Poslao: Trayche
Cyruse vidim da si opako poceo kuditi taj fotić.
Istina u pocetku sam bio jako razocaran s foticem, ali sada sam naucio raditi s njim i stvarno je odlican za te novce. Radi jako dobre fotke po danu bez obzira da li je oblacno ili suncano, samo moras podesiti WB. Jedini nedostatak ovog fotica je snimanje s blicom. Ugradeni blic je prava katastrofa i slike s njim su ocajne. Na zalost nema dodatak za vanjsku bljeskalicu, te se moram muciti s onim senzorom od hame. Aparat tog formata trebao bi imati prikljucak za vanjsku bljeskalicu. Ostala 2 sitna nedostatka su
1) dodatni sirokokutni orig fuji konverter ne siri dovoljno kut i preskup je. Konkurencija ima bolje i jeftinije
2) nema dodatni daljinski okidac.
Fotic je stvarno dobar, ali mislim da je Olympus UZ 750 ipak bolji zbog nedostataka koje sam naveo za fuji a ovaj ga ima. Ipak cu zadrzati svog S5000 i kupiti Olympusov wide dodatak za 1000 kuna. S tim cu dodatkom biti stvarno pokriven. Slijedeci izdatak je metzov blitz za digitalce sa daljinskim senzorom za okidanje blica i automatikom (kod Prizme ga ima za kupiti. slikal sam s njim i stvar jako dobro radi. Digitalni fotici su ipak jos uvijek skupa stvar.