...u temi Instalacija XP-a na Acer laptop od posta #13 imaš opisan način prebacivanja xp inst. na usb stick i instaliranje pomoću njega...
Kako izvest instalacju win xp s diska?
Stvar je ovakva, laptop, ostal bez dvd-roma, otiso, nigdje ga za nabavit nemogu. A i neda mi se trosit prevelike novce na "staru kramu" pa bi preko ladice prebacio cd istalacijski na disk i pokrenu instalaciju direkt s diska?
Disk treba bit fat32?
Disk spojen na racunalo preko USB-a...
You Hack me!
We Hack you! by cafe.mobil team
...u temi Instalacija XP-a na Acer laptop od posta #13 imaš opisan način prebacivanja xp inst. na usb stick i instaliranje pomoću njega...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Ako je stara mašina, možda je bolje ići na Win2000? Za njega, kao i za XP file system treba biti NTFS.
Da li laptop ima ispravan USB port? Ako ima, onda možda da potražiš IDE adapter na USB i spojiš pomoću njega CD rom ili HDD? Adapter se može naći u prodavnicama elektronskih komponenti. Izgleda kao na slici: http://www.germes-online.com/direct/...HDD__CD_RW.jpg
Ako imas CD-rom,onda je to pis of kejk,al kolko vidim,nemas...
Ako nemas USB i nemas optiku,kako ces na HDD kopirat Instalacijske fajlove za XP?
preko lana
computer freak
i kaj cu dobit stim adapterom?
ako mi nema boot laptop sam po sebi u biosu s usb-a tak da opet pada u vodu boot s dvd-a, jedino kaj mogu napravit a to je da stavim neki boot manager na disk koji ima kontrolu usb-a, i kad to pokrenem da mi se boota dos i da vidi usb, te pokrenut instalaciju s cd-roma??
You Hack me!
da fiko kad u biosu imaju podrsku za boot sa usba a kad nemaju onda bas i ne
computer freak
Hajde de... Kako god, ništa ga ne košta negdje posuditi externi dc rom i probati jer zapravo ne znamo ni kakav računar čovjek ima, niti koji je bios gore, pa je teško dati konkretne upute. A cdrom na laptopima se u dosta slučajeva lako izvadi, pa se onda može spojiti neki drugi umjesto njega, bar privremeno. A te stvari nisu ni toliko skupe danas da se ne isplati nešto malo uložiti. Kako god, nek' radi šta misli da mu je najpametnije.
pa je istina
computer freak
aj daj prvo model laptopa pa da vidimo dalje... nisam siguran da li moze ovako,znam da je moglo sa Win98!!!
Izvadi hard disk svoj i ubaci ga u neki drugi laptop racunar ili sta vec...na njega kopiraj sve fileove koji su potrebni za instalaciju Windows-a onda taj HDD vrati u svoj laptop i pokreni instalaciju iz Windowsa...mislim da bi moglo uspjeti tako!!!
###1410989180026
ovako:
laptop - neki divlji model nemam pojma proizvođać ni ništa (nema nigdje oznake) po dizajnu lići mi na lenovo,
USB boot - bios nema podršku za to, imam externi dvd-rom i neželi se bootat
Kako mislim kopirat? Pa izvadit 2.5" disk van i stavit ga na svoj komp i instalirat gole windowse.
Pokušo sve naćine i nažalost ne radi, dođe do mup.sys i blesira se komp.
I dići ću ruke od njega...
pokoušao i 98 i ništa, blesira se komp, disk ima 80 bad sektrora. stavio drugi disk i neću se butat win jer stane na mup.sys i dalje nejde...
Probo par puta formatirat i ponovno uvjek ista stvar.
You Hack me!
nisam mislio na to...nego izvaditi hard disk i na njega samo prekopirati one file-ove koji se nalaze na instalacijskom cd-eu!!! i onda vratis hard u svoj laptop i pokrenes instalaciju iz Winsa!
###1410989180026
probano, neće radit...mora bit onda particija na hardu fat32, i moram pokrenut prvo dos neki pa onda i386/setup
ovak da samo prekopiram neće radit...
You Hack me!
imam pitanje,imam acera koji nema ladicu za cd-nego samo usb prebacio sam windowse na usb porikto bios i nece botat jel mi mozes rec zasto,vidim da razumijes sve o tome! a nemogu uc nikam jel mi je sve zbrisano mogu samo uc sa f2 napocetku i to je to!
jesi li samo kopirao datoteke s instalacijskog CDa na USB ili si i pripremio USB za instalaciju s njega??
moja preporuka: http://www.msfn.org/board/install-XP...1406.html&st=6
Bookmarks