uzmi Intel Core 2 Duo E8200 BOX i možeš ga naklokati do mile volje.....kosta 800 kn a bolji je od navedenih....
naime treba mi neki noviji procesor prvenstveno za gejming, a i jer mi ovaj stari ne hrani dovoljno graficku (8800gt superclocked edition 521ddr3). trenutno imam neki obicni pentium 4 sa 3.0 ghz,pa ciljam na nesto kao:
CPU INTEL Core2Duo E7400 2.80GHz, 3MB, 1066FSB, LGA775, BOX
Architecture 45 nanometer technology
L2 Cache 3M
L3 Cache N/A
Clock Speed 2.80 GHz
Number of cores 2
Front Side Bus Speed 1066 MHz
Socket Type LGA775
ovaj kosta negdje oko 120eura, a ovaj sljedeci isto tako razlika sasvim mala
CPU INTEL Core2Duo E7300 2.66GHz, 3MB, 1066FSB, LGA775, BOX
L2 Cache 3 MB
L3 Cache N/A
Clock Speed 2,66 GHz
Number of cores 2
Slot/Socket Type LGA775
pa me interesuje da li je dovoljan da u kombinaciji sa tom grafickom i 2gige rama goni npr. crysis na full high (zahtjevnije igre)
takodjer ako imate da preporucite nesto u tom cjenovnom rangu dobro bi dosli savjeti.
dakle trenutni procesor je
Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 630 3.00GHz
Type: 0
Family: F
Model: 4
Maximum CPUID Level: 5
L1 Trace Cache: 12 Kµops
L1 Data Cache: 16 KB
L2 Cache: 2 MB
LGA775
hvala
uzmi Intel Core 2 Duo E8200 BOX i možeš ga naklokati do mile volje.....kosta 800 kn a bolji je od navedenih....
....DULCE ET DECORUM EST PRO PATRIA MORI....
Samo ludak prkosi jacima od sebe i izlazi kao pobjednik!
Ako se ne planiras zabavljati OC-om i ako je razlika izmedu E7300 i E7400 zanemariva (do ~80 kn) onda uzmi E7400. To su jako dobri procesori, ali razliku u radnim taktovima u svakodnevnom radu neces primjetiti.
C2D je dovoljno dobar za nove igre
@ inovator
istina da su dobri, ali nažalost, nemogu iskoristit pun potencijal grafe
za 8800gt mislim da bi trebalo bit oko 3.0, 3.2 brzina jezgre znači da ju iskoristi do maximuma.
@ fusion
kolko para misliš dat?
CARpeDiem*
max 120 eura... brijem da je dovoljno za neki 2.5 c2d, ali koliko ce mi to pomoci jer:
evo sad sam instalirao gta4 i razocarao se maximalno, prokleti slideshow na najnizim postavkama,nemoguce igrati... da li je moguce da je samo procesor problem???
sta za tebe znaci "do maximuma" meni je dovoljno da npr. gta igram 1280x1024 i nekim medium postavkama, ne mora biti sve full high.
BTW kako znati da li je maticna kompatibilna sa c2d procesorima
(imam trenutno p5vd2 wm)
pogledaj na proizvodacevoj stranici jel ti ploca kompatibilna...ako je uzmi E8200 ako nije...ne uzimaj nikakav jednojezgreni nego sparaj za novi komp. u GTA IV te sigurno procesor koci. da bi GTA IV nromalno igrao preporucen je C2D
podržava c2d koliko vidim u specifikacijama no E8200 je overkill za ovu ploču, brzina sabirnice joj je na 1066Mhz pa kada budeš u mogučnosti preporuka da i nju izmjeniš.
angels might have been eaten.
Konstantno se spominje taj GTA IV a nitko da kazhe kako je sama igra katastrofalno optimizirana (uz Crysis, naravno) i da zna "trokirati" i na jachim mashinama tako da nema nikakvoga smisla mjeriti snagu svojega hardware-a drzhechi se spomenute igre kao pravoga testa njegovih moguchnosti. Ako su igre primarni (a ujedno i najzahtjevniji) zadatak koji che se staviti pred bilo chije rachunalo, ljudi, budimo realni, tada je sasvim dovoljan i jedan E5200. Poanta je da bilo koji C2D dignut na cca 3 GHz (E2XXX, E4XXX, E5XXX, E6XXX, E7XXX, E8XXX serija - svi ti CPU-i su u stanju dochi do te frekvencije bez imalo znoja) uparen sa solidnom grafom mozhe upogoniti bilo koju igru (novu i staru) na pristojnim rezolucijama i detaljima.
@ goone
upravo tako
naravno da je procesor problem, jer bi on trebao održavat fps koji daje grafička, a to nije u stanju pogotovo sa 8800gt
btw imao sam baš takvog i nije mogao držati x1650xt i to uz lagani overclock @ ~ 3.5 GHz.
a ovo do maximuma, upravo ovo što sam napisao iznad, znači proc dvojezgreni uz 3.0 ghz po jezgri, bi trebao održavati maximalni fps koji grafička u tom trenutku daje, znači koristiti maximum grafe![]()
CARpeDiem*
e hvala ekipo na odgovorima,pala je odluka danas sam bio u servisu, i uzimam e7400,mislim da je sasvim dovoljan za sada,
CPU INTEL Core2Duo E7400 2.80GHz, 3MB, 1066FSB, LGA775, BOX
L2 Cache 3M
L3 Cache N/A
Clock Speed 2.80 GHz
Number of cores 2
Socket Type LGA775
sve sa ugradnjom ce kostati oko ~130 eura.
sto se mene tice temu mozete ostaviti otvorenom,pa cu vam dati neki review kada ga malo budem testirao.
PROBLEM
maloprije donijeo pc sa servisa,i ovako mi lik veli: "procesor nismo zamijenili jer kad smo ti stavili novi nismo mogli upaliti racunar nije bilo slike na ekranu", ja ono WTF. kaze upgrade smo uradili biosa na zadnju verziju ali dzaba opet ne moze... na racunu pise "zamjena procesora neuspjesna". ja ga pitam da li je moguce da proc ne valja kaze nije moguce,mada ja mislim da taj njihov proc nije dobar,jer racunalo radi sasvim normalno kada su vratili stari proc. ima li neko neku ideju do cega bi moglo biti?
heh... koji je to servis bio?
očito pojma nemaju jer e7400 NEIDE na tu ploču. On je c2d ALI 45 nm, odnosno procesor novije proizvodnje, dok tvoja matična podržava c2d ali 65 nm
u tome je problem, nevjerujem kako im je u servisu to promaklo, ali eto to govori sve o tome kako su profesionalni :S
ugl evo ti cpu support list za tvoju matičnu:
LINK
CARpeDiem*
daj mi molim te reci koji je to servis?
Jbg meni je promaklo jer nisam ni vidio koju matičnu imaš, a netko je naveo da podržava c2d pa ono...
ma gle dobar je e7400, ali ne paše na tvoju mbo jer je 45 nm proces proizvodnje pa... a tvoja prima 65 nmdakle, ili nova matična i proc ili slabiji proc i stara matična
![]()
CARpeDiem*
ma daaa, skuzio sam zast nije stekalo nego pitam te za e4700 (obrnuti brojevi)
a servis
a čuj, e4700 je dobar proc, samo kaj je ta serija e4xxx poznata po malo većim temperaturama al sve u svemu ok izbor...
a za ovaj imel nikad čuo... btw od kud si?
CARpeDiem*
ma nish za temp nabavicu kasnije i neko hladjenje,ako nista odsarafiti stranice i drzati centralnu otvorenom sa obije strane. a iz Bosne sam tacnije Lukavac, to je manji grad blizu Tuzle.
no OT znaci dobar izbor kod e4700,u ponedeljak zovem servis da vidim imaju li ako ne da naruce. a ima da ih izribam za ovaj propust.
a cek malo noobovsko pitanje ali jel ista velicina tih procesora (u istu rupu mogu fit)
no da li ovo 2mb 3mb pravi znacajnu razliku.
e7400 je naravno bolji i noviji, ali ni e4700 nije za bacit
taj cash nećeš baš osjetit ipak je to razlika 1 mb, ali e7400 radi na većoj frekvenciji pa je po tome malo i bolji...
a ako za e4700 piše da ide na tu matičnu onda ide
edit: daj mi reci jel možeš kak naručit e6700, i ako da po kojoj cijeni? to je jako dobar procesor, fsb je isti ko kod e7400, a čak ima i veći cache
CARpeDiem*
ne nijedan procesor iz te serije e6xxx nemaju, a takodjer imam jos jednog provajdera link pogledaj tamo sa lijeve strane pc komponente pa izaberi procesore,to je sto mogu naruciti osim onoga ponudjenoga iz imela. ali mislim da mi nijedan ne pase.
da, baš gledam, nijedan ne paše :S
pa šta nema niti jedan dugi shop osim ta 2? :S
CARpeDiem*
Bookmarks