Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 43

Hybrid View

very old s-mod Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points
    Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao grm Pregledaj post
    ako ti je pojacalo 2ohm a zvucnik 8omh normalno da ti neradi kako spada,u najgorem slucaju ces slucaju ostat bez tog izlaza,jer nemozes spajat neki zvucnik koji ima 8 omh a pojacalo 2omh,zato imas pojacala koja rade recimo od 2omh do 8 omh,sa ovim si opteretio izlaz i u tom slucaju pojacalo se jako grije i pitanje vremena kad ce izlaz izgorit....
    Prije dijeljenja savjeta i sam nauči neke stvari. Zvučnik 8 ohma ide bez problema na izlaz od 2 ohma i neće ulazu, osim smanjenja snage ništa biti. Obrnuto nede. Ako ne vjeruješ onda detaljno prouči Ohmov zakon, pogotovo dio što se događa kad uz isti napon povećaš otpor, a što kad ga smanjiš.

= Citat = Izvorno postao grm Pregledaj post
    gle sto se tice omh uvijek moras znat na pojacalu koliko daje omh,recimo ako pojacalo radi od 2 do 6 omh,mozes stavit zvucnike do 6 omh...
    tebi stalno radi bass,sad trebas provjerit da li imas 2 mala gumbica na pojacalu koja se mogu okretat sa sarafcigerom da smanjis frekvencije, malo smanjis pa nelupa bezveze,ako to imas malo se poigraj sa time recimo stavi na pola pa probaj ostalo stelat preko kazica..

odi na cice.com neznam jer smijem to stavljat ali tamo ce ti decki sve odgovorit,oni se bas bave sa tim spajanjem i muzikom....
    Najoptimalnije je uskladiti impendanciju izlaza pojačala i zvučnika, ali u nuždi mogu ići i zvučnici sa većom impendancijom uz gubitak snage.

Ako je sve stišano onda ni bas ne radi. Do lupanja zvučnika dolazi jer se napon napajanje iz nekog razloga probija do zvučnika. Najćešći razlog je pogrešno spajanje. Plus i minus oznake na zvučnicima nisu bez veze.
    Znati sada napamet kako je spojeno i kako bi trebalo biti spojeno je nemoguće.
    I btw. cice.com ne radi.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2008
    Mobitel
    samsung edge +
    Operater
    ViP
    Bodovi
    5.824
    Nivo
    18
    Bodovi: 5.824, Nivo: 18
    Bodovi: 5.824, Nivo: 18
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Sljaka Pregledaj post
    Prije dijeljenja savjeta i sam nauči neke stvari. Zvučnik 8 ohma ide bez problema na izlaz od 2 ohma i neće ulazu, osim smanjenja snage ništa biti. Obrnuto nede. Ako ne vjeruješ onda detaljno prouči Ohmov zakon, pogotovo dio što se događa kad uz isti napon povećaš otpor, a što kad ga smanjiš.

Najoptimalnije je uskladiti impendanciju izlaza pojačala i zvučnika, ali u nuždi mogu ići i zvučnici sa većom impendancijom uz gubitak snage.

Ako je sve stišano onda ni bas ne radi. Do lupanja zvučnika dolazi jer se napon napajanje iz nekog razloga probija do zvučnika. Najćešći razlog je pogrešno spajanje. Plus i minus oznake na zvučnicima nisu bez veze.
    Znati sada napamet kako je spojeno i kako bi trebalo biti spojeno je nemoguće.
    I btw. cice.com ne radi.
    naravno da ide i gubi se snaga, na duze vrijeme koristenja pojacalo se pregrijava i izgori izlaz to sam naucio iz svog iskustva,sto sam kuci spojio zvucnike koji su 8 omh i na pojacalo koje sam imao izlazi su bili 2 omha i sta mislis sta se desilo na kraju pregorio izlaz ocito je da po tvojem nemoze ali eto meni je izgorilo,svi pametuju kad se tako nesto desi onda su odgovori pa moze se desit,kod njega je pitanje kako je sve spojio od cinceva,kazica izlaza,polariteta zice itd...i forum radi samo sam zaboravio stavit cice.com.hr ali ocito google ti bas neradi ili ako hoces mozda ti treba direktan link da nadjes....

evo ti malo pa prouci o spajanju woofera http://www.crutchfield.com/learn/lea...rs_wiring.html
    Zadnji uredio Sljaka : 04-09-2012 u 20:51

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Pomoc kod kupnje Sub woofer + pojačalo za auto
    By Smuchac in forum Mobil Internet c@fé
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 27-07-2008, 13:04
  2. M600-kako spojiti na PC
    By Gotoo86 in forum Samsung
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 25-03-2008, 23:01
  3. [N80] Kako se spojiti na wlan