Nema tu velike dvojbe sve zavisi što želiš slikat koje znanje i koliko novaca.
Svaki od njih ima svoje dobre i loše strane, a i novac igra veliku ulogu jer SLR-ovi su rupa bez dna.
Ja sam osobno radio vjenčanja sa Nikonom D80, D200, D2Xs za 80 i 200 šum u printu je podnošljiv do 640 asa ali oba aparata savršeno leže u ruci s tim da je D200 ima bolji pristup komandama jer je profesionalnije napravljen za neke komande ne moraš ulazit u meni.
D2Xs je profi aparat ali print je 1250 asa je ok ali i 1600 prolazi ali ako želiš slikat i sport onda je to D300 on je riješio šum ali Nikon ima problem sa balansom bijele boje i D700 i D3 imaju isti problem. Odlučiš li se za Nikona prvi izbor je D300, a onda D90 i onda kombiniraj sa sigminim objektivima 18-50mm f/2,8 i 50-150mm f/2,8 ali prije svega Nikor 17-55mm f/2,8 jer je objektiv bombon.

Canon radio sam sa 400D to je igračka u ruci sad imam i radim sa 5D to je aparat. Canon ispod 40D se ne isplati kad uzmeš u ruku ta dva aparata vidjet ćeš razliku. Canon daje pastelne boje ali radiš u row-u i sa DPP-om sve riješiš.

Fuji FinePix S5pro ima tijelo Nikona D200 i nikonov mount ima najbolji dinamički raspon i savršeno izjednačava svijetlo i tamu (kad nekog slikaš uz prozor) u zatvorenom prostoru sa SB800 blicom baca u mađentu, a trenutno nije skup. Pogledaj slike Marine Filipović ona radi sa Fuji FinePix S3pro pa ćeš vidjet njene slike i što ti taj aparat nudi.

Bitna je stvar što ti se najviše sviđa ili što ti najbolje leži u ruci jer ćeš tako lakše prebolit mane, ne kupuj ono što ne možeš isplatit ako misliš u budućnosti radit nešto konkretnije.