Prikazujem rezultate 1 do 25 od 890

Hybrid View

Forumaš
    Datum registracije
    Sep 2008
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    Tele2
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Dalibor Pregledaj post
    Mene zanima gdje se TOČNO na Nokiji 5800 iskljuci da mi ne trosi lovu s racuna prilikom navigacije. Malo sam se igrao s tim i ode 40 kn... :S
    ides na POSTAVKE - TELEFON - POSTAVKE PROGRAMA - ODREĐIVANJE POLOŽAJA - NAČINI ODREĐIVANJA POLOŽAJA i tamo maknes kvačicu s GPS potpomognut internetom

Svježe registriran
    Datum registracije
    Nov 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kako birati željenu kartu na mobitelu?

Evo još jednog sa MobileXT problemom (a možda i nije problem)
    Sve sam uradio po Tutorialu, i pitanje mi je vezano za slijedeće: prebacio sam na poznat način iz MapSource-a karte AdriaRoute 2.2 i AdriaTopo 2.1 selektirajuči ih zajedno. Prije par dana sam Imao samo AdriaRoute i sve je šljakalo bez problema, sada sam htio dodati i AdriaTopo da vidim kak to dela, ali sam odabrao i jedno i drugo jer sam čini mi se pročitao da bi inače ova nova karta "pregazila" staru!?. Dalje, ... na mobitelu mi uredno na spisku karata piše i jedna i druga, ALI !!!! Kako da pri ulasku u Garmin program biram koju želim kartu, ili su AdriaRoute i AdriaTopo implementirane jedna u drugu?. Eto to mi nije jasno. A i zanima me zašto mi pri tom transferu nije stvorena još jedna IMG datoteka, nego je sve u jednoj od cca 520 Mb. Kako da onda kreiram onu *.unl drugu datoteku sa unlock kodom AdriaTopo karte?
    Hvala!

Hardcore forumaš Postignuća:
    VeteranTagger Second Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2009
    Mobitel
    Motorola G3, HTC Desire X
    Operater
    T-mobil
    Bodovi
    26.963
    Nivo
    40
    Bodovi: 26.963, Nivo: 40
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao qwertz1001 Pregledaj post
    ides na POSTAVKE - TELEFON - POSTAVKE PROGRAMA - ODREĐIVANJE POLOŽAJA - NAČINI ODREĐIVANJA POLOŽAJA i tamo maknes kvačicu s GPS potpomognut internetom
    Zaboravio si napisati da ostavi kvacicu samo kod "Integrirani GPS"!!

Svježe registriran
    Datum registracije
    Mar 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sve je radilo dobro ali najednom kada sam usao u vidi kartu ne vidi mi kartu tj. pise no map. a kada odem u alate i na vidi kartu tamo me normalno locira i pokazuje kartu??

zajebant Postignuća:
    SocialVeteranTagger First Class50000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Frequent Poster

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    S6
    Operater
    HT
    Bodovi
    112.292
    Nivo
    81
    Bodovi: 112.292, Nivo: 81
    Bodovi: 112.292, Nivo: 81
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao iha Pregledaj post
    sve je radilo dobro ali najednom kada sam usao u vidi kartu ne vidi mi kartu tj. pise no map. a kada odem u alate i na vidi kartu tamo me normalno locira i pokazuje kartu??
    stišći broj 3 , tj zumiraj malo
    onda bi ti se trebalo pojaviti da je crtanje u tijeku i onda će pojaviti karta
    ... HTC Desire -> Sensation -> One (M7) -> Note 3 -> LG G2 -> S6 SM-G920F

6. 'Hvala' kaže:

Forumaš
    Datum registracije
    Sep 2008
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    Tele2
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    imam neke sitne probleme sa garminom. zanima me samo da li je to vezano uz moju instalaciju ili je to greska u garmin programu ili mapama.

kad upisem neke ulice ili gradove u potragu kao adresu garmin mi ne nalazi te ulice u bazi podataka iako su ucrtane u karti i pravilno oznacene. npr. kad zelim upisati Ulicu Kneza Trpimira (jedna od glavnijih ulica u Osijeku) on ju ne nadje, vec nadje samo park Kneza Trpimira (koji zapravo ne postoji vec se isti park zove Kneza Branimira), ali ako npr. zelim da me navigira na raskrizje dviju ulica od kojih je jedna Trpimirova uredno ju nadje.

Isto tako pokusao sam upisati gradić Tovarnik kao odredište a garmin ga ne nalazi, ali kad sam trazio preko opcije gradovi blizu Vukovara medju gadovima sam nasao isti.

Da li je jos tko naisao na takve ili slične probleme i ako moze par vas probati naci preko trazilice u garminu ulicu Kneza Trpimira u Osijeku ili grad Tovarnik kao primjer da znam je li greska u mojoj instalaciji jer sam vec jednom sve obrisao i ponovo instalirao.

unaprijed hvala!

Hardcore forumaš Postignuća:
    VeteranTagger Second Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2009
    Mobitel
    Motorola G3, HTC Desire X
    Operater
    T-mobil
    Bodovi
    26.963
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao qwertz1001 Pregledaj post
    kad upisem neke ulice ili gradove u potragu kao adresu garmin mi ne nalazi te ulice u bazi podataka iako su ucrtane u karti i pravilno oznacene. npr. kad zelim upisati Ulicu Kneza Trpimira (jedna od glavnijih ulica u Osijeku) on ju ne nadje, vec nadje samo park Kneza Trpimira (koji zapravo ne postoji vec se isti park zove Kneza Branimira), ali ako npr. zelim da me navigira na raskrizje dviju ulica od kojih je jedna Trpimirova uredno ju nadje.

Da li je jos tko naisao na takve ili slične probleme i ako moze par vas probati naci preko trazilice u garminu ulicu Kneza Trpimira u Osijeku ili grad Tovarnik kao primjer da znam je li greska u mojoj instalaciji jer sam vec jednom sve obrisao i ponovo instalirao.

unaprijed hvala!
    Prvo: Imas li instalirane samo Garmin mape ili si instalirao i Adria route? Ako imas Adriaroute, morao bi pronaci te adrese.
    Drugo: Kod upisivanja adrese, bilo grada ili ulice, pokusaj sa cim manje pocetnih slova. Na pr. trazis Tovarnik, upisi za pocetak samo "tov" pa vidi sto ce ti pokazati. Kod Ulice Kneza Trpimira, upisuj ul, uli ili kne, knez ili mozda tr, trp itd.

Forumaš
    Datum registracije
    Feb 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Napravio sve po uputama, ali kad otvorim MapSource ne pokazuje mi instalitane karte. Instalirao sam Adria Route 2.20. Pomoć.

EDIT: Radi.
    Zadnji uredio Natural Spring : 21-03-2009 u 19:57

Forumaš
    Datum registracije
    Sep 2008
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    Tele2
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao hrc50 Pregledaj post
    Prvo: Imas li instalirane samo Garmin mape ili si instalirao i Adria route? Ako imas Adriaroute, morao bi pronaci te adrese.
    Drugo: Kod upisivanja adrese, bilo grada ili ulice, pokusaj sa cim manje pocetnih slova. Na pr. trazis Tovarnik, upisi za pocetak samo "tov" pa vidi sto ce ti pokazati. Kod Ulice Kneza Trpimira, upisuj ul, uli ili kne, knez ili mozda tr, trp itd.
    instalirao sam adriaroute.

Tovarnik mi nadje sada kada idem na "Kamo?" pa "Gradovi", ali kad idem na "Kamo?" - "Adrese" - Hrvatska i zelim pretraziti grad Tovarnik, ne nalazi ga (to radim jer sam htio upisati točnu adresu u Tovarniku, ali pretpostavljam da nema detaljnog popisa ulica u Tovarniku pa ne zeli naci, iako bi trebao po mome)

Ali za Ulicu Kneza Trpimira nece naci nikako. Pokusavao sam sve te kombinacije cak i samo s prvim slovom, no nju nece naci (osim vec spomenutog nepostojeceg parka kneza trpimira). Mislio sam mozda da je krivo uneseno ime ulice, no kad odem na pregled karte i potrazim ulicu manualno, nadjem Trpimirovu i ime ulice stoji ispravno napisano (Kneza Trpimira)

ali nije to ni toliko bitno. Ocito je greska u svim mapama, a ne samo u mojoj. Korisna je navigacija, ali daleko je to od idealnog, barem koliko sam ju ja proucio. Dosta je tu pogresaka u kartama kao sto su jednosmjerne ulice ucrtane kao dvosmjerne i razna nemoguća skretanja, ali nadam se da ce se to s vremenom ispraviti.

Bilo bi korisno da je moguće manualno ispraviti greške na mapama. bio sam jednom u dodiru s TomTom navigacijom u kojoj si mogao manualno ispraviti i podesiti neke ulice kao jednosmjerne itd. da li netko zna jeli to moguce na garminu ili u mapsourcu, jer ja nisam uspio naci?

Svježe registriran Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Nov 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ICO -majstore & domy_os (genijalcu) -tutorial je zakon!

Naime da se predstavim (novi sam) i samo sam se pridružio skupini zbog ovog posta kojeg sam pomno pratio i čitao i na kraju me doveo do rješenja i uspjeha! RADI, RADI. sve radi! Savršeno.
    -ali da imao sam malih problema s ovim "no map" na početnoj karti i sad kad sam pročitao "rješenje" nisam mogao, a da ne odgovorim jel sve radi sad savršeno. Ovo "stiskanje br. 3" točnije zumiranje dovelo je do pokazivanja karte i sad je sve OK-e.

I morao sam Vas pohvaliti -nadam se da nisam pretjerao, neka mi drugi oproste!
    Još jednom HVALA!

TehcEovo

Slične teme

1. Odgovora: 361
    Posljednji post: 20-08-2014, 11:25
  2. Odgovora: 3822
    Posljednji post: 17-06-2014, 16:11
  3. [n-gage 2.0] pitanja vezana za instalaciju, program i igrice
    By v.d. in forum Symbian S60 3rd edition
    Odgovora: 128
    Posljednji post: 08-10-2010, 09:25
  4. Odgovora: 14