Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 4 od 4
    Svježe registriran
    Datum registracije
    Feb 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

VIP Carnet problem

Pozdrav svima.
    Zanima me kakva je razlika u spajanju preko data.vip.hr i carnet.vip.hr apn-ova? Pitam zato jer je cura uzela ugovor na godinu dana i trebala je u postavkama napravit novi account u kojem je, izmedu ostalog, trebala upisati pod apn carnet.vip.hr, no ona to nije napravila nego je isla preko defaultnih postavki, tj. preko data.vip.hr. U Sluzbi za korisnike kazu da nema veze preko kojeg ide, sve dok ne radi dodatni promet (iznad 1 Gb) jer ce u slucaju data.vip.hr placati duplo vise za ostvareni promet iznad 1Gb,za razliku od carnet.vip.hr, gdje je 0.28 kn po Mb,a ako ostane unutar 1Gb, naplacuje joj se samo mjesecna pretplata od 100 kn. Druga osoba iz sluzbe za korisnike mi je pak rekla da se ona uopce ne moze spojiti preko data.vip.apn ako ide preko carnet opcije. Problem je, naime, u racunu koji je dobila za prosli mjesec u kojem su joj uredno naplatili 100 kn pretplate, ali i u stavci pod posebnim uslugama pise broadband connection,broj usluga 134, i cijena od oko 330 kn.
    Ono sto sam pomislio je da su joj naplatili spajanje preko data.vip.hr apn-a neovisno o pretplati koju placa. Njihovo objasnjenje je da joj je netko upao preko wLana u racunalo i radio dodatni promet koji se kod nje ne ocitava (u brojacu prometa).

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    Nokia 5800XM
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mislim da im je to standardna navlakuša. Neka se žali, jer za razliku od homebox-a upasti na preko WiFi-a na računalo je praktički nemoguče ukoliko na računalu nije podešena Ad-hoc mreža i uključeno dijeljenje interneta, a uz to čak i da je slučajno ostalo uključeno ako ste nešto prebacivali, opet onaj tko se spajao mora znati IP adresu njenog laptopa...
    Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
    Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij

Svježe registriran
    Datum registracije
    Feb 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao MrBlc Pregledaj post
    Mislim da im je to standardna navlakuša. Neka se žali, jer za razliku od homebox-a upasti na preko WiFi-a na računalo je praktički nemoguče ukoliko na računalu nije podešena Ad-hoc mreža i uključeno dijeljenje interneta, a uz to čak i da je slučajno ostalo uključeno ako ste nešto prebacivali, opet onaj tko se spajao mora znati IP adresu njenog laptopa...
    Zalit ce se u svakom slucaju, samo me zanima da li je mozda problem u apn-ovima,tj da li posebno naplacuju koristenje data.vip.apn bez obzira sto ima carnet pretplatu. Lik me uvjeravao da to nije moguce, ali ko zna.

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    VeteranTagger Second Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    desire,desireHD,BB Bold,
    Operater
    VIPnet
    Godina
    52
    Bodovi
    27.756
    Nivo
    40
    Bodovi: 27.756, Nivo: 40
    Bodovi: 27.756, Nivo: 40
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    APNovi nisu nikakav problem.
    TTi kao Carnet korisnik imas popust na mjesecnu naknadu i to je tako. Vjerojatno ju imas iskazanu na racunu kao nekih 50 %.

uvidom u cijene na http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=3979742&idnews=346123
    i http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=8725532&idnews=327833 vidjet ces da razlike u cijeni za dodatno preneseni megabajt nema.

Odi si na mobile.carnet.hr pa si tamo provjeri koliko je spajanja bilo i koliko podataka je preneseno u tom razdoblju i stvar ce ti biti jasnija.

Nikakve navlakuse nema samo se treba malo informirati.
    dobar grah daleko se čuje

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. vip-carnet hdspa modem - problem
    By sinko in forum Mobilni Pristup Internetu
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 10-05-2008, 21:23
  2. adsl, CARnet...?
    By val in forum Internet i zaštita
    Odgovora: 11
    Posljednji post: 21-01-2007, 18:01
  3. Problem s CARNET-om
    By whiteboy in forum Internet Service Provideri (ISP)
    Odgovora: 12
    Posljednji post: 26-01-2006, 18:05
  4. Carnet problem (29.9.'05.)
    By tomo in forum Internet Service Provideri (ISP)
    Odgovora: 9
    Posljednji post: 01-10-2005, 14:29
  5. Carnet na 2 linije
    By Boobo-oobo in forum Mobil Internet c@fé
    Odgovora: 7
    Posljednji post: 11-06-2004, 11:57

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove