Naravno, spremi ili sprži sve važno, nabavi XP cd, bootaj s njega, formatiraj hard i instaliraj XP
hp hdx 9290ez
● Original Windows Vista® Home Premium 32-Bit ● Intel® Centrino® Prozessortechnologie ● Intel® Core™ 2 Duo Prozessor T8100 ● 4096 MB (2 x 2048 MB) ● 500 GB (2 x 250 GB) SATA Festplatte 5400 U/min● 20,1" WSXGA+ High-Definition HP Ultra BrightView Widescreen-Display ● NVIDIA® GeForce™ 8800M GTS
Ovaj laptop sam dobio iz ch sa instaliranom vistom sa kojom se ja tesko s nalazim pa pitam ljude koji imaju iskustva sa ovim: dali mogu sa ovim laptopom da prodjem na xp mislim na komplet instalaciju?
Unapred zahvalan na odgovor.
Naravno, spremi ili sprži sve važno, nabavi XP cd, bootaj s njega, formatiraj hard i instaliraj XP
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
To sam druze veceras probo imam cd xp preinstaliro ali kako dalje nema grafike nema ton nepase nista?
Kako nema grafike? Jasno mi je da nema zvuka,al grafiku moras imat...Kad si sve instalirao,s programom koji se zove Everest detaljno ispitaj koje komponente imas u racunalu,te onda skidaj pojedine drivere za zvuk,chipset,grafiku..... Xp ti nece sva 4 GB ram-a prepoznat...
Kako da skinem drajvere kad ja samo ovde znam a to za xp nema
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/s...&lang=en&cc=us
Za grafiku imas na Nvidia sluzbenim stranicama... DOWNLOAD
Pogledaj koje komponente imaš i skineš drivere za odgovarajući hardver...za grafičku ako ti je ATI-jeva pogledaj si alat Mobility Modder koji ti "pretvara" standardni Catalyst u mobilni driver ili jednostavno si instaliraj Omega Driver.
Za zvuk, pogledaj si koji čip ima (sa Everestom recimo) i ako je neki Realtekov pogledaj na njihovoj stranici drivere za taj čip. Prvo si najbolje instaliraj Intel INF Chipset Driver i onda vidi što još treba poinstalirati...
Uglavnom, nije jednostavno, ali malo prosurfaj po guglu i pogledaj što imaš unutra i gotovo sigurno ćeš sve naći tamo...
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
Mnogo posla ima da se sve pohvata tj instalira nesto od ovog sto ste me uputili nece da radi najveci je problem graficka i audio nijedna nece da prihvati a probao bar dvadesetak tako ispada da sam na pocetku ali neostupam svaki savet mi je dobrodoso?
Eh, mnogo posla. Napraviš jednom - naučiš za ubuduće
standardna loša podrška za drivere.
ugl. driveri s nvidiine stranice ne rade za M seriju katica. Postupak ti je već objašnjen u temi za Sony Vaio.
Zvučna, mislim da je od Creative-a, Sound Blaster Pro, nisam siguran, provjeri sa everestom ili DriverAgentom.
Grafika prosla Nvidia varles blutut konekt internet ima ali audio nikako sve probano nista neprihvata i tu sam stao?
Moras doznat koju zvucnu karticu imas. Pretpostavljam da je neki Realtek,al nisam 100% siguran. Jesi skinuo Everest? Ako nisi,skini ga,pa ces sve znat sta imas na kompu...
Everest download
Skinuo sam Everest i izbacilo je ovako:
SigmaTel STAC9271D INTEL 8281HBMICH8M Audio Controller
Prvi drajver koji sam skinuo prihvati pokusa da instalira i eror.
Drugi drajver prihvata do kraja sve ok trazi restart-restartujem ga i nista par puta sam pokusao i neide.
http://www.laptopspirit.fr/forum/ind...showtopic=2017
Dali iz ovog moze nesto da se izvuce ?
sve je probano nista neide da sacekam jos malo mozda neko zna resenje,ako nista definitivno ga vracam na vistu?
si probo UAA patheve?
To nisam probao a i neznam jer se u instalaciju slabo razumem,ali ovo sto sam pronasao ukazuje da je tu problem:http://www.elitesecurity.org/t298073...veri-za-win-XP
Da nije bilo truda uzalud moram da se pohvalim laptop radi malo su mi pomogli ljudi iz hp ali sve je ok.
Sve radi samo mediaver i daljinac ne rade rekli su mi veliki problem drajveri za to tesko se nadju ali ipak je dobro moze i bez tog.
Svima pozdrav na cafe-mobil hr.![]()
može kakva informacija za ljude sa sličnim problemima?![]()
kako da ne moze,samo jos malo ga testiram da vidim kako se ponasa,,,,,,,,,,,,
EDIT:
da se oglasim i kazem da lepo radi bez problema,drajvere za xp imam sve sem Aver Media
koja neradi pa ako nekom treba neka se oglasi na pp tolko od mene...
Zadnji uredio Smuchac : 28-11-2008 u 22:32 Razlog: Postovi spojeni
Bookmarks