treba dati na izlaze taj kod tj na pin 0, 1, 2, 3 ili treba dati na jedan pin zaredom te vrijednosti?
Zdravo ljudi!
Dali se netko kuzi u programiranje hardware-a?
Zanima me kako napravit u c jeziku vremenski interval koji bi dao naredbu odnosno neku kombinaciju binarnog koda u odredenom vremenu npr. za 5 sekundi kad se sklop upali da on da 0001 binarni kod, nakod 25 petlji kaj odvrti da baci na 1010 i tak?
Hvala.
Ovo mi je jako važno...
You Hack me!
We Hack you! by cafe.mobil team
treba dati na izlaze taj kod tj na pin 0, 1, 2, 3 ili treba dati na jedan pin zaredom te vrijednosti?
treba dat na pinove, znaci koristim 4 binarna ulaza,
ovako program je pisan u assamleru, koristim keil uvision 3, i trebam napravit ko c-kompajler, odnosno trebam povezat asseblerski dio programa s c-om, uglavnom to mislim da znam na koji naćin napravit, samo neznam kak slozit vremenski interval, bio bi mi od velike pomoći ako bi mi mogo pomoć...
mozemo se cut preko skypa ili msna ako imaš volje i vremena mi pomoć.
Hvala
You Hack me!
hmmm, mislio da sam odgovorio....ocito nisam stisnuo dole tipku posalji odgovor
Uglavnom ja nisam strucnjak za 8051, bavio sam se njome prije godinu dana, pa sam pozaboravljao malo, da se nebi pravio pametan, a da ispadne da ti znas vise od mene
Znaci ti samo ne znas kako da napravis taj neki vremenski interval...zasto ga ne napravis preko timera. Timer ima mod u kojem broji svakih 12 taktova signala clocka, te onda izracunas po frekvenciji na kojoj radi miktokontroler sta da stavis u timer, koju vrijednost da ti tocno okine za odredjeno vrijeme. Stavis da nakon sto je odbrojao napravi interrupt i to je to. Ne znam sada jesam te dobro shvatio, ovo je osnovno konceptualno rjesenje
nece ispat da ja znam vise od tebe, jer sam tek pocetnik u tome
pa bi trebo primjer da mi netko pokaze kako napavit...
neznam programirat bas nesto u c-u, trebo bi primjer kako nesto takvog slozit da povezem sve konce? shvacas?
You Hack me!
kakvu literaturu imas?
daj mi samo reci jel tebi jedini problem napraviti vremenski interval, jer nije mi bas najjasnije...
koja je razlika izmedu c i c++ programsog jezika?
jer kad pisem osnovni program, s printf naredbom da mi ispise npr. printf ("Moj nick na cafe.mobil.hr je MicroHard"; nece mi napravit, a kad u c++ source fili radim kompajlira mi...radi cega to?
You Hack me!
Možda si sad fulao u prepisivanju, ali nemaš zagradu poslije navodnika.
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
ovako bi trebalo biti:
printf ("Moj nick na cafe.mobil.hr je MicroHard");
uz ostatak, naravno.
riješio sam!
Stvar je do ne kompatibilnoscu s vistom.
Neznam stvarno iz kojeg razloga... na lap.di imam vistu mi c kompajler nezeli radit...
a dok na pc-u radi...
Ugalvnom Hvala Vam svima...
Moze close!
You Hack me!
Bookmarks