Imam jedan problem s mobitelom. Prije nekih par dana mi se iz čistog mira pojavio čudni uskličnik ispred naziva mreže na ekranu i odjednom se više nikako ne može spojiti na mrežu pa tako ne mogu ni zvati, ni primati pozive, ni slati poruke...ništa. Na ekranu je dakle otprilike ovo :
! NAZIV MREŽE
Ne znam radi čega se to odjednom pojavilo i onemogučilo mi pristup mreži. Je li možda kriva antena? Nešto sam mrdao po njoj šerafcigerom i na kratko mi se maknuo taj uskličnik s ekrana i izgledalo je kao da je sve ok ali i dalje nisam moga zvati, pa se nakon kratkog vremena uskličnik opet vratio i sve je po starom. Što bi to moglo biti? Može li se to kako riješiti bez servisa? U opcijama imam namještenu automatsku mrežu i brzo traženje mreže ali ništa. Pokušo sam se malo igrat s opcijama ali ništa nije pomoglo. Ima li ko kakav savjet? Molim pomoć.
Ako imaš sreće onda je samo u pitanju antena koja nema dobar kontakt s ostatkom tiskane pločice. Vjerojatnije je , na žalost, da si uspio slomiti ulazno RF pojačalo i da bez servisa nećeš moći sam ništa napraviti. Provjeri dobro kontakte antene i ako je tu sve u redu kreni u servis.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Bookmarks