Ovo ko daje bolje slike je relativan pojam. Canoni npr. da ubiju šum ubijaju detalje i slike sa njih izgledaju plošne i umjetne.
Ovo ko daje bolje slike je relativan pojam. Canoni npr. da ubiju šum ubijaju detalje i slike sa njih izgledaju plošne i umjetne.
To je stvarno relativno... Ja osobno ne primjecujem cuveno Canon-ovo gubljenje detalja kod redukcije šuma i isto mi je puno više izraženo na starijim generacijama Nikona. Onda priče o boljim/lošijim bojama isl... Gluposti...
Realno uz osnovno poznavanjem fotografije i s osnovnom 5 minutnom obradom u PS bilo koji današnji dSLR daje fotografije koje je realno nemoguće razlikovati jedne od druge u printu na A5/A4 format.
Polish saying: There aren't ugly women in the world. There is sometimes lack of booze...
Hm, da ne kompliciramo pretjerano naravno da ne. Nit cu na Nikonu dobiti dinamicki raspon jednog Fuji-a, nit Canonom dobit punocu boja jednog Olympusa. Svaki brand ima neku posebnost koju potencira i svaki ima svoju primjenu.
Dal ce 95 posto ljudi u 90% slucajeva primjetiti neku od tih razlika ili dal ce im biti bitna ako je primjete? Po meni ne...
Ne predlažem Canon zato što imam Canon već zato što je taj combo najbolja kupnja trenutno...
Da je u pitanju nikon D60 kit s SB600 i 50mm1.8 za tu cijenu predlagao bih njegovu kupnju jer kvalitetan stabiliziran kit, dobar 50mm prime i solidna bljeskalica za tu cijenu više znace od realno prepotenciranih razlika u kvaliteti snimke bez obzira na brand u pitanju.
Polish saying: There aren't ugly women in the world. There is sometimes lack of booze...
Bookmarks