Switch mora bit spojen u adsl router u npr. LAN2 konektor,napraviš sharing veze ukoliko nije spojeno u routing modu i to je to.
jednom kad izvadiš kabel koji spaja switch i router ovi ostali nemaju net a tebi i dalje radi normalno.
Imam jedan problemcic... imam 10 racunala i sva su umrezena preko switcha... E sad zelja mi je da jedno racunalo bude glavno...znaci s njega ostala racunala imaju internet... glavno racunalo ima 2 mrezne kartice....na jednu karticu dolazi internet s routera, a druga je izlaz za moju mrezu.... sad mene zanima kako konfigurirati mrezu...tako da nakon iskljucenja mrezne kartice na koju su preko switcha spojena racunala nestane interneta ...a na glavnom racunalo normalno radi internet.. Unaprijed hvala
Switch mora bit spojen u adsl router u npr. LAN2 konektor,napraviš sharing veze ukoliko nije spojeno u routing modu i to je to.
jednom kad izvadiš kabel koji spaja switch i router ovi ostali nemaju net a tebi i dalje radi normalno.
hvala...mada znam..to ali...meni treba...bas biti postavljeno...onako kako sam trazio....
Na glavnom kompu, 1. mrežna u router, 2. mrežna u switch. Na 1. mrežnoj upali sharing. Kad hočeš izbaciti ostale, samo disejblaj sharing ili cijelu 2. mrežnu.
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Predpostavljam da je to za školu? Ako je, onda je bolje isključivat sharing jer će tako ostati kontrola (ako je ima) nad učeničkim računalima.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Bookmarks