A-GPS neva veze sa kartama.
Npr. na nokia n95 8gb postoji opcija positioning i moze se odabrati samo gps i gps + assisted gps.
Ako se odabere gps i imate instalirane karte garmin, igo, nokia maps sa ubacenim kartama ne trosi se nikakav promet. Ako se koriste npr. google maps onda se trosi puno prometa i potrebno je imati jedan od podatkovnih paketa za navigaciju (npr. 1gb ) .
Ako odaberete opciju assisted gps onda mob koristi odabrani podatkovni paket kako bi sto prije odredio polozaj.
Kako bi a-gps obavljao svoju finkciju potrebno su i dodatne postavke osim odabira opcije a-gps.
postavke -> opcenito -> pozicioniranje -> posluzitelj za pocizioniranje :
za pristupna tocka staviti neki podatkovni paket, npr tele2wap
za adresu posluzitelja unijeti supl.nokia.com
-vjerovatno je slicno i za ostale mob.
A-gps potrosi od 2-5kb samo kada prvi put odreduje poziciju i to traje 10-15 sec dok je potrebno 5-10min kad se koristi samo gps. Vozio sam neko vrijeme po gradu sa upaljenim a-gps.om i nije mi trosilo dodatno. ovo je za n95 8gb v30 za ostale ne znam.
Svrha a-gps nije samo navigacija, odlicna je stvar sto sada kad hocu da mi slika sadrzava podatke gdje je slikana ne treba cekati 5 minuta da se odredi pozicija.
Poziciju je moguce odrediti i dok ste u relativno zatvorenom prostoru (npr. u kaficu kraj prozora).

Odgovori uz citat

Bookmarks