Evo nakon tjedan dana "druzenja" sa C901, evo mali review

DIZAJN:

Telefon je izvrsno pogoden, napokon sam se rijesio "grbe" na k800, i ne osjetim ga u dzepu. Tanak je, nije magnet za otiske prstiju kao C902, ali ipak se vide malo na ekranu, sto se brzo rijesi majicom ili krpicom Makar sam ja htio uzeti crni, ali ga nije bilo, pa sam na kraju uzeo sivi. Ali sve vise mi se svida sivi. A mozda ipak kad dode crni, uzmem i njega.
D-Pad klasican kao kod novijih modela, tipkovnica savrsena za tipkanje poruka, brzo se tipka. M2 kartica je ispod poklopca pa se mora prvo skinuti poklopac (nije tesko) da se izvadi, ali zato je tu USB kabel (koji se ne dobije u paketu, nego ga morate kupiti posebno). Cijena je 1300-1400 kn po oglasniku, dok je u vipu bijeli (GreenHeart) samo uredaj, 2500 kn.

EKRAN:

Taman velicine za takav mob, na suncu se normalno vidi, boje jasne i izrazene. Jedina zamjerka na telefon je i to sto su boje malo, ajmo reci tamnije. Isto tako sam imao i na C902, pa sam promjenio driver za display. Nadam se da cu i tu naci nesto tako. Ali nije nikakva greska da toliko smeta.

SOFTWARE:

Kad sam ga dobio, bio je izgleda najstariji, ali vrag mi nije dao mira i isao sam preko A2 uploadera staviti najnoviji. Brzina se itekako osjeti na novom, nema vise stekanja (npr. kod brisanja poruka ili poziva), sada se cini najbrzi Sony Ericsson koji sam imao do sada. Menu, izbornici su klasicni SE, nista posebno. Normalno da se mogu staviti flash meniji kojih ima svakakvih za skinuti. Podrzava i Shake It teme, te aplikacije umjesto wallpapera (tu je posebno zanimljivo ona WalkMate aplikacija koja mjeri korake, koliko se prehoda po danu). Glazbu jos nisam probao, tako da ne znam. Vidim da ima MegaBass i obicne SE slusalice, tako da je vjerovatno prosjek kvalitete zvuka.

KAMERA:

Napokon tanki SE sa Xenon blicem. Cekao sam ga od K800 (K850 je bio promasaj, cak ga u trgovini nisu vise htjeli prodavati) i evo ga napokon. Sa kamerom sam prezadovoljan, boje su izrazene i jasne, kao na C902, ali u usporedbi sa C902, po noci C901 ima veliku prednost. Imam i C902 doma i probao sam slikati po noci s obadva, nebo i zemlja. Ipak je Xenon pravi blic. Vidim da neki govore o nekom bluru na slikama, ali nisam primjetio jos. bila je jedna-dvije zamucene, ali mislim da je to do ruke, ne do moba. Ali vidjet cemo na daljnjim slikama. Slike budu oko 1,5 mb i savrseno jasne.
Video nikad nisam koristio na mobitelima, ali sam probao, prosjecne je kvalitete, a jos je tu i svjetlo koje mozete upaliti (koje K800 npr. nema).

ZAKLJUCAK:

Ako vam treba mali (tanki) telefon sa super kamerom i Xenonom, super pogodenim tipkama, dobrim ekranom, onda je ovo pravi izbor.
Eto ne znam sto vise da napisem, ako vas sto jos zanima, pitajete