Mislim da se to zove "ironija" A i "cinizam" nije daleko, također...

Uglavnom - nisam ja protiv JBa, krivo smo se shvatili. Neki koji su duže na forumu sjećaju se što sam izvodio po Motorolama, a takav stav je i dalje tu. Samo sam shvatio da stvarno HRPU aplikacija jednostavno ne koristim. Ergo, nema ih potrebe instalirati. Kao i JAVA-aplikacije na drugim mobitelima, kojih sam imao gore, pa kad sam se probao sjetiti kad sam ih koristio zadnji put zabolila me glava. Onda čemu to? Radije stavim još par MP3ca gore ili neki podcast, film, nešto tako. Što će mi 5 screenova aplikacija kad se rijetko kad maknem s prvog? Nema smisla...

A ovo za JB sam pitao (početak threada) zato jer mi se dogodilo to što se dogodilo - baterija je puno prekratko trajala (ja malo pričam na mobitel, stvarno malo) i dešavalo se da push prestane raditi, ali bez da se javi greška ili nešto, pa čak ni restartanje telefona nije sredilo stvar. Evo od petka navečer kad sam ga restorao ti fenomeni su nestali - potpuno. Ne mora biti JB, možda je do neke od instaliranih aplikacija - to ne znam. Znam samo da sam jedan od RIJETKIH koji su imali takve probleme, i da ih sad nemam. A pošto nemam neku potrebu uopće JBati (ne, nije mi ispalo slovo "e") telefon, onda ni nisam.

Ja sam iPhone uzeo iz 3 velika i bitna (za mene) razloga: htio sam telefon bez tipki, full-touch screen i to bez stylusa (što mi je nedostajalo na P1 i na XPeriji); morao je biti internet-orijentiran, prvenstveno za mailove (blackberry mi se ne sviđa, ali funkcionalnost je morala biti takva ili vrlo slična); morao je biti dobar MP3 player jer mi je dosadilo nosit mobitel i ipod okolo, pogotovo kod bavljenja sportom. Dodatna stvar je bila (mada ne i uvjet) da po mogućnosti NEMA Windows Mobile OS (jednostavno ga NE VOLIM. Točka)

Ono što je spojilo sve 3 (i pol) stvari je iPhone. Za ono što meni treba su i sve te dodatne aplikacije simpa - ali ne trebaju mi. Imam browser, ergo cijeli svijet na dlanu, dobijam mailove, imam muziku, imam converter (često mi treba za pretvaranje iz US u metrički sustav i obrnuto) - i to je to. Ostalo mi, zasad, ne treba.