Pogledaj u Everestu da li su sve temperature u redu.
Meni je prije znao pištati kad mi je ventilator preslabo hladio.
A mislim da ti piše u knjizi od matične što znači svaka vrsta pištanja- pa ti to možda pomogne.
Imam problem sa kompom.
Naime, nakon što upalim komp, prvih 15-20 minuta sve normalno radi.
nakon toga iz kompa (ne iz zvučnika) čujem čudno sviranje.
Zvuke je kao zvuk sirene od hitne ili policije.
Do čega bi to moglo biti??
Da nije možda do hlađenje?
ako je do hlađenja, da li je do hlađenja proca ili napajanja
rastavio sam komp, upalio ga i vidio da se ventilator na procu najnormalnije okreće...
Molim pomoć!
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Pogledaj u Everestu da li su sve temperature u redu.
Meni je prije znao pištati kad mi je ventilator preslabo hladio.
A mislim da ti piše u knjizi od matične što znači svaka vrsta pištanja- pa ti to možda pomogne.
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
da li je zvuk kao kad pritisnes previse tipki na tastaturi odjednom, ili kao onaj kad se boota racunar tek sto se cuje na pocetku. meni se to desavalo prije i prilikom toga se racunar totalno zaledi (problem bio u hard disku :S) kasnije sam formatirao i nije se vise pojavljivalo,kod mene se javljalo takodjer poslije 15ak minuta koristenja i radilo se o kratkom pisku iz centralne.
Nije zvuk kao kad stisnem vise tipki.
Zvuk je drugaciji.
Neznam, sumnjam na napajanje, jer, kako sam rekao, cini mi se da ventilator na procu normalno radi.
Ako netko ima kakvu ideju, neka javi
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Ukoliko komp radi onda je zavijanje u 99% slučajeva zbog temperature procesora. Provjeri u BIOS-u temperature. Temperaturu napajanja BIOS ne vidi, a do sad nisam čuo da napajanje ima alarm. Ako ima temperaturnu zaštitu, ona samo ugasi komp. Kod pregrijavanja grafičke se u pravilu javljaju problemi u igrama, plavi ekran ili gašenje monitora ili kompletnog kompa. Kod pregrijavanja chipset-a u pravilu prestaje raditi razna periferija ili se ruše programi, Windowsi, te na kraju komp smrzne.
Ukoliko nisi skidao cooler s procesora, moguće je da je otvrdnila ona tvornička pasta pa da se zato pregrijava (pogotovo ako je stariji od 1-2 godine). Provjeri temperature, ako u BIOS-u nešto nerealno javlja možeš pokušati taknuti coolere od sumljivih komponenti, iako u slučaju da je probel u pasti, cooler bude znatno hladniji od procesora.
Ako je do procesora, ostavi komp par minuta upaljen da se ugrije, onda ga ugasi, ištekaj i skini hladnjak, polako i oprezno uz laganu vrtnju lijevo-desno koliko prostor dopušta, jer će vjerojatno biti prilično zalijepljen. Očisti staru pastu s hladnjaka i procesora. Ukoliko je ona gumasta tvornička, tu može dobro osobna poslužiti, za ugrubo. Neki skidaju alkoholom, neki acetonom, ali pazi da ne bude previše, već da buse krpica samo malo vlažna. Skini ventilator s hladnjaka i očisti prašinu, složi ga nazad, stavi malo nove paste na procesor i tanko razmaži te stavi hladnjak.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Bookmarks