= Citat = Izvorno postao georgy Pregledaj post
Ja imam pitanje da li se isplati mijenjati 5800 za iPhone 3G (ili 2G, jedino ima GPS- od onog bitnijeg)?
5800 mi je ok, ali kada vidim aplikacije na iPhone- u....
Da preformuliram- da li da pričekam hoće li se razviti slične igre (kod njih se najviše vidi bolja grafika i opća igrivost na iPhone- u) za 5800 ili da odmah mijenjam (te, hoću li kasnije uspjeti zamijeniti 5800 za iPhone, tj. da li je realno za očekivati da će im cijene usporedno padati)?
cijena iphonea neće padati do dolaska novog u hrvatsku (znači bit će više-manje ista još kojih godinu dana) dok će 5800 unatoč početnoj relativno niskoj cijeni vjerojatno puno brže pasti cijena. uvijek ti je bolje čim prije mijenjat mob.
Aplikacije i igrice u toj kvaliteti kao sa iphona nece nikad doci na symbian (neće barem dok nokia ne pocne ugradjivat bolje procesore od pišljivih tristotinjak megaherza)
EDIT: Glavni razlog zbog kojeg ima tako puno odličnih programa za iPhone a za symbiane nema je taj što je Apple odlično osigurao uvjete prodaje developerima i firmama preko svog itunes storea dok za symbian takovih internet dućana nema puno ili su manje poznati i nisu pokrenuti od strane samoga proizvođača kojem je u interesu održavati i štititi takove patente za prodaju programa.