Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 19 od 19

Tema: GPS i A-GPS

Hybrid View

Forumaš Postignuća:
    Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2007
    Mobitel
    Galaxy S 2.2 Froyo
    Operater
    tele2
    Bodovi
    4.411
    Nivo
    15
    Bodovi: 4.411, Nivo: 15
    Bodovi: 4.411, Nivo: 15
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A-GPS neva veze sa kartama.
    Npr. na nokia n95 8gb postoji opcija positioning i moze se odabrati samo gps i gps + assisted gps.
    Ako se odabere gps i imate instalirane karte garmin, igo, nokia maps sa ubacenim kartama ne trosi se nikakav promet. Ako se koriste npr. google maps onda se trosi puno prometa i potrebno je imati jedan od podatkovnih paketa za navigaciju (npr. 1gb ) .
    Ako odaberete opciju assisted gps onda mob koristi odabrani podatkovni paket kako bi sto prije odredio polozaj.

Kako bi a-gps obavljao svoju finkciju potrebno su i dodatne postavke osim odabira opcije a-gps.
    postavke -> opcenito -> pozicioniranje -> posluzitelj za pocizioniranje :
    za pristupna tocka staviti neki podatkovni paket, npr tele2wap
    za adresu posluzitelja unijeti supl.nokia.com
    -vjerovatno je slicno i za ostale mob.

A-gps potrosi od 2-5kb samo kada prvi put odreduje poziciju i to traje 10-15 sec dok je potrebno 5-10min kad se koristi samo gps. Vozio sam neko vrijeme po gradu sa upaljenim a-gps.om i nije mi trosilo dodatno. ovo je za n95 8gb v30 za ostale ne znam.

Svrha a-gps nije samo navigacija, odlicna je stvar sto sada kad hocu da mi slika sadrzava podatke gdje je slikana ne treba cekati 5 minuta da se odredi pozicija.
    Poziciju je moguce odrediti i dok ste u relativno zatvorenom prostoru (npr. u kaficu kraj prozora).

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    Samsung S8Not,S8+,Symbian
    Operater
    T-mob,Vip,Tele2,Bon.
    Godina
    60
    Bodovi
    11.363
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.363, Nivo: 25
    Bodovi: 11.363, Nivo: 25
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Munja01 Pregledaj post
    Npr. na nokia n95 8gb postoji opcija positioning i moze se odabrati samo gps i gps + assisted gps.
    Ako se odabere gps i imate instalirane karte garmin, igo, nokia maps sa ubacenim kartama ne trosi se nikakav promet. Ako se koriste npr. google maps onda se trosi puno prometa i potrebno je imati jedan od podatkovnih paketa za navigaciju (npr. 1gb ) .
    Ako odaberete opciju assisted gps onda mob koristi odabrani podatkovni paket kako bi sto prije odredio polozaj.

Kako bi a-gps obavljao svoju finkciju potrebno su i dodatne postavke osim odabira opcije a-gps.

A-gps potrosi od 2-5kb samo kada prvi put odreduje poziciju i to traje 10-15 sec dok je potrebno 5-10min kad se koristi samo gps. Vozio sam neko vrijeme po gradu sa upaljenim a-gps.om i nije mi trosilo dodatno. ovo je za n95 8gb v30 za ostale ne znam.

Svrha a-gps nije samo navigacija, odlicna je stvar sto sada kad hocu da mi slika sadrzava podatke gdje je slikana ne treba cekati 5 minuta da se odredi pozicija.
    Poziciju je moguce odrediti i dok ste u relativno zatvorenom prostoru (npr. u kaficu kraj prozora).
    Ma sve je to ok sa A-gps no problem je taj kod nas ako nemas nekakav Internet paket pre skupo je to da bi koristil u pravilu je 100 kb 5 kn kolko znam.
    Pa ako bi to cesto koristio mjesecno potrosio bi vrlo brzo vece novce skojim mozes kupit 10 mb prometa (mislim na prepaid) a nedaj boze da imas kakav program za prognozu kao sto ja imam isl.
    Bankrotirao bi zato mjesecno kupim bar 1 paket pa i surfam i uvjek mi je ukljucen A-gps.
    Nur Fair nicht mehr und nicht weniger.
    Symbian & Windows Mobile

Forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    iPhone 5s space grey
    Godina
    50
    Bodovi
    13.650
    Nivo
    28
    Bodovi: 13.650, Nivo: 28
    Bodovi: 13.650, Nivo: 28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Author Pregledaj post
    Ma sve je to ok sa A-gps no problem je taj kod nas ako nemas nekakav Internet paket pre skupo je to da bi koristil u pravilu je 100 kb 5 kn kolko znam.
    Pa ako bi to cesto koristio mjesecno potrosio bi vrlo brzo vece novce skojim mozes kupit 10 mb prometa (mislim na prepaid) a nedaj boze da imas kakav program za prognozu kao sto ja imam isl.
    Bankrotirao bi zato mjesecno kupim bar 1 paket pa i surfam i uvjek mi je ukljucen A-gps.
    Upravo tako. Meni je na pre-paid kartici u roamingu (MK i Grcka) otislo oko 20 evra dok nisam provalio da treba da iskljucim positioning server (disable). Mada mi se dosta sporije konektuje a nekada cekam i po 10ak minuta da pronadje satelite (a nekada samo stoji searching for satellites..)

Pozdrav,
    Miki

EMP moderator Postignuća:
    VeteranTagger Second Class25000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Jun 2005
    Mobitel
    Huawei Mate 10
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    40
    Bodovi
    32.026
    Nivo
    43
    Bodovi: 32.026, Nivo: 43
    Bodovi: 32.026, Nivo: 43
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Munja01 Pregledaj post

Bravo, ovo je u potpunosti točan post, upravo tako radi A-GPS. Jednom kad ga probaš, više ne možeš bez njega. Bez A-GPS-a se na pronalazak satelita zna čekati i puno više od 5-10 min. Meni je rekord bio oko 2 h, a kad se A-GPS uključi, prođe uvrh glave 1 min, ali uglavnom je to oko 15 s. Preporuka svakako jer danas skoro svaki operater ima neke male internet tarife koje nisu skupe, a više su nego dovoljne za A-GPS.

+ Odgovori na temu

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove