Smuchac, hvala za T180...
Hvala i ostalima, za contribution to the thread....
Nego... Ovo je, za sada, moja kolekcija... Drzim je u velikoj kutiji (od velikih cipela...hh), ali je polako prerasta... A majka ludi...
(direct link za sliku: http://img26.imageshack.us/img26/2125/telefoni.jpg )
Slikana je sa G810...
Ovako (iz gornjeg lijevog krecem):
1. Bosch 738 MULTIBAND... Simpatican telefoncic, mogu zamisliti kako je na tome bilo super tipkati... Ne znam da li radi, dobio sam ga od frenda, nemam punjac...
2. Motorola T180 TALKABOUT... Moj prvi telefon... Kad sam već tu, da napišem istoriju svojih telefona: Majka ga je kupila novog, njen prvi telefon, onda je dobila neke Siemense, a ovaj je stajao par mjeseci... Tad si prepaid kartice bila uzaso skupe... A i postpaid... Sjecate se...Elem, tako sam ga ja, negdje 2001. dobio... Radio je jedno godinu dana, ali je baterija krepavala, Pa sam ga zamjenio sa Samsungom SGH-R210S, koji sam dao ujaku za Nokiju 8310, pa ga je on zabio u zid, tako da ga nemam... A 8310 se raspala, pa je otisla jednom tipu, za djelove za njegovu... Tad sam dobio Siemens MC60, i bio glavna faca, jer je bio jedan od prvih sa kamerom... Negdje 2003... Užasan telefon, ali imao sam ga dosta dugo... Sad je kod bake, kad njoj uzmemo nešto (tipa N1200...Kontam joj dati svoju...) drugo, dobijam ga za kolekciju... Imao je super igricu, BattleArena...hh...
Onda, početkom 2006. dobijam Nokiju 6230i, opet sam bio glavna faca...hh 1.3Mpx, samo je K750 imao jaču kameru, ali mi je on bio bezveze... Imao sam u njemu i 512MB memorijsku... Ali mi neki papak narkomanski provali u svlacionicu, dok sam bio na treningu i ukrade je...Skupa sa 4 marke, koliko je bilo u džepu...hh, da nije tužno... Bilo je to 2007. u februaru...Onda sam imao T230, biće kasnije riječi o njemu... Stari telefom od majke, imao sam ga negdje do juna, onda sam dobio doskorašnji SE K610 (pomenuću i njega kasnije...) Koji sam dobio za neku siću, na ugovor sa Eronetom, mada sam ja htio Nokiju 6288, ali je ona bila skuplja, a nisam baš bio u situaciji da se pogađam... On je trajao do prije mjesec dana, još ga koristim, nisam ga nikada nešto "volio", ali je dobro radio, i sada ej super, sem maske koja se oljuštila... Ima 1GB M2... Ugovor ističe ovog juna, sad sam na ugovor sa M:tel-om uzeo Samsung G810... I presretan sam... Nokia+Samsung, najbolja kombinacija, po meni...
Nosao sam još svašta, (po par dana max.) mjenjao se sa drugovima, rodbinom, i tako to... Mada ne volim često mjenjati telefone... Sem ako je loš...Nego, idemo dalje...
3. Nokia 1200, nije oldtimer, ali nizašta ne služi, pa je kod mene... Kupljena prije 15ak dana, u paketu s brojem, za 30km.. Ako zatreba kad...
4.Nokia 3310... Legenda... Ali nije bila moja, isto od frenda, ne radi, izgleda da je crkla, pa ju je neko pokušao popraviti, tako da sad apsolutno ništa nema od nje... Samo za djelove, ako nađem još koju... Ali ima baš fora masku, jer piše Limited Edition...Šala...
5.Nokia 6110... Možda moj omiljeni telefo, u svakom slučaju u "top5ever"... Sjećam se kad ga je ujak imao negdje 97-8... Ona kameleon maska i to... Doduše, ovaj sam dobio od frenda, i ne radi, ali mislim da se da riješiti... Ima tema na "s40 i starije nokije" podforumu...
6,7,8. Nokia 5110... 3 komada... sve gore i gore, mada ove zadnje dvije rade, iako jedino prva izgleda kao da je u stanju da radi... Srediću ih, nadam se...
9.Philips Fisio 120... Dobio od frendice... Ne radi, vjerovatno jer nisam našao način da probam napuniti bateriju jer nema punjača...
Drugi red:
1. Samsung SGH-600... Tetkin prvi telefon... Radio besprekorno do 2005, onda se krenuo malo gubiti, pa otišao u kutiju, došao D500, radi i danas... Ovaj sam dobio u decembru kad je bila neka frka jer je T230 krepao, pa nisam imao drugi telefon... Odnio ga u servis, za 10 maraka ga očistili, sredili malo, i dalje radi, kao NOV... (Više ih ne prave k'o nekad, očito...)
2. Siemens A25... Čini mi se da se tako zove... Dobio neki dan od frenda, ne daje nikakve znake života... MIslim, ipak je simens, šta drugo očekivati...
3. Siemens A36... Dobio od frenda... Isto ne daje znake života, mada mi on reče da je zadnji put radio... Ma, simens... Btw, nikad mi nije bila jasna razlika između ovoga i A35, sem što je A35 ružan, a ovaj ružiji... Za neko?
4. Siemens A52... Dobio od starog... Za djelove za babin MC60, ali je ispalo da je samo baterija i punjač, pa sam nešto iskombinovao, pa oba rade... Radi, samo ga zeza baterija, kao i svaki simens... I nemam pujač, tako da je van funkcije, trenutno, ali u "radnom" je stanju... Isto, ne vidim razliku između njega i A55, može mi neko objasniti?
5.Siemens SL42... Od ujaka od mamine frendice...hh Prvi (?) telefon sa memorijskom i Mp3...Još ima originalnu Siemensovu MMC 16MB unutra, a imam i originalnu 32MB MMC od 5230i, isto paše... Super telefon, "malo prešao", fio radi, malo ga displej jedio zeza... I, da, Naravno, baterija, ipak je simens...
6.SonyEricsson K300i... Radio do skoro kao 2. telefon od stare... Prvi je K510... I njega skoro dobijem... Ovo joj je drugi K300 bio, prvi konobarica negdje ukrala...hh Ok radi, samo malo mikrofon, baterija i to... Inače, fin telefončić...
7.SonyEricsson T230... Bio od stare... Kako sam bio ljubomoran kad ga je dobila... Prvi tel. u boji u kući... Kasnije smo nabavili i malu kamericu, imam je još... Ako hoće neko sliku...I to dobra kamera, VGA... Za to vrijeme dobra... Imao sam ga i ja, kad su mi N6230i ukrali, a do decembra prošle godine sam ga nosio kao broj 2, onda mu je prvo krepao ekran, pa sve ostalo... Prije par dana sam ga upalio, opet radi kao nov (!?)...
8.SonyEricsson K610i... Rekao sam već sve o njemu... Ok tel, malo ću ga srediti, pa ide babi, djedu, ili tako nešto... Možda i da ga prodam... Mada mi to bezveze... Sad ga nosim kao br.2, na njegovo mjesto će N1200, pošto imam G810 sad...
...i, zadnji, za sada, br.2-9 (garažni broj...hh) Telit GM 832... Dobio ga sinoć od frenda... Izgleda da je iz Hrvatske došao, ima VIP naljepnicu na vratancima... Mislim da radi, ali nemam punjač.... Ovi sa ratancima su bili najljepši telefoni, dok su ih pravili... (znam za ovaj novi SE Wx ali nije to to...)
Tako, to je moja "mala" (rastuća...) kolekcija... Ako koga još šta zanima (mada vas vjerovatno nije ni ovo...
) recite, poslikam, nije problem...
Usput, ako ima ko ideju kako da napunim bateriju na Bosch-u, Philips-u i Telit-u, pošto nigdje nema punjača, javite... Ako treba, slikam utore za pujač... Liče na ovaj novi (npr.K610) od SE-a...

Nego, idemo dalje...
Odgovori uz citat
Bookmarks