sreča što nisam na pretplati
Evo upravo sam dobio e-mail od frenda sljedećeg sadržaja pa rekoh, ajde da podijelim sa Vama:
Evo jednog E-maila koji upozorava na jednu od mogućnosti kriminalnih radnji koja bi se i vas mogla ticati. Tekst je polupismen, ali valjda ćete shvatiti poruku:
Procitajte sve do kraja... Obavjestenje je došlo iz prve ruke od kolega,
koji je zaposlen kao kriminalist....
Korisnici mobilnih telefona - PAŽNJA !!!!
* KOLEGA JE 22. 1. 2009 NA SVOM TELEFONU PRIMJETIO NEODGOVOREN POZIV NA TELEFONSKI BROJ +393193260013.
Korisnici mobilnih telefona!
Dozvolite, da vas upozorim na nov oblik kriminalnih radnji, u koje su se
uvjerili naši suevropski državljani.
Tok nelegalnog rada je ovakav:
Korisnik mobilnog telefona dobije, u nekom trenutku na mobilnom telefonu, propusteni poziv. Do toga moze doći tako, da telefon stvarno zazvoni, a može i da ne zvoni. Uglavnom korisnik dobije propusteni poziv. Kada korisnik mobilnog telefona pogleda broj pozivatelja i kada taj broj počinje +39..., +390..., +391..., + 392..., +393..., +394... i tako dalje (u ovom primjeru, koji mi je poznat telefonski broj je bio: +393193260045) i ukoliko korisnik taj poziv odmah izbriše, tim potezom se osigurao i napravio pravu stvar. Ukoliko korisnik mobilnog telefona pozove broj telefona koji mu je ostao kao propušten poziv, korisnik mobilnog telefona postaje žrtva prefriganaca.
U predhodnom slučaju koji mi je poznat, kolega je svojim odzivom na propusteni poziv izgubio vise od 2.000 EUR. Određeni brojevi iz gore navedenih skupina, mogu napraviti, da korisnik mobilnog telefona ukoliko se odazove na propusteni broj, ne može prekinuti poziv i tako nastaju ogromni troskovi na njegov račun.
U skaldu na događanja, da se broj korisnika mobilnih telefona, koji ce
odgovoriti na propušteni poziv na brojeve koji su naznačeni, iz dana u dan povečava i da korisnici mobilnih telefona sami sebe guraju u finansijske probleme i tako postaju žrtve kriminalaca, upozoravam vas da na takve propuštene pozive, koji počinju skupinama brojeva koji su gore navedeni, ne odgovarate, kako ne biste postali žrtva ovog tipa kriminala.
Zbog toga vas molim da sa sadržajem ove poruke upoznate sve vaše prijatelje, suradnike, znance u nadi da cemo spriječiti da se ovo dalje ne dešava lijepo vas pozdravljam.
sreča što nisam na pretplati
Ne kužim... Kako je moguće NE prekinuti poziv?
Malo je to čudno...
A oni koji su prepaid? Kolko oni onda odu u minus? Čudno...
Ali, ako je ovo istina, ali iskreno sumnjam, onda je to vrlo loše...
Iskreno i meni je sve skupa malo čudno i ovih 2,000E. Stoga rakoh da podijelim sa vama i vidim što vi mislite + ako je istina upozorit. Nešto kao što je svojedobno bio problem sa dailerima.
a tog je vec pun net. vecernjak i ostali.http://www.vecernji.hr/lifestyle/tehno/3226748/index.do
a i to su pacjenti koji zovu broj u inozemstvu a ne znaju kog zovu
Meni ih uopce nije zal. Da bi postao zrtva moras fakat imat IQ manji od nocne lampe i ne znat skinut bateriju ili slicno a pogotovo ic zvat.
dobar grah daleko se čuje
Toga ima već odavna. Ima par godina da su kružile SMS poruke koje su navlačile ljude da nazovu neki broj. To što se tiće tu navedenih brojeva treba uzeti s rezervom. Radi se o brojevima u drugoj državi, pa će predbroj ovisiti o državi iz koje je prijevara upučena. Ako netko ima rodbinu u toj državi može pomisliti da ga oni zovu, pa je pametno provjeriti lokalni predbroj, jer samo određeni predbojevi su s posebnom naplatom (npr.: u HR je to 06x odnosno +3856x, gdje je ovaj x "tarifa", znači ovisno o broju se vidi cijena po minuti ili po pozivu).
Što se tiće ovoga da nisu mogli prekinuti, to je glupost. Vjerojatno je ženska stenjala na drugom kraju linije, pa se ljudi nisu željeli prekinuti, pa kad je došao račun su izmislili priču da nisu mogli prekinuti.
Imajte na umu i da poziv može imati cijenu po pozivu a ne po minuti.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
linija se nije mogla prekinuti i to je stvarno tako. Testirano od strane novinara.
Sto se tice stenjanja i cijene po pozivu tu vjerojatno mislis na brojeve sa dodatnom naplatom kao sto su neki nasi 060.
Ta prica ne pije vodu jer takve brojeve sa dodatnom naplatom nemozes pozivati iz inozemnih mreza.
čekaj kaj vađenja baterije ne prekida razgovor, ako ne ondaje to problem i ovih koji naplačuju razgovor.
pa ko je rekao da ne prekida. ja sam bas napisao da kak se niko ne sjeti zvadit bateriju.
Ma tko ce molim vas iz cista mira zvati broj sa nekim pozivnim npr. +39...... a da ne zna o cemu ili kome se radi ?!
Pa ljudi nece nazvati propusteni poziv od poznatog broja a ne ovako nesto.
Onaj koji je to isao zvati treba dobiti nagradu za glupost, a ne davati to u novine da javnost kao on ne nasjedne na istu foru.
.
.
ONE X & Sensation & Desire by HTC
danas su tu vijest objavili i neke novine, sad se ne sjecam koje 24 sata ili vecernji... vezano uz kokibj-ev post, pa zar ti stvarno mislis da npr od 2-3 milijuna hrvata koji koriste mob. nema osobe koja ce nazvat taj broj s kojeg ima propusteni poziv, ja mislim da ih ima, i to dosta, nebitno sto ti to mozda ne bi nikad napravio....
cvita
Ma dajte obican spam...to je broj jednog mobilnog operatera u Italiji.
Tko rano rani, zajebo je pjetla
cisto sumnjam,prosto ne vjerujem u to!!!
###1410989180026
cista glupost .....evo ovo je objasnjenje...Da bi postao zrtva moras fakat imat IQ manji od nocne lampe i ne znat skinut bateriju ili slicno a pogotovo ic zvat.
jel probo nazvat neko sad taj broj da vidi o cem se radi?i ja mislim da je spam, no svakako postoji dosta ljudi koji ce nazvat propusten poziv.. netko ceka poziv za posao il bilo sta drugo, moza i inozemstva, pa vidi propusten poziv i ne obrati pozornost.. naravno da neces ak nista ne ocekujes zvat odmah nepoznat propusten poziv iz stranje zemlje.. veci naivci su ovi sta igraju "nagradne" igre..
bio nekad oglas...
Neznam kaj bi komentiral,mogel bi vjerovat u te koje kakove smicalice i pljacke.
No 2000 € mi se cini ipak prevec.
Nur Fair nicht mehr und nicht weniger.
Symbian & Windows Mobile
Treba zvati s tele2, ipak su oni najjeftiniji![]()
idem nadoplatit 20kn na tomatu (jer sam na nuli) pa nazvat onaj broj, baš me zanima hoću li moć ne-prekinuti![]()
ako sa tipkom za prekid poziva nemožeš prekinut poziv a vjerujem da se može u krajnjem slučaju izvadiš bateriju i riješen problem. šteta 20 kn bacit za takav zaključak...
ULTRAS CIBALIA VINKOVCI
ne može se niti tipkom za prekid poziva, jedino vađenjem baterije...
huliganstvo i nasilje se od sada plaća... za sve dodatne informacije kontaktirajte MUP RH..
1. neki ljudi svakodnevno pozivaju u inozemstvo zbog posla. zato nemožete odmah reći da su ti koji odgovaraju na takve pozive glupi.
2. nije mi jasno kako se uopce na mobitelu pokaze broj koji je zvao zato sto npr. kad mog starog zovu kolege iz austrije ili švicarske na mobitel, njemu uvijek piše 'sakriven broj'.
3. iz iPhona se nemože izvadit baterija![]()
imam symbian.
iskljucen mi je 3g..
neki dan sam dobio podatkovni poziv od broja koji me je prvo provocirao putem sms-a?? šta to znaci?
zvuk poziva je imao drugaciju melodiju.
Bookmarks