Kad ga NOD32 obriše onda ga je obrisao,meni se nekad pojavi obavijest o brisanju kada uključim tuđi USB stick ili neku drugu memoriju na komp ali samo taj prvi put i više ne.
Promijeni antivirusni program.
problem je sljedeci-
svi memory stickovi koje posjedujem (3) su zaraženi sa autorun.inf virusom (kako,gdje,na koji nacin - nemam pojma (ocigledno negdje na faksu jer sam ih u jednom periodu koristio samo na faksu a danas sam mislio dovršit posao doma na svom kompjutoru)) znaci cim ih stavim antivirsu (avast) ih prepozna stisnem da ih ukloni nakon 30 sec. evo ga opet.No moj najveci problem je tih 30sec sto me svako malo zivcira i to što dosta imam vrijednih infromacija na stickovima.E sad probo sam brdo metoda da to uklonim od nekih programa pa do fore sa atrib autorun.inf -s -h -r u command prompt pa onda del autorun.inf ali uvijek bezuspjesno jer kaze da ga ne postoji ali kad stisnem u command prompt da ga pokrene autorun.inf on mi pokaže autorun window (sa nekom cudnom infromacijom)(napomena da sam probo metodu sa i bez upaljenim antivirusnim programom) pa bi molim pomoc ako netko zna neku drugu metodu ili da mi kaze dali dobro radim ovu postojecu ili barem neki program koji ce raditi
hvala
***There isn’t a perfect smartphone out there. There’s always something for anyone to love or hate.***
Kad ga NOD32 obriše onda ga je obrisao,meni se nekad pojavi obavijest o brisanju kada uključim tuđi USB stick ili neku drugu memoriju na komp ali samo taj prvi put i više ne.
Promijeni antivirusni program.
hvala na infu ali evo upravo otkrio u cemu je kvaka bila
za ubudece ako ce netko imat slican problem
1.uđe se u safe mode with comand prompt
2.uđe se u taj zaraženi disk (primjer f: )
3.napiše se atrib -s -h -r autorun.inf ->enter
4.zatim se napiše se del autorun.inf->enter
5.provjeri se dali je izbrisano - napiše se autorun.inf pa zatim enter
6.pa kad on kaže da više ne postoji onda se napravi jedan folder na sticku (to je kakti neka zaštita ili da nepricam previse citat:The reason why this will avoid future infection is that autorun.inf viruses usually generates a file autorun.inf. Having an AUTORUN.INF folder on the root directory of your drives will make virus programs unable to create their own autorun.inf file, virus can’t even overwrite it because it’s a folder and not a file. See my point?) sa komandom MD\autorun.inf
7.i kad završi s tim napiše se exit -> enter pa reset racunala
i to je to
***There isn’t a perfect smartphone out there. There’s always something for anyone to love or hate.***
Ja sam to,i jos masu sistemskih problema otklonio s programom ComboFix,pa ako ti se problem opet pojavi,iz safe moda pokreni program i slijedi upute...
Ja sam imao slično sranjce, koristi autorun.inf koji pokreće neku Visual Basic skriptu (ima atribute hidden i system) i što god obrišeš uvijek se vrati. Ako pokušaš stavit svoju verziju autorun.inf-a, overwritea ga. Onda sam obrisao obe datoteke i pokrenuo Task Manager. Primijetio sam da se pokrene program wscript.exe i po njegovom izvršavanju ponovno se stvore autorun.inf i vb skripta. Pronašao sam ga u C:\Windows\System32 i jednostavno ga uklonio i sad kad koristim tuđe stickove s istim crvom, više se ne izvršava autorun.inf nego mogu mirno otvorit i pobrisat to te dalje mirno radit.
Za mene najjednostavniji način za riješit se tog autorun.inf crva.
Bookmarks