Ovako, imao sam i iphone classic jos prosle godine u ovo doba, sad nedavno sam kupio novi iphone 3g.

Cisto iz ljubavi prema gadgetima, iphone mi je nekako jako drag, a inace ima i korisnijih "pametnih" telefona.

Sto se tice otkljucavanja sa universal, turbo sim rijesenjima. Na classicu sam imao turbo sim karticu i radilo je super.

Posto sam inace na vipu, nisam htio prelazit u t-mobile radi iphonea, a htio sam telefon "iz ducana" a ne na crnjaka.

Otisao i kupio iphone u simpa paketu, kupio universal sim za 130kn, i stvar radi zasad besprijekorno. Imam i 3g signal, telefon ima najnormalnije signal, sve radi.

SIM rijesenja zasad ne rade na 2.2 softwareu, posto je jos frisak jelte.

sto se tice software unlocka. "Hackirano" rijesenje jos uvijek ne postoji, Dev team radi na njemu i navodno su vrlo blizu otkljucavanja.

Ova opcija softverskog unlocka o kojoj neki pricaju, je u biti otkljucani iphone koji se moze kupiti u t-mobileu za 7000kn.

Odnosno, imas zakljucan iphone, i stanoviti ljudi ti kod applea tvoj zakljucani telefon otkljucaju, i onda u biti imas otkljucan telefon legalno, tj od strane apple-a.

Neznam detalje procedure, navodno trenutno nije dostupno kod nas ( bilo je ) i stvar stima.