Pokušaj popravak sa Windows 7 DVD-om.
Pokušaj popravak sa Windows 7 DVD-om.
Ovo se vjerojatno događa jer sam instalirao Sun Virtualbox, pa je vjerojatno on nešto poremetio sustav, jer je sve bilo uredu prije njegove instalacije.
Pokušao sam popraviti Windows. Stvar je u tome što uopće nema opcije za reistaliranje sustava. Ima opcija za Upgrade i za Clean install. Imaju i opcije za oporavak sustava, što sam ja i odabrao. Ono mi je kao skeniralo sustav, popravilo i ponovno pokrenulo ali ništa. Nemogu sada pokrenuti niti u Safe modu. Krene mi učitavati drivere, i stane kod jednog i tako stoji sat vremena.
Pa sam ja preko Win7 DVD-a vratio sustav u raniju točku, prije instalacije Virtualbox-a. Pokrenio Windows, upisao lozinku, i opet mi je stojao na crnom zaslonu. Utipkao sam CTRL+ALT+DELETE, što mi je na tom crnom zaslonu otvorilo Task manager, u kojem se vidjelo da je aktivno samo 5 procesa. Ja sam tako samo ostavio, kad su se u slijedećih desetak minuta pokrenuli svi ostali procesi te se i sasvim pokrenuo Windows. I tako je svaki put kad pokrenem Windows.
Sada kada pokrenem Windows, ne radi Avast Antivirus, piše: "Your Avast antivirus has stopped, please turn on your Virus protection." A kada ga želim upaliti javlja: "File system shield not found." Ostalo sve radi bez problema, sustav je i dalje brz, i ne zastajkuje nimalo. Samo je problem što mu kod pokretanja treba previše vremena da pokrene sve potrebne procese i pokaže desktop.
Neznam kako to riješiti. Pokušao sam preko Tune Up Utilities-a nešto srediti, pogasio sam sve nepotrebne procese koji se pokreću kod podizanja (iako ih i nije bilo puno dosad), još sam nešto pokušavao preko Windows alata ali ništa nije uspjelo. Zadnja mi je opcija ponovna instalacija cijelog sustava, tako da prihvaćam sve ostale prijedloge.![]()
Riješio sam problem. U Upravljačkoj ploči>Administrativni Alati>System Configuration>Boot>Advanced Options, stavio sam da pri podizanju koristi obje jezgre procesora, umjesto jedne kao dosad, i da koristi svu RAM memoriju.
Raspisali ste se o W7 i izgleda da je jako dobar, pa je vrijeme da probam.
Zanima me koju verziju da stavim pošto mi računalo/laptop nije neka paklena mašina.
Radi se o acer aspire 5670
Ako budem zadovoljan nadogradio bi ram.
I naravno trenutno sam na XP
Bookmarks