Prije par dana uzeo sam komplet tarifu u vipu s kojom se dobije i my blackberry usluga. Instalirao sam Blackberry connect softver na svoj SE P1i koji radi super i usput dobio i Blackberry web.

Blackberry web je zapravo brandana stara opera mobile 8 (defaultni web browser na P1i, užasno spor i ljigav) koja je namještena da koristi blackberry konekciju za flat rate browsanje neta. Ja bi htio, kao i svi normalni ljudi, da sve ostale aplikacije mogu koristiti tu flat rate konekciju (alternativa je korištenje 512 MB prometa uključenih u tarifu). Ta flat rate konekcija se naziva "BES blackberry.net" i nema je nigdje u popisu internet accountova i ne može se vidjeti osim u Connections mgr. gdje samo otkriva da joj je APN: blackberry.net. Htio bih napravit konekciju s istim postavkama ali da je dostupna svim aplikacijama na mobu. Probao sam se igrati s različitim IP-evima kao proxy koji pisu u BB connect softveru ali bez uspjeha. Valjda treba i neki username i pass. Zanima me zna li itko kako očitati te skrivene postavke. Može li se to s onim AppTRK debuggerom?