Da ne moram koristiti c2z patch koji je bugovit za efekte tema, jer svoje efekte integriram u Z:/ :-)
Sto mogu promjeniti bilo koji feature symbianov, samo promjenim fajl, recimo cameraapp.exe sam promjenio i sad sa ukljucenim warning tones nemam beep prilikom snimanja videa ili fotografiranja a ostala upozorenja cujem. Mogu instalirati par aplikacija u Z: tako da i kod hard reseta uvijek ce ostati instalirani, recimo PhoneTorch. Promjenio sam caching mem. kartice, pa je brza u randomskom citanju i pisanju. Ja imam oko 15 patcheva za Rompatcher bez kojih ne mogu tako da mi treba hackan mob. Music player mi otvara samo pjesme iz E:/Music/ pa brze osvjezava playlistu, browser mi cache u E:/system/cache a ne na C: pa stedim tih malih 70Mb... i jos mnogo toga.
Promjenio sam pocetnu animaciju i zvuk prilikom bootanja, pocetnu nokia sliku te sliku pri gasenju. Ubrazao sam kinetic scrolling tako da mi brze prodje kroz kontakte od zadanog, promjenio sam font, homescreen u vodafone i orange po zelji. Maknio sam zadane bookmark foldere u browseru, iskljucio sam slanje SMS-a nokii, koji vjerojatno ni ne znate da vam 5800 posalje svaki put kad napravite hard reset. Iskljucio sam pokretanje messages, logs i contacts procese prilikom bootanja tako da brze boota i stedi RAM prilikom pokretanja symbiana, izbrisao ostale jezike. Nije mi vise nista palo napamet.
Malo van teme, ako ne znate izasao je Skype iz bete, v1.03 za s60v5 nokie, pa navalite http://www.skype.com/download/skype/symbian/
jel bolji od nimbuzza i fringa? taj standalone skype?
I ja sam uvijek sa proslim modelima telefona koje sam posjedovao eksperimentirao flashovanje/patchovanje Firmwarea - Siemens M55, Motorola RAZR V3, SE 750i (FAR Manager). Ali prvo bi izvukao t.j.
backupirao firmware sa telefona na PC, te onda bi ga flashirao sa neki drugi modificirani firmware ili patcheve, tako da sam bio u mogucnost da
stari FW vratim natrag svaki put kad bi to zazeljeo...
Dali se ovakav backup FW-a moze izvuci i kod Nokie 5800 (jer kod JAF-ovog interface-a ne mogu da vidim BACKUP gumb) i koji tool se koristi za to?
Bookmarks