Htio bih snimiti jednu emisiju sa Narodnog radija koju oni emitiraju na
www.narodni.hr.
Pokušao sam sa nekoliko vrsta recordera,ali svi snimaju u mp3,Waw ili WMA formatu.Narodni emitira u AAC+ formatu.Svaki snimak sa bilo kojim recoderom je jako loše kvalitete.Ima li riješenje tome ili ću to morati klasičnim načinom sa starim dobrim kazetama?![]()
Zadnji uredio Vepar : 14-01-2009 u 13:06
Gdje se odabere stereo mix?Pokušao sam snimati,ali ništa se ne čuje,samo krči.
Probaj nešto od ovoga:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?p=830928
Stream Ripper za winamp je navodno dobar, ali ga nisam isprobao.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Sad cu ti poslat svoga...
EDIT: Poslano...
Zadnji uredio Smuchac : 14-01-2009 u 19:34
Onu opciju "line in" moraš promjeniti u "stereo mix" - jesi kliknuo onu strelicu pored da ti se otvore ponuđene opcije?
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Nudi mi samo Line in,microphone i CD player.
pokreni u winampu. Odi na file info, kopiraj adresu streama u operu i pokreni. Trebal bi dobiti dijalog za spremanje (nešto.aac upiši za fajl). Sprema u izvornom formatu AAC bez kodiranja. Kasnije to reži, kodiraj itd s čim hočeš.
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
http://www.download.com/3001-2141_4-...t=dl-JetAudioB
JetAudio je dobar.
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
kad pokreneš adresu iz plejliste u operi, ponudi ti dijalog za spremanje. Spremi kao bilokaj.aac. Stream ti se bu spremal na hard. Kad završi stvar, prekini download i imaš sve na hardu.
Vepre,garant imas neku blesavu zvucnu karticu,ili nisu dobri driveri za nju. Ja sam na 1000 puta vecim kantam,a to radio,pa me cudi taj tvoj slucaj...
I koristi printscreen a ne fotić...![]()
Drivere za karticu uvijek instaliram sa CD-a kojeg sam dobio uz matičnu..Fotić mi je bio pri ruci,tako da sam na brzinu uslikao.
Već sam popizdio i razbio Logitechov zvučnik....
Sutra u 20h je emisija na Narodnom koju moram snimiti za rođaka i više sam lud!
Problem je u tome što je sve što sam dosad uspio snimiti prilično loše kvalitete.Može proći kod mene,ali ne i kod rođaka koji tamburaš i jako osjetljiv na loš zvuk...
Treba mi maksimalna moguća kvaliteta,a još sam na mrtvoj točki.
edit:
Problem je u zvučnoj kartici jer mi neda da odaberem stero mix.Nudi mi samo SoundMax HD Audio.
Pokušao sam i sa opd2d programom i također ne mogu postaviti stereo mix.
Zadnji uredio Vepar : 15-01-2009 u 10:41
Ja ću pokušati snimiti nešto sa Narodnog danas popodne za probu pa postavim tu,skini,poslušaj pa javi dali udovoljava.
Najveći ti je problem u kvaliteti što streaming ide u tom kompresiranom kodeku da što manje prometa radi. Jedino da pitaš ekipu sa Narodnog da ti pošalju snimku emisije. Neznam dali imaju kao 101-ica za skinuti neke emisije,provjeri i to.
@Vepar: Zasto jednostavno ne spojis neki obicni radio na line in i snimis sa onim gore programom (posto ima line-in na popisu).
E, da... da li si probao snimiti u obicno Sound recorderu - Snimač zvuka (onom od Windowsa)? Ja sam sad isprobao i meni normalno snima...
Zadnji uredio n00b : 15-01-2009 u 12:56
"Problem upravljanja kvalitetom ne proizlazi iz onoga što ljudi ne znaju, već iz onoga što misle da znaju."
Philip B. Crosby
Darujte krv! Gdje? Pitanja i odgovori.
@sms freak
Bio bih ti zahvalan.Uplodaj makar minutu neke pjesme.
@n00b
Palo mi je napamet i to,ali ni to nije neka kvaliteta kad se snima sa nekog eksternog uređaja.Probao sam i sa sound recorderom,ali problem je vražja zvučna kartica.
U opcijama sound recordera ne mogu promijeniti iz SoundMax HDAudio u stereo mix jer mi to uopće ne nudi pa je tako onda i sa svakim recorderom kojeg sam skinuo.Dakle problem je zvučna kartica.
U najgorem slučaju ću otići kod brata i na njegovom kompu snimiti![]()
Zadnji uredio Vepar : 15-01-2009 u 18:01
Daj pogledaj sljedece (PS: Sorry, ali na poslu su mi win na hr):Mozda pomogne ako uopce postoji Wave Out Mix, a nevjerujem da nepostoji.
- Upravljačka ploća (Control panel)
- Zvukovi i audio uredjaji
- "Audio" tab
- pod mikrofonom ("Snimanje zvuka") pritisni "Glasnoca"
- Odrednice
- Svojstva
- Pogledaj da li imas na popisu "Wave Out Mix", ako ima stavi kvacicu ispred njega
- Stisni "U redu"
- Prebaci kvacicu sa Microphone (ili di vec je) na Wave Out Mix
Ako se ne snadjes u hrvatskom, pricekaj malo da dodjem sa posla ili ce vec neko napisati na eng…
Ako to uspijes namjestiti onda ces moci snimati i u obicnom recorderu od Windowsa...
Pozdrav
"Problem upravljanja kvalitetom ne proizlazi iz onoga što ljudi ne znaju, već iz onoga što misle da znaju."
Philip B. Crosby
Darujte krv! Gdje? Pitanja i odgovori.
Evo od mene jedan dio neke pjesme od novih fosila sta sam uvatio danas... Slusao sam preko Winampa,a snimao na nacin koji sam gore opisao... Samo sam poriktao pocetak i kraj snimke,a kvalitetu nisam dirao,sto bi znacilo da moze bolje od ovog...
DOWNLOAD
![]()
Teško se snalazim u Win-u na hrvatskom,ali nažalost nema wave out mix.Pregledao sam sve postavke,ali nema.
@Smuchac
Baš sam poslušao i uopće nije loše.Još kad bi se konvertiralo u AAC+,bilo bi još bolje.
Hvala vam na trudu i strpljenju,ali jednostavno ne ide.
Večeras će doći jedan frend pa će ponijeti svoju zvučnu karticu pa ćemo vidjeti da li je moja stvarno problem.
pa jesi uopče probao spremiti stream?? ne treba ti zvučna za tak nekaj![]()
za ekstenziju stavi .aac, otvaraš normalno s winampom
Bookmarks