jedva našao ovu temu hehe
GSMArena je objavila review WM 6.5
link: http://www.gsmarena.com/windows_mobi...review-403.php
i da mi nismo imali ništa konkretno o novo najavljenoj WindowsMobile platformi 6.5 pa evo:
Microsoft je na Mobile World Congressu predstavio novu verziju vlastitog operativnog sustava za mobilne telefone Windows Mobile 6.5. Isto tako na svom blogu objavio datum (11. svibnja) lansiranja Windows Mobile 6.5.
Prvi uređaji s Windows Mobile 6.5 ne očekuju se prije jeseni.
Također mali info o Windows Mobile 6.5 možete pročitati tu i tu.
Najvažnije novosti se mogu svesti na nekoliko bitnih dodataka operativnom sustavu. To je nova verzija mobilnog Internet Explorera s brojnim unapređenjima u pogledu realističnog prikaza web stranica te dva nova servisa: My Phone i Windows Marketplace for Mobile. My Phone omogućava sinhronizaciju različitih vrsta sadržaja između mobilnog telefona i servera, a Windows Marketplace predstavlja servis za direktnu kupovinu aplikacija.
Od ostalog, vrijedno za izdvojiti je to da je Microsoft odlucio umjesto običnog lock screen ekrana dodati i neke novitete poput korisnih informacija. Primjerice lock screen ekran će ubuduće prikazati i koliko ste poruka/mailova dobili te propuštene pozive itd.
HC4L
jedva našao ovu temu hehe
GSMArena je objavila review WM 6.5
link: http://www.gsmarena.com/windows_mobi...review-403.php
Evo jedan review s kojim se apsolutno slažem: http://gizmodo.com/5374876/windows-m...xcuse-for-this
Ukratko, i Ballmer je osobno priznao da su se jako zeznuli sa 6.5 i potrošili dvije godine na gotovo nikakve promjene (većina OS-a vuče korijene još iz 2002.)
Tip koji je pisao taj review je tipični MS mrzac.
Ako se mene pita WM je što se performansi tiče lošiji od iphonea, ali što se tiče funkcija i "customiziranja" daleko ispred iphonea, a da o Symbianu i ne govorim.
Na iphonu prvo moraš napraviti JailBreak da bi mogao nešto više s telefonom ili da editiraš telefon...Da ne spominjem Itunes koji ti treba da bi stavio MP3 gore koji morate držati na računalu inače sinkronizacija obriše sve.
Naravno, može to i ručno, ali probajte vratiti MP3 na disk...nisam par mjeseci koristio itunes i čisto sumnjam da je apple što promjenio, ali koma.
Iphone je čista igračka i vjerojatno ga više nikada neću koristiti.
Sada imam HTC Diamond 2 s WM 6.5 i telefon nema što nema, da je MS rekao da su WM 6.5 samo prijelazna točka do WM 7 to je točno.
To da u wm 6.5 nije nista bitno promjenjeno to je cinjenica. Jedino sto su napravili je da su povecali ikone (kao da je netko ukljucio opciju za invalide u windowsima).
Ja koristim wm jako dugo i ne mislim ga mijenjati, ali wm 6.5 bolje da nisu ni napravili. My phone i onaj smijesan appstore ili kako se vec zove mogli su dodati na 6.1 i baciti se na rad oko wm7, umjesto da gube vrijeme na gluposti.
S iphonom nitko ni ne usporeduje wm jer je to jednostavno bedasto. Drugaciji profil ljudi treba te dvije platforme (da netko ne shvati krivo, ne aludiram na nista negativno ni za jednu ni za drugu stranu).
Iskreno,druzim se s Windows Mobile jos od verzije 2003 SE (i prije), doslovno nista nisu promjenili. Bio sam u Zg-u na mobility dayu i nisu me impresionirali.
Mislim da WM 6.5 je samo korak nazad, i nema razloga za brzanjem u upgradeom sa 6.1 na 6.5 , i sam Steve Balmer je rekao da su trebali pricekat i najavit 7.
Ovako Android OS i Apple OS ih doslovno gaze.
Ne bih rekao da je WM 6.5 korak nazad. Postoje recenzije u kojima ćeš vidjeti natpis s kojim se mnogi slažu, a to je da je WM 6.5 mnogo manje iritantan od 6.1
Eto, ja sam nedavno prešao i po meni su bolji.
Iako WM 6.5 ne donosi skoro ništa novoga ja bi ga ipak stavio ako zbog ničeg drugog onda zbog homescreena koji je funkcionalniji.
PREDATOR
na netu se vrte vijesti kako bi trebao doći WM 6.5.1. uglavnom, trebao bi biti ono što je 6.5 morao bit odmah
http://www.gsmarena.com/windows_mobi...-news-1204.php
dobro su napravili ovo vodoravno skrolanje po nekim stavkama menija, i ikone na glavnom ekranu su sada bolje posložene (saće). Ok je i Marketplace samo to ovdje neće koristiti baš puno ljudi.
Peace!
Evo igram se sa novim OS-om na Samsung Omniji 2, ok je, sto se tice nekih rijesenja, zacudo Marketplace je pun aplikacija, i dosta besplatnih.
No kazem, nije to wow pomak, naspram w.m.6.1naravno, tu i dalje ima prostora za tweekanje od HTC-a ili mozda SPB-a.
Osobno,svi koji imaju windows phone (novi naziv) na 6.1, ne trebaju brzati s upgradeom. Ionako za posao koji vam uredjaj treba, oni su i dalje stabilni i dobri.
Kako spadam u one koji moraju isprobat sve novo, bilo dobro ili ne, prekopao sam po net i našao WM 6.5 za MDA CompactIII odnosno za HTC Artemis. Neću napisat da sam oduševljen viđenim, ali da mi puno više odgovara za korištenje od WM 6.1 to stoji. Upravo veličina ikona olakšava rad s prstima, a kako sam najčešće prisiljen koristit ga jednom rukom mogućnost rada prstima vrlo mi je bitan. Da postoji prostor i to ogroman za unapređenje, postoji.
Meni osobno odgovara kombinacija WM6.5 sa Spb 3.5 shell-om. Iako će netko reći da sam mogao i na WM 6.1 staviti Spb i imati isto neće biti u pravu. Razlike nisu bitne ali ipak postoje.
I na kraju bez obzira na sve postoji zadovoljstvo nečim novim, pa makar to samo bile i malo veće ikone.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Bookmarks