Stavi samo M55, imaš i tu opciju. A ovo ti znači da nije V-Klay našao mob na odgovarajućem portu. Ako je port u redu , onda ostaje samo navedeno.
Ne mogu s v_klayem v2.7.1 ( a ni sa v2.5/2.6) ubaciti patch preko COM1, brzina 115000, kabl ok, neoriginalni, soft v1006.
Uvijek ista greška. Odabrao sam m55 (bootcore bug) i nakon kratkog pritiska na crvenu tipku, izbacuje mi poruku:
"A hardware I/O error was reported while accesing COM1-loader:Open:No answer from boot GoBoot-BootcoreBug.bin"
Što da radim, m55 (patched bootcore) ili m55
BOOT(bootcore bug), ima nekoliko opcija, izgleda da ni jedna ne radi.
Ajmo znalci.
:bunny:
Stavi samo M55, imaš i tu opciju. A ovo ti znači da nije V-Klay našao mob na odgovarajućem portu. Ako je port u redu , onda ostaje samo navedeno.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Port je u redu jer mi DES radi bez problema,a samo M55 nema bez nekog dodatka boot i slično, test point, ne nudi mi v_klay 2.7.1. samo odabir - M55.
Moja verzija je 2.7.0.0 i ima opciju samo M55, pokušaj naći tu verziju. Ako je nema javi mail (na privat) pa ću ti poslat.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
evo samo da zadovoljim radoznalost, probao sam v2.7.1 spojiti 2 M55. Jedan sa v10 i bez test pointa i radi; te drugi sa v91 i sa test pointom - također radi...
Neznam sto bi mogao biti problem kod tebe? Mozda se V_Klay nije dobro instalirao. Probaj ga skiniti pa ponovo instalirati...
maraschino - PTICICA
Neće, pa neće, skinuo sam v_klay 2.7 sa stranice www.gsmdev.de ali nema u postavkama M55 (bez nekog sranja), nudi mi čak M55 BOOT(neko sranje).
????????????????????????????
Pokušaj s drugim mobitelom ili svoj mobitel na drugom kompu. Ako je moguće. Tako da ustanoviš da li je greška u programu ili ipak u mobitelu.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
bojim se da je prije mob nego program... ali nisam siguran
maraschino - PTICICA
Kako bi mogao znati da je krivnja u mobu, možda zato što sam svojevremeno uspio ubaciti patch, ali mi je mob počeo rikavati i morao sam ga izbrisati sa undo, poslije toga više nisam petljao s patchevima. Inače mob (za sada) radi ok.
Jučer sam uspio ubaciti patch "Digital clock in screensaver mode", ali nakon što je mob ostao ukopčan na kablu i pogašen poslije rada sa DES-om.
Ubacivanje je prošlo succesfull (po kompjuteru) i kad sam sve pozatvarao, stisnuo onu tipku turn on i exit. Upalio sam mob, otišao u meni za screensaver, odabrao analogni sat, kad sam stisnuo preview da vidim kako to izgleda, pojavile su se neke tanke okomite crte na displeyu i mob se zatim pogasio. Ništa, undo patch i to je to.
Glavno da si uspio, ali reci mi zar ti je cijelo ovo vrijeme dok si pokušavao ubaciti patcheve mob bio uključen?
Za diskusiju o patchevima ima druga tema, ali kad već spominješ...
Prije nego ubaciš Patch Digital clock in screensaver mod, moraš ubaciti patch Digital clock in keylock mode i slike za digitalni sat,npr DigitalclockPictures.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Ne, mob je bio uvijek isključen, pa onda onaj poznati stisak crvene tipke.
Probati ću naći one patcheve što si spomenuo, mob me nešto zeza u posljednje dane, ne stalno, ali već par puta. Ako se ne javim nakon cca 15 sek što zvoni, ugasi se sam od sebe !?
Gašenje mobitela zna biti Siemensova specijalnost. Nađi negdje FUBU od M55v.10 i flashaj ga cijelog. Ako koristiš V-klay moraš u opcijama, ako nije, uključiti i Bootcore sekciju.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Da li mogu ubaciti svoj davno isčitani flesh v10 (ima nekih 14 mb), kojeg sam zbog predostrožnosti izvukao iz mobitela ili da ga negdje skinem s neta.
![]()
tako je. zato si i napravio backup. mozes slobodno ubaciti svoj. to na netu i tako nije nista drugo no iscitani flash iz nekog mobitela...
maraschino - PTICICA
Ako sad updejtam mob na v91, da li mogu poslije (ako se predomislim), ubaciti svoj stari fullflash (v10) preko njega v91, (btw, mob je pod garancijom) ili treba neke posebne procedure.
ne, trebati ces ubaciti flash iz v91...
maraschino - PTICICA
Nisi me skužio, da li mogu bez neke velike procedure vratiti sa v91 na v10, ako budem morao nositi mob u servis, ako vide v91 ništa od garancije.
Znam da je to kod x35 bilo moguće, ali uz neke vratolomije.
Pitanje 2: Šta bi se desilo kad bi sa siemens quick eepromom pokušao maknuti aero check na m55, pošto je taj program namjenjen do modela x45, koliko ja znam.
pa napisao si vratiti fulflash, nisi napisao sizavanje na nizi fw. No dobro, da moguce je, ali se to bas i ne preporucuju. Ako nemas neki dobar razlog za dizanje, ne vidim zasto bi...
nemoj prckati po eepromu sa programom za drugi model (neces nista postici, a mogao bi i zeznuti eeprom)...
maraschino - PTICICA
Pošto ti je mob pod garancijom ne bi ti preporučio ubacivanje v.91. Nije službena i zna stvarati probleme. Za Aero check imaš patch i nemaš potrebe za nikakvim ekzibicijama.
Za vraćanje na niži fw pogledaj malo temu M55 patches pitanja i savjeti (tako nekako, ne da mi se provjeravat točan naslov)
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Nakon dugog traženja na netu, rečeno mi je da za v10 ne postoji disable aero check, samo za v11.
tako je. samo za v11
maraschino - PTICICA
KRIVO!!!
Za v.10 postoji Disable Aero Check. Imate ga u odgovarajućoj temi.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
super - pa kome treba, zna di ce ga naciza sljaku
![]()
maraschino - PTICICA
Bookmarks