Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 21 od 21

Hybrid View

Najčlan 2009. Postignuća:
    SocialVeteranOverdriveTagger Second Class250 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    S10e
    Operater
    A1
    Godina
    33
    Bodovi
    50.075
    Nivo
    54
    Bodovi: 50.075, Nivo: 54
    Bodovi: 50.075, Nivo: 54
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mislim kada već nekome želim prelazak na jednostavniju platformu sa windowsa onda bih mu prije preporučio os x.
    Sučelje je izuzetno intuitivno, nekoliko kliktaja mišem i sve je tu. Kod windowsa slično samo uz nekoliko kliktaja više ...a kod linuxa...uff gdje da počnem
    U Windowsima znam sve što mi trenutno treba- više manje.
    Dosadili su mi Windowsi, želim isprobati nešto novo, sad me taj Ubuntu zainteresirao.
    Tako da zaista ne vidim zašto prosječni korisnih želi uopće skrenuti u te vode...
    Ah, mora se nekako početi s time
    A, znaš kako kažu: zašto jednostavno- ako može komplicirano

Evo, sad sam probao taj live cd i jako mi se sviđa.
    Naravno, malo je drugačije od Windowsa, ali nije mi se bio problem snalaziti.
    Ovo što sam radio sam (drugo "sam" kao pomoćni glagol- ne kao zamjenica ), bez problema, uspio naći.
    Samo nisam skužio ima li neki shortcut (na tipkovnici) za onaj process monitor (ili kak se već zove- kao task manager u Windowsima), nešto mi je zaštekalo kad sam u isto vrijeme skidao updateove "teške" 200- tinjak mb, bio na internetu, slušao muziku, prčkao malo po svemu... ?

Sad ću još samo pogledati to o Call of Duty 2 na Ubuntu- i sutra ili prekosutra instalirati Ubuntu.
    Znači, ne trebaju driveri (nemam nikakav egzotičan hardware), i jel mi treba antivirus (čitao sam da nema virusa za Ubuntu)?

I zadnja stvar, koju sam skoro zaboravio...
    Imam umrežene laptop i kompjuter (na kompjuter mislim instalirati Ubuntu, a na laptopu je Windows XP pro), da li će biti moguće ponovno umrežiti laptop i kompjuter?
    Nije važno da su umreženi da mogu slati podatke između njih dvoje, već mi je bitno da oba mogu na internet (znači, samo da se laptopom mogu spojiti na ruter- koji je spojen u komp)?
    Mislim da ne bi trebalo biti problema- samo se laptop spoji bežično na mrežu i to je to, ali bolje pitati...
    ˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs

mod_se Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Discussion Ender

Datum registracije
    Dec 2004
    Bodovi
    36.153
    Nivo
    46
    Bodovi: 36.153, Nivo: 46
    Bodovi: 36.153, Nivo: 46
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao georgy Pregledaj post
    Samo nisam skužio ima li neki shortcut (na tipkovnici) za onaj process monitor (ili kak se već zove- kao task manager u Windowsima), nešto mi je zaštekalo kad sam u isto vrijeme skidao updateove "teške" 200- tinjak mb, bio na internetu, slušao muziku, prčkao malo po svemu... ?
    Skidao si update za Live distru?!
    Pa cemu to?
    Pa to ti sve samo pojede memoriju (jer se sve sprema u RAM), a i nestane cim rebootas.

Task manager inace postoji, ali mu ne znam shortcut (ne koristim Gnome).
    Jesi probao Ctrl+Shift+Esc sa windowsa?
    Ako ne to, onda stisni Alt+F2, upisi gnome-system-monitor i stisni Enter.
    (Ja koristim ps u shellu, pa ne znam bas s tim GUI-ima. )

Znači, ne trebaju driveri (nemam nikakav egzotičan hardware), i jel mi treba antivirus (čitao sam da nema virusa za Ubuntu)?
    Driveri (moduli!) ti onda najvjerojatnije ne trebaju, tj. dobit ces ih.
    Virusi za Ubuntu ne postoje, jer nitko ne pise viruse za distre.
    Eventualno mogu postojati za Linux opcenito, ali i to je rijetkost.
    Nije da ne postoje, ali toliko su rijetki i toliko se tesko sire da je po meni opasnost zanemariva.
    Zato standardna instalacija vecine distri ne sadrzi nikakav antivirus.

I zadnja stvar, koju sam skoro zaboravio...
    Imam umrežene laptop i kompjuter (na kompjuter mislim instalirati Ubuntu, a na laptopu je Windows XP pro), da li će biti moguće ponovno umrežiti laptop i kompjuter?
    Nije važno da su umreženi da mogu slati podatke između njih dvoje, već mi je bitno da oba mogu na internet (znači, samo da se laptopom mogu spojiti na ruter- koji je spojen u komp)?
    Mislim da ne bi trebalo biti problema- samo se laptop spoji bežično na mrežu i to je to, ali bolje pitati...
    Ne bi smjelo biti problema. Ovisi naravno koju tocno WiFi karticu imas, ali pretpostavljam da ce biti podrzana.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. SE W880i novi korisnik
    By Punto in forum Sony Ericsson
    Odgovora: 6
    Posljednji post: 27-05-2008, 10:52
  2. Novi korisnik WLAN
    By Shpeghy in forum Mreža
    Odgovora: 8
    Posljednji post: 07-07-2007, 17:43
  3. korisnik TITAN - pun inbox
    By kresoml in forum Pravila / Obavijesti / Prijedlozi