= Citat = Izvorno postao ravilov Pregledaj post
Malo off...
Ocigledno nisi vidio nijedan Sony Ericsson iz P serije, ili recimo M600 i jos neke?
Svi imaju funkcionalno isti mehanizam (kotacic je tanji i nalazi se sa strane a ne naprijed), a neki i napredniji od te Nokije (kotacic se moze stiskati naprijed, nazad i unutra, te naravno vrtiti/scrollati, dakle efektivno moze raditi kao joystick/navipad).
Ista stvar i sa BlackBerry 7290, ovo sto viri gore desno je upravo takav kotacic (tu se bolje vidi).

U svakom slucaju, nije bas toliko unikatno.
Vidio sam spomenute modele i blackberry (koji ima ipak malo drugačije izvedenu kuglicu koja se miče u svim smjerovima i naprednije je rješenje). Mislio sam na unikatno rješenje primarno na otvaranje (onaj stariji "banana" model nokie nije imao automatsko otvaranje) u kombinaciji s kotačićem tog tipa (click i scroll funckija) smješten ispod ekrana (ne na boku) za razliku od Sony modela koji su u vrijeme 7110 imali kotačić s boka - meni je osobno smještaj ispod ekrana bio bolje rješenje.

Moja greška - trebalo je pisati: nisam vidio model da ima jednu i drugu funckiju.