Dobra večer,
da se i ja javim u temi, nakon 2 mjeseca druženja s ovim mobitelom.
Počet ću odmah s ovim da više nikad neću kupiti SE. Za Satio su izdali 3 firmware-a, od čega samo 1 vrijedi nečemu, i zadnji firmware je prije više od pola godine. SE više neće pružati podršku za ovaj model.
Što smo mi dobili s tim koji smo taj poluproizvod platili masne pare? Nije to low end telefon, pa bih već razumio, već je to bio flagship model do nedavno, a sad imam mob koji je toliko zbagiran i svaki dan me frustira nanovo.
Ajmo prvo pozitivne stvari:
Kamera - ovo je jedan od rijetkih pozitivnih, ako ne i jedina pozitivna stvar na mobu. Kamera daje fantastične fotgrafije i odličan video (makar meni pretih) a xenon+led je ogromni plus.
a sad negativne,
tipka za unlock je užasno traljava i treba je odlučno potegnut za unlock. A onda čekate sekundu pa i dvije da ekran osvjetli, i dok tako čekate niste sigurni jeste li dobro tipku potegli, pa je potegnete opet i onda se mob opet zaključa.
Ako imate malo uži džep na hlačama potrebna je posebna koncetracija da se mob ugura u džep a da se slider od kamere ne otvori. Čak ni u kožnu futrolu koja dođe s mobom ne možete ugurat mob nego treba posebno pazit. Ako se slider otvori samo pola cm i zatvori, aplikacija od kamere ostane upaljena uz poruku "open camera slider" i tako stoji mob u džepu...
Auto rotate je pola mjeseca radio ok a onda je full usporio i sad nakon 2 mjeseca sam isključio u potpunosti auto rotate funkciju jer bi u svim pozama ili imalo bržim pokretima ekran rotirao na sve strane.
Baterija je živi užas. Kad je već pola moba debelo od slidera od kamere, mogli su ga cijelog učinit debelog pa da ima jaču bateriju. Ovako ako imalo koristite mob nema šanse da izdrži više od jedan dan. Obavezno kad idete na spavanje mora i mob na punjenje jer nema šanse da 2 dana izdrži i uz najmanje korištenje. Ako idem van i znam da ću se vratit tek ujutro, moram prije izlaska dopunit mob, nevjerojatno.
itd, itd, neću uopće nabrajat sitnice koje također iritiraju pri radu. Mogu zaključit samo da je Satio jedan jako skupi poluproizvod i veeeeeeliki minus za SE

Odgovori uz citat
Bookmarks