Bok, sorry kaj me nije bilo neko vrijeme tu...
Da, to je X2. To što je škripav i klimav itd, to je zato što nije zategnut kako treba - i dalje je show-off model. To će srediti, bez brige. Glavna koncentracija je na tome da smanje zežinu, jer uređaj je stvarno težak, ali s metalnim kućištem to nije lako. Neće biti lošiji (sporiji, itd) od X1, to je sigurno.
Ono što me veseli je da su odlučili gurati 4 platforme paralelno na SE mobitelima, dakle WM, onaj njihov OS na ne-smart mobovima, Symbian i Android. Dakle sve što postoji - guraju.
Također, ono novo što dolazi, što se (opet) ne mogu ni codename sjetiti, na Androidu, ono će bit takva mrcina da me strah... 4" display, praktički cijeli mobitel je samo display, tek tri tanke tipkice ispod kad stoji okomito. Lagan - lakši od X1 i X2 svakako, negdje kao iPhone, i tu negdje po debljini. Nadalje, procesor bi trebao biti 1GHz!!!! Da, gigahertzni takt, i sve skupa radi brzinom svjetlosti, uz naravno odgovarajuću (ne znam koliku) količinu RAM memorije. Govorkalo se i o SSD (solid-state drive) ali nisu ga, navodno, uspjeli ugurati unutra na zadovoljavajući način (veličina, težina, potrošnja struje) tako da izgleda ostaje klasična flash-memorija. Ali uglavnom - zvijer.
A softverski što rade - evo samo neke stvari koje su me se stvarno dojmile. Npr, face recognition. Imaš imenik i u njemu Peru. Opališ fotku, pa kao na Facebooku tagiraš ljude gore - Pero i netko treći. Mobitel dalje SAM prepoznaje lice, pa po svim slikama koje slikaš ili uploadaš unutra ubuduće, na svima koje downloadaš s neta ili Facebooka, prepoznaje Peru i stavi tag automatski. Naravno, do određene granice, jer fotki ima svakakvih - ali stvar radi vrlo zadovoljavajuće. No, to nije sve - sad kad gledaš fotke u bilo kojoj aplikaciji - Facebook, same fotke, imenik, web, svejedno, i kad vidiš tag "Pero", pa ga tapneš prstom, otvara ti se stranica s Perom koja ima SVE! Imaš njegove podatke iz imenika, možeš direktno slati mms, sms, mail, možeš ga pratiti na Tweeteru, kontaktirati na Facebooku (chat, write on wall), vidiš povijest komunikacija prema njemu (dolazni/odlazni pozivi, trajanje, sms, mms, mail, Facebook, Tweeter, još neke takve zajednice), pregled smsova je kao na iPhonu, dakle oblačići tipa "ja" i "on" koje možeš slati dalje, brisati, nastaviti, forwardirati, editirati, vidiš slike na kojima je on, vidiš baš SVE što ima s njim veze a postoji na mobitelu. Plus, sve te "panele" gdje su te info možeš prstom micati po displayu, ko u nekim filmovima gdje ekipa stoji pred velikim displayem na zidu pa primi rukom sliku i odvuče je lijevo, onu drugu desno, pa malo zoom, pa malo ugasi, pa stavi u prvi plan, pa makne... Nešto stvarno fascinantno, sofisticirano i brzo, a sve se automatski i samo od sebe povezuje - sve što je trebalo napraviti je tagirati lice i reći "to je Pero". To je sve - sve ostalo radi sam softver. Naravno, ako postoje sve te druge stvari vezane uz navedenu osobu.
Ma ono, Matrix na sedmu potenciju![]()

Odgovori uz citat
Bookmarks