= Citat = Izvorno postao amotamo Pregledaj post
Evo odlučio sam otvoriti ovu temu isprovociran raznoraznim izjavama da su smartphonovi puuuuuno bolji od featuresa,pa ako me netko od ovih prosvijetljenih može podučiti i reći mi koje su to prednosti smartphonova u odnosu na feature,tj što čini tako veliku razliku da je bolje uzet smart u odnosu na feature!?
Ovo je stvarno dobro pitanje.
Istina je da ima predobrih "feature" telefona sa super mogucnostima, i za vecinu ljudi oni sigurno predstavljaju super izbor.

Medjutim, smartphones su ipak stepenica vise.
Na svakome se prakticno vidi da je top klasa (izrada, ekran, oprema...).
Dakle, "hardverski" su uglavnom puno jaci od obicnih.
Danas dummy mogu pokretati svasta preko Java aplikacija , ali ipak smartphonesi ovdje caruju. Em sto vrte java aplikacije bolje od dummyia, em sto mogu vrtit svoje aplikacije , koje su najcesce puno bolje od slicnih Java aplikacija. PDF,DivX,Office paket,Zip,email klijenti,web browseri,razni pomocni programi,rijecnici,video streaming...
Pa dalje tu su WiFi i GPS - izuzetne rijetkosti na dummyima (a mogu biti prilicno korisne).
Dalje, mogucnosti prilagodbe telefona i sucelja su uglavnom na strani smart telefona. Smartphone puno teze dosadi, a i spreman je za dobar dio novih tehnologija koje ce tek doci (jer ce se vjerojatno pojaviti odgovarajuci programi).

Kad se sve sumira, smartphone je (najcesce) daleko superiorniji uredjaj od dummya, ali danas su i neki dummy telefoni toliko dobri da mogu zadovoljiti vecinu korisnika.

Just my 2c.