- da
- radi dobro, signal je prilicno dobar u zagrebu i rijetko kada me napustio
- da
- koji push? blackberry, MS direct push ili koji? SEVEN ne bi preporucio.
eto,odlucih kupiti novi mob, buduci da ga kupujem primarno radi emaila i navigacije, odluka je pala na e71, dosad se nisam susretao sa smartphone-ima, a nacitao sam se recenzija,pa imam par pitanja vezana uz njega, za simpatizere i vlasnike istog.
- jel je uredaj kupljen u mobisu dekodiran, tj. jel moze radit na npr. vipu ili tmobileu
- planiram uzeti web'n'walk, pa me zanima koliko je pouzdan, kako je surfati s njim itd
- jel navigacija radi dobro ovdje u HR, i jel ista situacija vani
- i najvaznije, zanima me jel moguce sloziti push email opciju. Pretrazujuci net naisao sam na program SEVEN, navodno se moze sloziti i vise email account-a
Zadnji uredio dposedi : 18-12-2008 u 23:34
- da
- radi dobro, signal je prilicno dobar u zagrebu i rijetko kada me napustio
- da
- koji push? blackberry, MS direct push ili koji? SEVEN ne bi preporucio.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Uh, razlike su prilicne i zasluzuju zasebnu temu pa radije proguglaj. Evo ti jedan zakljucni citat:
Nakon proučavanja desetka white papera i case studyja, teško je doći do unificiranog zaključka koja usluga je bolja ili isplativija. Kod tvrtki sa postojećim Exchange serverom Direct Push je isplativiji, a osim što manje troši bateriju mobilnog uređaja i stvara manje prometa korisniku, operateru i tvrtki, ima male hardverske zahtjeve sa serverske strane. 2005. godine Microsoft je za svojih 20 000 Direct Push korisnika koristio samo dva servera koji su obavljali i druge zadaće osim dostave e-maila korisnicima.
Za tvrtke bez potrebne infrastrukture ili serverskog softvera, iznajmljivanje BES servera se čini kao najbolja odluka, no ako tvrtka ima manje od 10 zaposlenih i nema velike zahtjeve što se tiče dodatnih usluga, BIS također ostaje opcija.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Na oba pitanja je odgovor DA.
www.gadgethive.com
čitajući recenziju e71 sa mobile-place.info (link) procitah ovo:
sad sam zbunjen, znaci nije moguce aktivirati push e-mail uslugu na e71?Što se tiće e-mail podrške, zadnja informacija je da ova nova E serija (E71 i E66), ne podržavaju BlackBerry Connect mail klijent, tako da ga nismo ni testirali. Svjesni smo rivalstva između Nokije i RIM-a, no smatramo da ovo ipak ide na štetu Nokije, jer ipak se radi o poslovnim uređajima za enterprise segment.
Taj model ne podrzava, no mislim da je moguce koristiti instalaciju za druge modele. Ipak, to bi prvo trebao potvrditi.
www.gadgethive.com
....možete slobodno zaboraviti... Mislim da to više ni ne nude u T-mobile-u... kad sam kupovao Nokiu tamo prije malo više od godine, iako su to reklamirali, uredno su se ogradili i rekli da ne garantiraju da će to raditi i da uglavnom i ne radi... što se pokazalo točnim.
BlackBerry i iPhone jedini imaju sigurno rješenje da radi... s tim da je samo jedan BlackBerry... to se mora jasno priznati.... njihovo je rješenje jedinstveno i neponovljivo.... zato im nitko ništa i ne može kad je u pitanju e-mail na mobitelima.... ja sam sebi na iPhoneu postavio koliko često želim da mi provjerava poštu i to više-manje radi dobro.... BlackBerry radi na drugpm principu i on šalje na mobitel mailove koji stižu na server....
BlackBerry rješenje za Nokiu nije napravila tvrtka RIM (vlasnik BB).... Kad sam nakon nekoliko dana vratio Nokiu i zamijenio je za BB, nisu rekli ni riječi, potvrdili da imaju problem s tim i prestali reklamirati da daju podršku za mail za Nokiu....
Nokia ima svoje rješenje za mail (Intellisync ili tako nekako...), ali da bi radilo to mora operater podržavati.... a to još nije slučaj.... Nokia je teški pušač u ovom slučaju... nadajmo se da će se finski drvosječe vratiti svom originalnom poslu, a ne fantazirati da znaju raditi mobitele... jer ne znaju... dovoljno je samo pogledati ono smeće od Symbiana.... napokon je počeo propadati... a ja to već godinama tvrdim i svi me ovdje pljuju.... vidjet ćete - za koju godinu ovakav Symbian neće ni postojati... ili će sve to propasti ili će sve iznova napisati i imati sreće da se to uhvati samo zato što imaju velik market share.... ali - čisto sumnjam.... sramotni poluproizvod....
Zadnji uredio Maxbo : 15-01-2009 u 15:20
Zanimljivo misljenje o symbianu nekkog ko hvali BB
A koja je prednost tog BB-a mail klijenta nad obicnim mail klijentom kakav imaju symiban nokie vec godinama?
Na velika vrata se vraca RIM-ov email claint za nokia uredjaje.
samo ce opet bit problem kod kojeg je ko operatera i kako ce radit.
mi smo u hr zakinuti za puno toga sto recimo vani sve radi kao podmazano.
--------
ubiti ako vam treba email kupite BB
Zadnji uredio n00b : 28-01-2009 u 08:06 Razlog: Spojeni postovi (koristi EDIT)
Bookmarks