zamjenio sam ipak i nisam požalio ( uzeo još 200kn doplate )
glede kamere , uspoređivao sam i slike su tu negdje stim da se kod samsunga lakše zamute, AF svjetlo je kod nokije puno jaće te i tj lakše fokusira u mraku , optički zoom nisam ni koristio , Xenon flash je nešto jači na nokiji
što se tiće softa nokia ga šiša samo tako , i imam jedan pdf fajl od 11mb koji samsung nije mogao otvorit dok je nokia ko iz šale isto obavila , uglavnom osjetno je brža i dorađenija, ima dosta recenzija koje to i potvrđuju , i nokia ima brži procesor od 369mHz dok samsung ima 330... na g810 mi se znalo desit da uopče ne spremi sliku , pa je spremi na na telefon a ne na karticu ( napravio sam i hard reset na mobitelu i formatirao karticu i opet se to dešavalo , a da napomenem da istu tu karticu od 4gb imam sad i na nokiji i problema nema ) , ponekad mi se uopče nije čuo zvuk zvona na samsungu a profil je bio na general ( pretpostavljam da se bi se to rješilo sa updateom ) , nokia ima jednostavniju proceduru updeta ( mislim opčenito)
glede maske tj kvalitete izrade , samsung ima ocjenu 5 a nokia 2 ( nije mi jasno zašto su toliko loše to loše izveli) ,
zatvarać od kamere na nokiji isto je malo sumnjive kvalitete
samsung ima lošu ergonomiju , od blesavog rasporeda tipka za javljanje i poklapanje pa do pa do zatvaraća od kamere .. nokia je dosta lakša ( no zbog plastike ,da padne sa nekih metar raspala bi se )
wlan mi je nebitan , koristim broadband
baterija na samsungu je jaća , no nokia ima def. veću autonomiju ( pola dana ziher )
glede gps , nokia nešto brže nadje satelite ,al ni na jednom od njih mi nije pukla veza
veličina ekrana na nokiji mi je čist ok , da je veći nebi bilo loše ... al zato je na suncu puno bolje vidljiv
radio baš ne koristim , no da napomenem da nokia ima RDS , samsung ima 3.5mm utor za slušalice , no imam nastavak sa 2.5 na 3.5 za nokiu pa je i to rješeno
defaltni player je na nokiji bolji , tj ima više postavki ( equlaizer ...) zvuk je na samsungu nešto glasniji , kvaliteta zvuka je na oba dva dosta dobra ( koristio sam iste sonijeve slušalice)
zvuk na slušalici je bolji i kvalitetniji na nokiji te je zvučnik glasniji
Eto pokušao sam bit što objektivniji

Bookmarks