Razmišljam o chip tuningu na Astri, motor 1,7 CDTI 80ks. Pa ako netko ima kakvu preporuku za pouzdanu firmu koja se time bavi, savjet isl. molio bih da napiše.
Zvao sam za info Gabrek tuning ali mi je cijena previsoka
Razmišljam o chip tuningu na Astri, motor 1,7 CDTI 80ks. Pa ako netko ima kakvu preporuku za pouzdanu firmu koja se time bavi, savjet isl. molio bih da napiše.
Zvao sam za info Gabrek tuning ali mi je cijena previsoka
Nemoj chipirat auto, nije pametno. Osim ako ne nađeš dobar chip, koji reducira potrošnju goriva i povećava snagu. Moja preporuka ti je da uzmeš skuplji, jer jeftini chip često znači loš chip.
evo preduhitrio me ..
inace to kad neko kaze da je cipiranje unistavanje motora je cista glupost,on ti jednostavno nastima putem cipa( citaj druga mapa u njegovoj centralini) smijese zraka,benzina i ostalih pizdarija, samo ti na tih 75 konja neces dobiti jako puno,jedino sta ces imati veci okretni momenat i to ces jako osjetiti
Chip tuning znaći i skratiti vijek potrošnih elemenata u automobilu, što jednostavno znaći da ako imaš novaca za vanredne servise i redovne preglede vozila samo naprijed, ali ako je to samo puka radoznalost onda se bolje ne upuštaj u to!
Pametnije je investirati novac u kvalitetnije dijelove usisa zraka za motor i ispuha, ako je radoznalost u pitanju!Ako želiš da ti to preraste u hobi onda je to druga priča!
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
Čipiranje sigurno skraćuje vijek trajanja motora i to nije glupost i ko to tvrdi nije upućen dobro,ali današnji čipovi su puno kvalitetniji pa su i opterećenja u motoru puno manja.
Svakako se obratiti pouzdanom tuneru.
Vijek trajanja motora ovisi najviše o načinu vožnje i o održavanju motora. Motor se može uništiti i bez čipa a isto tako sa čipom može trajati jako dugo.
PREDATOR
ili gore kod citiusa ili OCT mape dolaze u obzir,naravno da su skupe ali znas da si dobio nesto sa njima i plus jos imas garanciju..
btw. koliko su te pitali u gabreku ?
u gabreku traže 4200kn (to je s uračunatim popustom od 25% do kraja 5.mj.) definitivno mi se čini previše. još ću se dobro raspitati, ne treba mi za ganjanje nego da bolje vuče ljeti kad klima radi i po autocesti u 5. da malo bolje ubrzava.
javi se citiusu,kod njega je od 300 eura do 600,ovisno koja mapa ide
George Eliot
evo me, nisam stigao odgovorit. mislim da se neću trenutno nagradit ni sa jednom od varijatni. Ali opcija chip tuninga ostaje otvorena, ali treba sad prvo platit registraciju pa možda malo kasnije.
Ako u dogledno vrijeme odem na chip tuning javim dojmove o poboljšanju performanis motora.
hvala svima na preporukama
Ako imas kolegu nekog, poliranje usisa, ispuha, spuštanje glave, poliranje ventila i glave, filter zraka i to ce ti povecat snagu motora zasigurno...
|\/|0T0r0La
Takozvano "spuštanje glave" nebi nikako preporučio jer povečava ekspanziju detonacije gorive smjese i time ugrožava svaki vitalni dio u dodiru a uglavnom ventili stradaju pa čak i bregasta!
George Eliot
kad i ako bude neće to bit neki radikalni zahvati, zato mi je interesantan chip tuning jer se tih 20ak konja dobije bez potrebe korištenja posebnih filtera ili nekakvih dorada.
A ne bi trebalo štetit motoru ako se stručno izvede (prema informacijama koje sam dobio od više ljudi s kojma sam pričao o tome).
Nije tih 80ks slabo, ali iz 1.7CDTI motora se može ipak još malo izvuć, a dodatna snaga dobro dođe ljeti uz klimu i na autocesti.
Zaboravih prije spomenut - vozio sam se jednom na more u Stilu sa JTD motorom od 80ks koji je bio "čipiran"(ne znam na koliko) i stvarno se osjeti razlika. Sa 4 osobe u autu i prtljagom auto odlično vuče. Sad u Astri je Isuzuov motor pa nije direktno usporedivo, ali vjerojatno su performanse slične.
Dali ti svjestan koliko motor dobije sa večim "udisajem" u svoj sistem?
Očito da nisi,
ali ako želiš dati velike pare odmah na to te nitko ne može odgovoriti!
Dobar usis zraka znaći koliko i dobar ispuh na automobilu!!!
Kreni od malih stvari da bi došao na velike, odnosno prvo pripremi sistem za chip tako da kada se odlučiš ga se ugraditi da imaš sve komponente koje daju završni rezultat!
A "radikalne zahvati" što ih ti zoveš i onako se odrađuju od strane profesionalaca koji znaju svoj posao tako da ti ih nebi zamjetio kao ni ugrađivanje chipa!
Puno tu treba novaca jer vjeruj mi da "dobro, kvalitetno i košta"!
George Eliot
Ima jedna poslovica: Tko ne plati kurvu,platit ce doktora. Dakle,ako se neces uhvatit kako treba s ovim,savjetujem ti da odustanes odmah. Trazenje jeftinih kombinacija,i improvizacija ce ti pojest sav budžet,a samo ces stetu napravit...
najbolji tuning... uzmeš usisnu granu da je promjer
recimo 50cm , te još dodatno ugradiš ventilator koji dodatno
uvlači zrak.. ima da letiš. a ne pičiš![]()
![]()
sta sve necu cuti![]()
Bookmarks