Pozdrav svima!
Evo neki dan sam na poklon dobio novi mobitel. Rijec je o nokiji n85. Buduci da nikada do sada nisam imao neki takav napredan uredjaj (koristio sam nokiu 7260), meni puno toga nije jasno. Zanima me kako da aktiviram mogucnost spajanja na internet, koliko se to uopce placa, i sta sve s tim uopce mogu raditi (da li je moguce gledati video na youtubeu, citati i pisati mailove...). Kako koristiti navigaciju? Gdje se u Zagrebu moguce spojiti na neku wlan mrezu? Molim vas za strpljenje i razumjevanje, posto sam totalni laik u vezi ove tematike. Unaprijed hvala
Najlakši način za aktiviranje interneta na mobitelu je da nazoveš službu za korisnike i zatražiš postavke za mobilni internet (usput ih pitaj i za MMS postavke). Telefon bi ti te postavke trebao staviti kao defaultne automatski. Internet na mobitelu, osim ako nisi spojen na WLAN, nije preporučljivo koristiti za Youtube zbog potrebe za prijenosom velike količine podataka, što te ispada vrlo skupo. Obično se koristi za stvari poput provjere e-maila. Moja ti je preporuka da aktiviraš jedan od ovih paketa, uštedit ćeš na taj način. Inače na N85 možeš gledati video na Youtube-u.
Za popis "legalnih" mjesta za spajanje na WLAN pogledaj ovdje.
Bookmarks