Da slučajno nisi u ostavio disketu ili USB stik?
Imam problem sa Hard diskom, pao mi je windows i pisalo mi je "disc boot failure insert system disc and press enter"... Ubacio sam xp i krenuo s formatiranjem, medjutim kad je doslo do onog dijela gdje trazi sta cu formatirati c ili d, ne postoji ni c ni d i pise da disk nije pronadjen. Pitao sam prijatelja i on kaze da je otisao hdd. Uzeo sam drugi Hdd sa manje gigi i zamjenio ga. Upalim komp i pokrene se bios i onda mi se ovo pojavi:
"We opologize for the inconvenience but Windows did not start successfully.A recent hardware of the software change might have caused this.
If your computer stopped responding,restarted unexpectedly,or was automaticaly shut down to protect your files and folders,choose Last Known Good Configuration to revert to the most recent settings that worked.
If a previous startup attempt was interrupted to a power failure or because the Power or Reset button was pressed,or if you aren't sure what caused the problem,choose Start Windows Normally.
Safe mode
Safe mode with Networking
Safe mode with Command Prompt
Last Known Good Configuration (your most recent settings that worked)
Choose Start Windows Normally
Use the up and down arow keys to move the highlight to your choice."
STA GOD IZABEREM OD 4 MOGUCNOSTI WINOWSI SE NE PALE...HEEEEELP
Prijatelj kaze da trebam Hard disk podesiti u biosu, al ne znam kako se to radi. Početnik sam... Unaprijed hvala....
Da slučajno nisi u ostavio disketu ili USB stik?
Tko želi pronaći će način, tko ne želi pronaći će izgovor!
ne nisam... stavio sam sve dobro, sve isto kako je stajao i onaj stari hard disk.
ako sam dobro shvatio stavio si drugi hdd sam vec postojecom instalacijom windowsa. znaci windows sa kompletnom instalacijom drivera i svega za drugu konfiguraciju. ako je tako i ne moze ti upaliti windows vec moras na taj novi disk koji si ubacio i koji racunalo vidi na novo instalirati windowse na svom racunalu
computer freak
da ubacio sam novi hdd sa drugog kompa sa driverima od drugog kompa... ja sam htio formatirati al mi ne moze bootati cd...
evo uspio sam bootati... sad se formatira,valjda ce se moci dici windows...
opet se pojavio problem... bootao sam xp, formatirao i i sve oke... komp se nakom formatiranja resetirao, dize se bios i javlaj mi "disc boot failure insert system disc and press enter"... Sta da radim????
Mislim da je HDD pri kraju. Slican slucaj sam i ja imao. Ajd provjeri u BIOS-u jel ga prepoznalo,i rukom provjeri jel se vrti uopce...
vrti se i prepoznao ga je u biosu... ispravan je hard disk 100% jer je jucer radio na drugom racunalu bez problema...
a gledaj ovo... formatirao sam ponovo, i kad treba doci ono windows sam mi se cd boota i opet pokrece formatiranje(nesto se pojavi NO EMULATION)...Ako izvadim cd i treba se dici windows pise mi to "disc boot failure insert system disc and press enter". KATASTROFA
Zadnji uredio Smuchac : 27-03-2009 u 19:10 Razlog: postovi spojeni
u biosu pod boot device jel ti disk uopce prisutan? na prvom mistu treba biti cd/dvd a na drugom hdd. provjeri
nakon formata jel ti ide copy files? ako je kopiralo instalacijske fileove disk je spreman za boot, ne smijes opet pokrenut setup sa cda, cd stoji u optici ali pustas disk da boota
Zadnji uredio Smuchac : 27-03-2009 u 19:11 Razlog: postovi spojeni
computer freak
ide ono copy files i komp se ono restarta kako i treba, ali onda mi opet sam pokrene formatiranje.... Formatirao sam 10 kompova i nikad nije bilo ovako.
sad cu pokusati s ovim linkom http://www.jorgovanw.com/disk-boot-f...ss-vt11553.htm
Molim vas da koristite opciju "Uredi" a ne postat svaki minut... Hvala! Smuchac
Zadnji uredio Smuchac : 27-03-2009 u 19:14 Razlog: postovi spojeni
sad tu makni taj flopy kako ti i on kaze al to nije bitno za ovo tvoje, stavi disable na atapi cd rom i ne moze ti onda ulazit automatski u setup tj format i na 1.boot device stavi id hard drive kako ti pise tj na prvo misto ide hard drive(hdd) a atapi cd rom makni ca i probaj mora radit. tribalo bi radit i ako ti je 1.cd/dvd tj atapi a drugi hdd sta i je normalno ali ako ti se desava to... aj probaj
Zadnji uredio MKCyber : 27-03-2009 u 19:30
computer freak
brate evo gledaj sad.Usao sam u bios pa u boot i imam ovo:
1. removable device legacy floppy(umjesto ovoga se moze podesiti jos
disable,LS120,ZIP,ATAPI MO, USB FDD, USB ZIP)
2.ID hard drive maxtor 90640D3
3.ATAPI CD-ROM samsung dvd-rom sd-6
4.OTHER BOOT DEVICE int18 device network( jos se moze podesiti na disable, scsi device network
Plug & play O/S NO
boot virus detection enabled
qiuick power on self test enabled
boot up floppy seek enabled
fuul screen logo enabled
interrupt APIC
Daj otkaci taj floppy s ploce i s napajanja,i disable-aj ga u biosu. To vise nitko ne koristi,i to samo umara napajanje. Za first boot device stavi DVD/CD,a secondary boot device tog Maxtora i amen.
otkacio sam floppy
ja vise neman volje, moderator preuzmi :-) moram ici. ja mu govorim da proba iskljucit iz boota cd/dvd jer kaze da mu stalno iz pocetka pokrece kako on kaze format zapravo instalaciju, instalaciju stalno vrti iz pocetka jer kad mu se fileovi za install kopiraju na hdd i komp se resetira onda boot mora ici sa hdda a njemu se dogodi to da mu boot radi sa cda i normalno da ne ide naprid. a to znaci kad se resetira kompjuter i kad pise " press any key to boot from cd..." NE diraj ili otidi u bios i makni iz boot opcije dvd/cd ili kako njemu stoji atapi cd rom. neka mu neko prevede na hrvatski. ljudi by by
computer freak
Disk može zezati iz 4. razloga:
1.) Disk - to očito nije kad se događa s dva diska
2.) IDE kabel ukoliko se radi o ATA disku
3.) Loše napajanje - problemi bi vjerojatno prije uključivali neuspješnu instalaciju windowsa, gubitak podataka i bad sectore
4.) Neispravan kontroler (na matičnoj) - probaj svoj disk u drugom kompu. Ako je kontroler imaš uzeti PCI -> ATA kontroler
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
evo sad je ovako i opet mi pise disc boot failure insert system disc and press enter:
Kako cu sad pokrenuti xp?
1. removable device legacy floppy disable
2.ID hard drive maxtor 90640D3
3.ATAPI CD-ROM disable
4.OTHER BOOT DEVICE int18 device network( jos se moze podesiti na disable, scsi device network
nece nitko da odgovara, pa nisam ja kriv sto se ne razumijem u to, pa nemate živaca sa mnom. :-(
Zamjeni prvo i drugo mjesto (floppy s hard driveom)....
I da, jesi rješio problem s formatiranjem? Ako si formatirao i kopirao Winse, pri restartu istog momenta izvadi CD iz ladice...
Imenjaku Mario Evo sad mi je ovako podeseno
1.ID hard drive maxtor 90640D3
2.ATAPI CD-ROM samsung dvd rom sd-6
3.removable device legacy floppy disable
4.OTHER BOOT DEVICE int18 device network( jos se moze podesiti na disable, scsi device networ
Bookmarks