Nemam gmail nego hotmail nazalost![]()
Nemam gmail nego hotmail nazalost![]()
Sure:
Sa službenog google bloga: http://gmailblog.blogspot.com/2009/0...-via-text.html
i opis kako stvar funkcionira u praksi: http://www.makeuseof.com/tag/how-to-...a-sms-message/
Vrlo zgodna stvar, pohvalno od googleta što je to uveo.
Za hotmail nažalost neznam kako bi mogla vratiti account :\
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Neko mi je upao na face profil i sada svima zivima stizu "moje retardirane poruke"
Kako da vratim profil i kako mogu da saznam ko stoji iza toga? Hitno jeeeee! Hvala!
to neces nikada saznati tko stoji iza toga ....
vidim da se u temi stalno spominje jakost lozinke,......isto tako je jako bitno sigurnosno pitanje,.....preko njega se ulazi u mail,a preko maila resetira lozinka za facebook........i velika većina probijanja lozinke (oni koji nisu hackeri) upravo na taj način ostvaruju.............znao sam jednog koji je stavio lozinku koju ne bi ni pentagon probio,a sigurnosno pitanje je godišnje doba,stavio jesen,........
Ako ne zelis ovdje napisat kako vraćaš lozinku natrag,onda tvoj post iznad nema smisla,tj samo se hvališ bez pokrića.
Dosta ljudi je "preveslano" i bili bi zahvalni kad bi znali vratit svoju šifru.
...eh kad bi ovo postalo praksa bilo bi odlično...ali ovo je samo jedan slučaj i tko zna kad će se opet nešto takvo poduzeti zbog krađe identiteta...Izvorno postao Danas.hr
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
-pa cudo da su i ovo kod nas proveli u djelo!
Bilo bi dobro da dobi neko upozorenje a ako ponovi slično dijelo onda primjereno kaznit
....
Vauuu velike li vjesti!
A te ped*ercine on policajaca nebi lovili maloljetne kriminalce poput onog koji je u Trnskom opljackao kiosk sa pistoljem! A sto je jos zalosnije, zna se ko je to naprVio ali niko nista ne poduzima..
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Zar ovo ima i kod nas!?![]()
Nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)))
I meni je jučer 'hakiran' facebook i gmail račun. Prijavila sam to i sad čekam odgovor. Dosta sam od jučer čitala po forumima i sve mi se čini da to više neću vratiti
Moja sestra se javila preko chata tome tko je bio na mom facebook računu i rekao je da će mi vratiti račun ako kupimo najmanje 500 mil poker chipova od njega. Prijavili smo i to da je tražio novac i sad je taj moj račun blokiran ili nešto slično od strane facebooka.
Mislite li da ima nade da vratim facebook i gmail?
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Dobila sam danas odgovor da mi ne mogu vratiti natrag moj gmail račun jer navodno nisam dala dovoljno informacija da dokažem da je to stvarno moj račun. Pokušala sam ponovo ispuniti taj obrazac danas dodavši još nekoliko email adresa s kojima sam komunicirala pa ću vidjeti. Sigurnosno pitanje je promijenjeno u nešto meni nerazumljivo (mislim da je osoba koja je to napravila iz Indonezije, po jeziku u tom sigurnosnom pitanju novom koje je stavio).
Za facebook račun mi se još nitko nije javio, ali malo je vjerojatno da ću ga dobiti natrag jer sad više nemam ni mail s kojeg sam se tamo prijavljivala. A i on je stavio novi mail na moj facebook profil a ovaj moj izbrisao. (kad sam se pokušala prijaviti pisalo je da ta mail adresa nije povezana s nijednim računom na facebooku)
evo ljudi meni su jučer isto hakirali i gmail i facebook..nažalost nisam imala uključenu opciju sms kod gmaila. slala sam zahtjeve za povrat e-mail adrese al je također bilo premalo informacija da je to moj račun.
i tako napravila sam novu adresu, i novi facebook profil.... i kompliciraniju lozinku naravno...
no prijatelji su mi savjetovali kako bi se izbrisao moj prijašnji facebook profil, treba samo na tom profilu pritisnuti opciju prijavi-blokiraj, i ako više ljudi prijavi da onda administratori brišu taj profil... nadam se da bude djelovalo.. zasad još nitko nije pisao po starom profilu nit se prijavljivao kao ja. I nadam se da niti neće :ss
Danas sam i ja imao provalu u racun, no kako face smatram kao nesto za zabavu i glupiranje nije me jako pogodilo
Provala je stigla iz istocne Engleske, barem je tako zabiljezeno, promijenio sam pass na divlju kombinaciju od 12 brojki i slova (+ velika i mala) pa ko voli neka izvoli......ako ima viska volje i vremena![]()
![]()
ONE X & Sensation & Desire by HTC
U zadnje vrijeme mi se dosta frendova žali na to. Počele su se dešavat stvari na koje se laici lako hvataju.
Primjer:
1. U chat prozor ti izleti netko poznat i s tekstom: "HhJesi li ti na ovoj slici?" te ispod tog teksta ide pripadajući link.
2. Isto kao pod 1. samo u inbox-u.
Ti linkovi vode u maskirani interface tih majmuna koji se time bave i to sučelje identično je izgledom kao i klasičan Facebook log-in screen. Tko ne zna,a ima ih,iako su već logirani,redirect na novi log-in screen traži ih korisničko ime i šifru. Tada,kad ukucate korisničko ime i lozinku,na svoj FB račun skoro da možete zaboraviti. Jednom frendu smo uspjeli sve vratit i to samo zato sto smo odmah reagirali nakon sto se je desilo ovo pod 1. Sve kasnije od toga smanjuje izglede da vratite svoj FB račun natrag.
Tko se imalo konta u sve to,znat ce da novi log-in prozor nema smisla ako ste već logirani,tj. novi log-in screen bi osoba kao logirana trebala automatski preskočiti uz pomoć svog web browsera koji to čini automatski. Čim vas kao logirane opet pita podatke,vidi se da je nešto sumnjivo i tu zapravo ne smijete ukucavati svoje podatke,jer samim tim ukucavanjem svojih podataka,njih ne dajete ih Facebook-u kao identifikaciju,već ih dajete onima koji vaš račun žele hakirat. Tada,ako ste to napravili,zapravo ste napravili pogrešku koja vas kasnije košta gubljenja računa.
Facebook računa ima jako mnogo,i da ćete uvjerit nekoga da je to baš vaš račun koji je hakiran,nije nimalo lagan posao koji obećava rezultate.
Također,neke od poslanih slika od vama poznatih prijatelja (iako to nisu oni) sadrže viruse,koje je moj AV program do sada uspješno srezao u korjenu.
Na ove i ovakve navlakuše se nemojte hvatat jer i sami znate da je vraćanje FB accounta danas skoro nemoguće kad vam ti "hakeri" maznu sve podatke i stave neke druge koje vrlo vjerojatno nećete "probit".
Takvi koji to rade,u svom nekom svijetu hackirane račune vjerojatno zbrajaju kao neku vrstu trofeja,jer koliko pratim sve to,vidim da hakirane račune više nitko ne koristi od onih koji su ih hakirali. Gluposti po zidu koji je hakiran možete naći samo ako je račun hacknuo netko vama poznat pa vam se želi javno smijat i zafrkavat a takvih slučajeva,iako ih ima,puno je manje od ovih gore opisanih.
Savjeta nema puno. Otvorite oči,i kao i dosad,svoje podatke ukucavajte tamo gdje treba i nigdje više,mada ništa danas nije 100% sigurno.
Također,ja preferiram ako sam u nekom cyber cafeu ili pak u nekom bircu sa pristupom netu,koristiti svoje računalo/laptop/mobitel umjesto računala koja su tamo ponuđena za pristup internetu. Tamo se također lako od strane sličnih hakera postavljaju keylogger programi koji prikupljaju korisničke podatke od ljudi koji koriste internet na tim računalima te ih se kasnije zloupotrebljava. Na to također pripazite ubuduće.
![]()
Ja bih jos samo dodao, kada ste na nekom drugom racunalu, pokrenite PRIVATE BROWSING. Na taj nacin stitite svoje podatke na tudem racunalu.
GC ima isto ''inkognito prozore'', pa pretpostavlja da ima i IE...
cvita
Bookmarks