Meni se to cini kao dobra stvar, pa na PC tipkovnici je bar ugodno tipkati.![]()
da,ta siva verzija izgleda vrlo dobro,makar tipkovnica,istini za volju nije privlačna,ali za tipkanje vjerojatno odlično rješenje
Nadam se da "pravi" x2 nece imati taj procesor koji je naveden na prvoj slici ove stranice (ARM1136EJS MSM7200), jer je to najobicniji qualcomm kakav imaju touch pro, hd.....
Dizajn mi se bas previse ne svida, ali 3.5 amoled ekran u kombinaciji s dpadom![]()
Iako autori kažu da izgleda lijepo, meni je i dalje ružan. Slike su sa GSMA
Osim slika, navodno ostaje na 528 MHz i 256 MB RAM, no ne bih se kladio, ako me sjećanje ne vara, na X1 su 2 puta povećali RAM memoriju pa je vrlo lako moguće da će nas obradovat tako nečim i ovaj put
EDIT: Maknuo sam slike jer ih nisam skužio dolje u postu![]()
Zadnji uredio mbusic : 12-06-2009 u 01:31
Sutra ce mozda biti sluzbeno najavljen?
http://www.electronista.com/articles...ne.17th.event/
Nista od toga
http://www.wmexperts.com/xperia-x2-n...nnounced-today
Zadnji uredio ce3hel : 17-06-2009 u 23:59 Razlog: Novi info
osobno sam imao x2 u rukama i puno je losija od x1, ja x1 imam duze vrijeme i mob je fenomenalan, naravno x2 je bila beta kao i m610i i obadva imaju oznaku (se123)......
Sto je bilo losije od x1?
prvo slide mehanizam nekako škripav i klimav, tipkovnica u usporedbi s ovom na x1 je uzas neka jeftina plastika, GPS je sporiji puno duže treba da se spoji... itd.
Bok, sorry kaj me nije bilo neko vrijeme tu...
Da, to je X2. To što je škripav i klimav itd, to je zato što nije zategnut kako treba - i dalje je show-off model. To će srediti, bez brige. Glavna koncentracija je na tome da smanje zežinu, jer uređaj je stvarno težak, ali s metalnim kućištem to nije lako. Neće biti lošiji (sporiji, itd) od X1, to je sigurno.
Ono što me veseli je da su odlučili gurati 4 platforme paralelno na SE mobitelima, dakle WM, onaj njihov OS na ne-smart mobovima, Symbian i Android. Dakle sve što postoji - guraju.
Također, ono novo što dolazi, što se (opet) ne mogu ni codename sjetiti, na Androidu, ono će bit takva mrcina da me strah... 4" display, praktički cijeli mobitel je samo display, tek tri tanke tipkice ispod kad stoji okomito. Lagan - lakši od X1 i X2 svakako, negdje kao iPhone, i tu negdje po debljini. Nadalje, procesor bi trebao biti 1GHz!!!! Da, gigahertzni takt, i sve skupa radi brzinom svjetlosti, uz naravno odgovarajuću (ne znam koliku) količinu RAM memorije. Govorkalo se i o SSD (solid-state drive) ali nisu ga, navodno, uspjeli ugurati unutra na zadovoljavajući način (veličina, težina, potrošnja struje) tako da izgleda ostaje klasična flash-memorija. Ali uglavnom - zvijer.
A softverski što rade - evo samo neke stvari koje su me se stvarno dojmile. Npr, face recognition. Imaš imenik i u njemu Peru. Opališ fotku, pa kao na Facebooku tagiraš ljude gore - Pero i netko treći. Mobitel dalje SAM prepoznaje lice, pa po svim slikama koje slikaš ili uploadaš unutra ubuduće, na svima koje downloadaš s neta ili Facebooka, prepoznaje Peru i stavi tag automatski. Naravno, do određene granice, jer fotki ima svakakvih - ali stvar radi vrlo zadovoljavajuće. No, to nije sve - sad kad gledaš fotke u bilo kojoj aplikaciji - Facebook, same fotke, imenik, web, svejedno, i kad vidiš tag "Pero", pa ga tapneš prstom, otvara ti se stranica s Perom koja ima SVE! Imaš njegove podatke iz imenika, možeš direktno slati mms, sms, mail, možeš ga pratiti na Tweeteru, kontaktirati na Facebooku (chat, write on wall), vidiš povijest komunikacija prema njemu (dolazni/odlazni pozivi, trajanje, sms, mms, mail, Facebook, Tweeter, još neke takve zajednice), pregled smsova je kao na iPhonu, dakle oblačići tipa "ja" i "on" koje možeš slati dalje, brisati, nastaviti, forwardirati, editirati, vidiš slike na kojima je on, vidiš baš SVE što ima s njim veze a postoji na mobitelu. Plus, sve te "panele" gdje su te info možeš prstom micati po displayu, ko u nekim filmovima gdje ekipa stoji pred velikim displayem na zidu pa primi rukom sliku i odvuče je lijevo, onu drugu desno, pa malo zoom, pa malo ugasi, pa stavi u prvi plan, pa makne... Nešto stvarno fascinantno, sofisticirano i brzo, a sve se automatski i samo od sebe povezuje - sve što je trebalo napraviti je tagirati lice i reći "to je Pero". To je sve - sve ostalo radi sam softver. Naravno, ako postoje sve te druge stvari vezane uz navedenu osobu.
Ma ono, Matrix na sedmu potenciju![]()
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
misliš na X3? to se isplati sačekat...
to govoris da ce biti na x2 ili na buducem sSE-u sa androidom??
meni je ipak x1 bolji možda zato sto sam navikao na njega, x2 mi je kao neka igracka, a možda ja kvaka u tom što je ovaj koji sam ja imao u rukama bio protutip s oznakom (SE 123) pa nije bio do kraja sređen....(kako je dobro imati kuma u SE)
Upravo - na Androidu, ne na X2. X2 je dotjerana i poboljšana verzija X1 - barem se tako knjiži. A to da li je istina ili ne, to je osobno iskustvo svakog korisnika. Trebali bi ga ispeglati, ubrzati neke cake u softveru, igre s memorijom, procesorom itd. Ovo sa 4" zaslonom će biti zvijer, u svakom pogledu![]()
A kad bi mogli očekivati oba, da li znaš možda približno barem?
X2 se nadaju pustit do Božića, tako negdje. Za onu poklon-groznicu. A ovaj drugi je velika nepoznanica, svakako ne ove godine.
puno mi je ljepša x1,ali na x2 se čini praktičnija tipkovnica za pisanje...
ali ovo sa androidom 1ghztotalno bolesno,onda će stavit bar i 1gb ram-a
hardverski je ovo jako sličan model:
http://www.gsmarena.com/toshiba_tg01-2662.php
ali pozitivno je što će ovaj SE biti na androidu, pa će i software vjerojatno biti svjetlosnim godinama bolji od windowsa
svi veći proizvođači (osim nokije) su već najavili nekoliko android modela, tako da vjerujem da će taj OS kroz jedno 6 mjeseci - godinu dana polako grabiti prema prvoj poziciji u smartphone OS-ovima, pa će sigurno biti i hrpa aplikacija dostupnih za njega
prednost androida pred WM je i u tome što je besplatan/open source, tako da bi i uređaji trebali imati nižu cijenu![]()
Devil da te pitam, tko radi X2 dali sada SE samostalno ili je i ovaj puta to produkt HTC-a?
HC4L
izgleda da ovaj put nece htc radit na X2 http://www.techradar.com/news/phone-...eria-x2-497329
Bookmarks