Sinoć sam gledao neki filmić na Youtube kako se mijenja baterija - nije baš stvar za svakoga. Mislim da bih radije platio nekom da mi je promijeni...
Što se tiče tetheringa (korištenja moba kao "modema" za izlaz na net sa laptopa ili kompa) - moguće je. Treba ti Jailbreakani iPhone i jedna aplikacija koju je, naravno, Apple maknuo iz AppStorea ali se i dalje da nabaviti (http://appulo.us/appdb)
A trajanje baterije - kao i svaka Li-ion baterija, i kao što su neki gore iskomentirali - baterija ima vijek trajanja. Točka. Kompletno pražnjenje pa punjenje se preporuča obaviti tek svakih 30 punjenja ili tu negdje, ne češće, jer ta baterija to ne voli. A u manualu od w910i Sonyericsson baš lijepo piše da "bateriju nije potrebno potpuno prazniti pa puniti, nego dopunjavati po potrebi, kad zatreba". Nema memory-efekta, tako da nije bed. Nakon određenog broja ciklusa i vremena baterija će otići pa će trebati zamjenu, ali to se ne da izbjeći. Još se spominje da baterije nikako ne vole veliku toplinu (to ih najviše uništava), dakle ne ih ostaviti na suncu ili u autu, i kad se puni ne smije se grijati, dakle izvaditi mobitel iz futrole, ne ostaviti ga kraj izvora topline itd.
Ali 2 godine bi trebala više-manje normalno raditi, tako da mislim da tih $100 nakon 2 godine nije greda - pošto će trajat još toliko onda, a za 4 godine ćeš sigurno mijenjati mobitel...