Poslao: Cyrus
Imam Fuji S5000 i snimiko sam oko 600 fotografija, od ćega sam razvio oko 150 fotografija. Ono kaj me najviše smeta na ovom foticu je :
1) nema sirokokutni objektiv. doduse postoje dodaci za taj objektiv, ali su kod nas jako preskupi
2) nema prikljucak za vanjsku bljeskalicu kaj je velika steta jer je ugradena bljeskalica dostatana za snimke do 3 metra
3) nema prikljucak za daljinski okidac
4) fotke nisu najbolje, poglavito s ucinjenim fleshom.
Takodjer sam skuzio da treba izabrati nekoliko fotki i otici ih razviti u razlicite studije, kako bi se nasao najbolji
Cyruse vidim da si opako poceo kuditi taj fotić.
Kao prvo na taj fotić bi se moglo navesti 100 nedostataka kao i na svakom drugom ali ako ti treba profesionalna oprema onda si trebao uzeti i takav fotić, a ne fuji s5000 jer je on poluprofesionalni odnosno za početnike u tome. Znači ima sve ručne postavke. Što se tiče flesha ide do 6 metara još jednom provjeri podatke. Kažeš da ti slike ispadaju loše sa flesoh pa možeš ga smanjiti ili pojačati. Ako si mislio slikati profesionalne slike onda si trebao uzeti fotić od najmanje 5000 kuna ali to sam još malo rekao stvarno premalo. Ja stvarno nemam primjedbi za slike jer meni su super, znam da mogu biti bolje ali takvi fotići su i skuplji, puno skuplji. Uvijek vrijedi pravilo koliko para toliko muzike.
Sorry kaj moram navesti cyruse ali čini mi se da ti slikaš pod automatikom a taj fotić nije napravljen za to nego da sam stvoriš svoj profil odnosno da kombiniraš. Ako je stvarno tako onda si trebao uzeti fotić kojemu je automatika prioritet. Sve mi se čini da nisi pročitao postavke od početka do kraja, ako trebaš na hrvatskom napiši mail pa ću ti poslati. I još jednom kažem na fotiću stavi mod M to ti je full ručna podešenja i igraj se sa tim tamo sve možeš mijenjati.
Tko nevjeruje u ovo što sam napisao možemo napraviti malu demonstraciju na sljedećem sastaku forumaša.
Kaj se tiče razvijanja neću ništa govoriti jer još nisam ravijao, ali sigurno ću javiti rezultate.

Bookmarks