao vidjeti jeli mob spojen i koji je kabel
Daj ovu tvrdnju malo objasniIzvorno postao neznalica
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
kod novih modela x65 serije, kad ukucas taj kod pokaze ti osim onih klasicnih podataka i koji je kabel prikopcan, ako je pikopcan... (zgodno)
maraschino - PTICICA
isti problem i kod mene, kabel je DCA-500 kupljen u siemensu za jebenih 170 Kn i takvog ga mob i prepozna ( SL65)
kod točenja fw 12 nece se konektirati na mob
Bookmarks