U Windowsima znam sve što mi trenutno treba- više manje.Mislim kada već nekome želim prelazak na jednostavniju platformu sa windowsa onda bih mu prije preporučio os x.
Sučelje je izuzetno intuitivno, nekoliko kliktaja mišem i sve je tu. Kod windowsa slično samo uz nekoliko kliktaja više...a kod linuxa...uff gdje da počnem
![]()
Dosadili su mi Windowsi, želim isprobati nešto novo, sad me taj Ubuntu zainteresirao.
Ah, mora se nekako početi s timeTako da zaista ne vidim zašto prosječni korisnih želi uopće skrenuti u te vode...
A, znaš kako kažu: zašto jednostavno- ako može komplicirano
Evo, sad sam probao taj live cd i jako mi se sviđa.
Naravno, malo je drugačije od Windowsa, ali nije mi se bio problem snalaziti.
Ovo što sam radio sam (drugo "sam" kao pomoćni glagol- ne kao zamjenica), bez problema, uspio naći.
Samo nisam skužio ima li neki shortcut (na tipkovnici) za onaj process monitor (ili kak se već zove- kao task manager u Windowsima), nešto mi je zaštekalo kad sam u isto vrijeme skidao updateove "teške" 200- tinjak mb, bio na internetu, slušao muziku, prčkao malo po svemu...?
Sad ću još samo pogledati to o Call of Duty 2 na Ubuntu- i sutra ili prekosutra instalirati Ubuntu.
Znači, ne trebaju driveri (nemam nikakav egzotičan hardware), i jel mi treba antivirus (čitao sam da nema virusa za Ubuntu)?
I zadnja stvar, koju sam skoro zaboravio...
Imam umrežene laptop i kompjuter (na kompjuter mislim instalirati Ubuntu, a na laptopu je Windows XP pro), da li će biti moguće ponovno umrežiti laptop i kompjuter?
Nije važno da su umreženi da mogu slati podatke između njih dvoje, već mi je bitno da oba mogu na internet (znači, samo da se laptopom mogu spojiti na ruter- koji je spojen u komp)?
Mislim da ne bi trebalo biti problema- samo se laptop spoji bežično na mrežu i to je to, ali bolje pitati...
![]()

...a kod linuxa...uff gdje da počnem

Odgovori uz citat
Bookmarks