Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 2 od 2 PrvaPrva 1 2
Prikazujem rezultate 26 do 48 od 48
    very old s-mod Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points
    Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Treba pomoć, ali u cijeloj toj priči meni nešto fali.
    Prvo, spominje se 1000kn kao jedini prihod u kući, a što je sa porodiljnom naknadom? Nju nitko ne spominje, a danas sve žene primaju tu naknadu.
    Drugo, zašto je na televiziji prešućeno da dotični otac nije ukrao samo pelene i hranu nego i neke lijekove koji sigurno ne trebaju za dijete.

Imam dojam da je taj brižni otac potrošio lovu i onda kad je shvatio što je napravio krenuo u pljačku.
    Tako da treba pomoć djetetu, ono nije ništa krivo, ali bi cijeli slučaj netko trebao dobro ispitat.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    Motorola Atrix 4G
    Operater
    bonbon
    Godina
    39
    Bodovi
    38.840
    Nivo
    48
    Bodovi: 38.840, Nivo: 48
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kako se ne spominje da je lijekove uzeo? Pa vidi se tamo na snimci što je uzeto. Znam da je bilo na tv-u, i jasno je bilo što je uzeo i kako napravio. Sve u svemu, zašto nisu dobili porodiljnu naknadu, postoji n faktora.

Istraživajte ako hoćete, ja sam svoje ovdje napravio

very old s-mod Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points
    Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Porodiljnu naknadu su morali dobiti, ako nisu, onda ih netko debelo zakida i taj bi za to trebao i odgovarat. Uostalom, porodiljna naknada nije bila ni spomenuta. Nije rečeno da ju ne dobivaju, rečeno je samo da im je braniteljska naknada jedini prihod. Kako sve rodilje dobivaju porodiljnu naknadu ostaje nejasno da li ju ne dobivaju ili su to prešutili.
    U svakom slučaju ako jesu njima na dušu. Pomoći ću im koliko mogu, ali isključivo zbog djeteta.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

Moderatorica Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    iPhone 5c
    Operater
    MTS
    Godina
    42
    Bodovi
    27.255
    Nivo
    40
    Bodovi: 27.255, Nivo: 40
    Ukupna aktivnost: 74,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evo, ovako - na jednom forumu su se ljudi zapitali isto sto se i Sljaka pita, te su se dogovorili da ce oni pomoci, no na nacin da na adresu salju iskljucivo stvari za bebu: robicu, hranu, pelene, maramice i sl. dakle, ne novac koji bi (mozda, mi to ne znamo) mogao biti potrosen na nesto uzaludno, vec bas konkretne stvari za bebu. pa vam predlazem isto, posto se ne zna situacija te obitelji, (zasto nitko ne radi, zasto ne primaju porodiljnu naknadu i sl) radije otidjite do DM-a npr i kupite pelene, kasice, hipp cajeve pa to posaljite. naravno da mi je zao obitelji, no primarno u ovom slucaju moramo misliti na bebu.
    11. o9. 2oo9. & 14. o8. 2o11.
    26.04.1986. Припять (Pripyat)

“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    SocialVeteranOverdriveTagger First Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    Galaxy S7 Edge
    Operater
    Vip®
    Bodovi
    28.054
    Nivo
    40
    Bodovi: 28.054, Nivo: 40
    Bodovi: 28.054, Nivo: 40
    Ukupna aktivnost: 8,0%
    Ukupna aktivnost: 8,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao La_LuNa Pregledaj post
    evo, ovako - na jednom forumu su se ljudi zapitali isto sto se i Sljaka pita, te su se dogovorili da ce oni pomoci, no na nacin da na adresu salju iskljucivo stvari za bebu: robicu, hranu, pelene, maramice i sl. dakle, ne novac koji bi (mozda, mi to ne znamo) mogao biti potrosen na nesto uzaludno, vec bas konkretne stvari za bebu. pa vam predlazem isto, posto se ne zna situacija te obitelji, (zasto nitko ne radi, zasto ne primaju porodiljnu naknadu i sl) radije otidjite do DM-a npr i kupite pelene, kasice, hipp cajeve pa to posaljite. naravno da mi je zao obitelji, no primarno u ovom slucaju moramo misliti na bebu.
    I kako mislis da ce obitelj zivjeti??
    Kaj ce i oni papat kasice i jest ostalu hranu za bebe?? :/

Pa treba im barem nesto malo novaca onda poslat kako bi imali kruha i mljeka na stolu. Vidis i sama da je 1k kn zarada (to mi opet nesto smrdi) u kuci...
    Pa nemogu oni samo od tog zivjet..
    Treba im i hrana i odjeca i ostale potrepstine..

Zato ja bi se slozio sa ovim prijedlogom da uz opremu za bebu posalju i nesto kuna.
    "Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs

Moderatorica Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    iPhone 5c
    Operater
    MTS
    Godina
    42
    Bodovi
    27.255
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    svakome na dusu i vlastitu savjest.
    puno se ljudi zapitalo zasto nitko od odraslih clanova tog kucanstva ne radi. poanta je da se oni ipak nekako mogu pobrinuti za sebe. dok beba to ne moze.

ja sam samo iznjela ideju do koje su ljudi dosli na drugom forumu bojeci se da bi ti ljudi novac mozda mogli utrositi na sebe, tipa na alkohol i cigarete, dok su s djecjom opremom i djecjom hranom sigurni da ce doci u bebine ruke. samo toliko.
    ne kazem da zivimo u divnim vremenima, vjerojatno je prica te obitelji samo kap u moru nazalost vrlo slicnih prica, tesko je danas doci do posla, no osobno bih radila bilo sto samo da mi dijete ima sto jesti, kao sto me u toj situaciji ne bi bilo sram kucati od vrata do vrata i traziti svaku pomoc koja mi u toj situaciji pripada (uz porodiljni imaju prava i na razne jednokratne socijalne pomoci i sl). zasto je njima prvo na um pala kradja a ne drugi postupci kazem, ne znam, niti je na meni da sudim o tome.
    ja sam samo prenjela ideju ljudi koji su (usudila bih se reci i s pravom) skepticni prema situaciji te obitelji.

inace, beba ima 2 mjeseca, ne koristi jos one kasice, nego bebimil adaptirano mlijeko. tak da znate, ako ce netko kupovati hranu da ne kupujete kasice, za to je premala a nekako sumnjam da to ima rok trajanja par mjeseci, pa ce se pokvariti dok ona doraste za dohranu.
    Zadnji uredio La_LuNa : 22-02-2010 u 20:00

“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    Motorola Atrix 4G
    Operater
    bonbon
    Godina
    39
    Bodovi
    38.840
    Nivo
    48
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ja sam naveo podatke. Dakle, adresu, ime i prezime, tako da bi bilo kakva pomoć dobrodošla. Ako netko ne želi dati novac, nego nešto za bebu, nije isključeno. Dapače. Ako netko želi dati novac, neka da.

Na vama je izbor Sve u svemu, ja ću istražit iz prve ruke, tjedno sam 4 dana u slavonskom brodu, a garčin je selo nedaleko od broda. Provozat ću se, cura mi ima tamo rodbinu pa ću saznati iz prve ruke što je i kako je. Naravno, ako uspijem.

Sorry luna, ali moram ti napomenuti podatak da je u hrvatskoj nezaposlenost premašila 300 000. Tamo u tom garčinu je jad i bijeda. Slavonski brod je jedan od gradova gdje je najveća stopa nezaposlenosti. Ja sam tamo već godinu dana kako tražim posao. nisam uspio naći. Možda taj dečko ima osnovnu školu. Tamo se neće sigurno zaposliti. Ja sa SSS nisam mogao naći posao i na baušteli, a kamoli nešto bolje. Za jedan oglas konobara javi se 3000 ljudi. Dovoljno je da samo jedan od tih 3000 ljudi ima višu školu od njega. automatski se neće zaposliti.

Puno je tu faktora. Lakše je danas dobili na lutriji nego se zaposliti. Žalosno, ali istinito. A to što je njih više muškaraca u kući, to ne znači da im poslovi padaju sa neba.

Ajmo se radije angažirati i naći jednog poslodavca koji će zaposliti tog mladog oca.

Ako je već tako, ajmo mu onda pomoći da radi. A ne darivati ga, a da on sjedi doma. Ako ćemo tako. Možemo mi brslati do jutra, a da se nađemo u približnoj situaciji kao što je on, kako bi onda reagirali?
    Zadnji uredio GoGs : 22-02-2010 u 20:24

Moderatorica Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    iPhone 5c
    Operater
    MTS
    Godina
    42
    Bodovi
    27.255
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mislila sam sutjeti, no cemu.. evo, Gogs, ti si takodjer (barem si nekoc bio) aktivan na forum haeru. tamo na rid-u vec postoji tema u kojoj ljudi skupljaju svasta, i tamo su objavljeni podaci, i sad, javio se netko tko tvrdi da doticnog Marka dobro poznaje, netko tko je naveo citavu njegovu kriminalnu proslost, podatak da je te noci osim ljekarne obio i cvjecarnicu u tom selu i svasta jos nesto ruznoga.. ne mora biti istina, ali sto ako je? sto ako svotu koju mi uplatimo taj otac zapije u birtiji a niti opskrbi bebu niti investira u kucu?

puno toga u toj prici ne stima, ja sam samo ljudima htjela skrenuti pozornost da pripaze na svoj novac, jer nikome ne pada s neba.
    svi pricaju o ocu koji zivi u slavoniji gdje je nezaposlenost anormna, a nitko se ne upita gdje je majka u citavoj toj prici i zasto nemaju niti porodiljni (na kojeg SVAKA zena, i ona nezaposlena ima pravo), zasto ne izganjaju djecji, zasto nisu trazili jednokratnu socijalnu pomoc i sl.

smatram da je beba prioritet. samo toliko.

EDIT: http://www.24sata.hr/news/otac-hvala...rstiti/160332/
    Melany će ovih dana biti krštena. Roditelji to prije nisu mogli organizirati jer nisu imali čime počastiti goste.
    etoga na. placate im krstitke. drito to je smisao tog sakramenta, pocastiti goste. i to je primarna stvar dok zivis u supi i dok ti je na kuci razbijen prozor.

ne, ja to ne mogu shvatiti..
    Zadnji uredio La_LuNa : 22-02-2010 u 22:26

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    Motorola Atrix 4G
    Operater
    bonbon
    Godina
    39
    Bodovi
    38.840
    Nivo
    48
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mislila sam sutjeti, no cemu.. evo, Gogs, ti si takodjer (barem si nekoc bio) aktivan na forum haeru. tamo na rid-u vec postoji tema u kojoj ljudi skupljaju svasta, i tamo su objavljeni podaci, i sad, javio se netko tko tvrdi da doticnog Marka dobro poznaje, netko tko je naveo citavu njegovu kriminalnu proslost, podatak da je te noci osim ljekarne obio i cvjecarnicu u tom selu i svasta jos nesto ruznoga.. ne mora biti istina, ali sto ako je? sto ako svotu koju mi uplatimo taj otac zapije u birtiji a niti opskrbi bebu niti investira u kucu?

puno toga u toj prici ne stima, ja sam samo ljudima htjela skrenuti pozornost da pripaze na svoj novac, jer nikome ne pada s neba.
    svi pricaju o ocu koji zivi u slavoniji gdje je nezaposlenost anormna, a nitko se ne upita gdje je majka u citavoj toj prici i zasto nemaju niti porodiljni (na kojeg SVAKA zena, i ona nezaposlena ima pravo), zasto ne izganjaju djecji, zasto nisu trazili jednokratnu socijalnu pomoc i sl.

smatram da je beba prioritet. samo toliko.

EDIT: http://www.24sata.hr/news/otac-hvala...rstiti/160332/

etoga na. placate im krstitke. drito to je smisao tog sakramenta, pocastiti goste. i to je primarna stvar dok zivis u supi i dok ti je na kuci razbijen prozor.

ne, ja to ne mogu shvatiti..
    ja sam dobio na facebooku desetke poruka da je prevarant i da je proveo noći u policiji. da je bio kažnjavan. no kad sam tražio dokaz ili bilo što da to može dokazat, jednostavno kasnije nije bilo odgovora.

Ok, što je loše ako naprave krstitke? Što će počastiti goste? jel ti znaš da danas više ne možeš krstit dijete bez 500 kuna?

Kao što sam rekao: njemu i njegovima na dušu ako su prevaranti, a ja ću ovo još detaljnije istražiti. Zanima me jako.

Moderatorica Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    iPhone 5c
    Operater
    MTS
    Godina
    42
    Bodovi
    27.255
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao GoGs Pregledaj post
    Ok, što je loše ako naprave krstitke? Što će počastiti goste? jel ti znaš da danas više ne možeš krstit dijete bez 500 kuna?
    sto je lose u tome? pa mozda cinjenica da ce oni novac koji su im drugi poslali da beba i oni ne budu gladni sada utrositi na dernek. znaci, njima je bitnije raditi dernek za krstitke nego cuvati taj novac za dijete, jer kako si i sam rekao situacija u njihovom kraju je takva da posao vrlo vjerojatno dobiti nece! pa tko je tu lud? i odakle ti podatak da se obred krstenja placa 500 kuna?! ne znam tocan iznos, ali manje je sigurno. a da i popu kazu u kakvoj su situaciji, mislis da ne bi pokrstio dijete i bez novca? ja govorim o obredu, a ne o nepotrebnim "protokolima" nakon toga! eto, mi smo ubzo krsni kumovi, roditelji bebe imaju posao i imaju solidna primanja, pa nece raditi dernek! zamisli sramote. otici cemo u crkvu i to je to. oni inzistiraju da nas kasnije odvedu na rucak (pazi samo nas kumove, ne roditelje, ne familiju, ne pola sela, gamad skrta!) ali mi im fino objasnjavamo da to nije potrebno. pa nisam kuma djetetu da bi me oni nahranili i napojili, nego sam kuma jer mi to predstavlja nesto bitnije u zivotu.
    sto je lose? mozda cinjenica da s malom bebom (i to bebom koja nije dojena dakle automatski ima slabiji imunitet) zive u supi koja je sigurno i vlazna i hladna, cinjenica da im beba spava na nekakvoj fotelji, cinjenica da ostali clanovi te obitelji zive u kuci koja nema prozor i taj otvor pokrivaju dekama i pored svega toga najbitnija stvar je pocastiti goste za krstitke?!

ubite me, razapnite me, ali ja im kune jedne u novcanom obliku ne dam! poslat cu paket za bebu. iskljucivo bebu!

inace, tko zeli pomoci i clanovima kucanstva, ne mora nuzno uplacivati novac na racun - takodjer se mogu slati paketi s uljem, brasnom, deterdzentima i sl.
    bar dok se ne rascisti sto se i kako desava u toj familiji, zasita mislim da je bolje pomoc ograniciti na konkretne stvari, a ne na novac.
    Zadnji uredio La_LuNa : 22-02-2010 u 23:48

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    Motorola Atrix 4G
    Operater
    bonbon
    Godina
    39
    Bodovi
    38.840
    Nivo
    48
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sto je lose u tome? pa mozda cinjenica da ce oni novac koji su im drugi poslali da beba i oni ne budu gladni sada utrositi na dernek. znaci, njima je bitnije raditi dernek za krstitke nego cuvati taj novac za dijete, jer kako si i sam rekao situacija u njihovom kraju je takva da posao vrlo vjerojatno dobiti nece! pa tko je tu lud? i odakle ti podatak da se obred krstenja placa 500 kuna?! ne znam tocan iznos, ali manje je sigurno. a da i popu kazu u kakvoj su situaciji, mislis da ne bi pokrstio dijete i bez novca? ja govorim o obredu, a ne o nepotrebnim "protokolima" nakon toga! eto, mi smo ubzo krsni kumovi, roditelji bebe imaju posao i imaju solidna primanja, pa nece raditi dernek! zamisli sramote. otici cemo u crkvu i to je to. oni inzistiraju da nas kasnije odvedu na rucak (pazi samo nas kumove, ne roditelje, ne familiju, ne pola sela, gamad skrta!) ali mi im fino objasnjavamo da to nije potrebno. pa nisam kuma djetetu da bi me oni nahranili i napojili, nego sam kuma jer mi to predstavlja nesto bitnije u zivotu.
    sto je lose? mozda cinjenica da s malom bebom (i to bebom koja nije dojena dakle automatski ima slabiji imunitet) zive u supi koja je sigurno i vlazna i hladna, cinjenica da im beba spava na nekakvoj fotelji, cinjenica da ostali clanovi te obitelji zive u kuci koja nema prozor i taj otvor pokrivaju dekama i pored svega toga najbitnija stvar je pocastiti goste za krstitke?!

ubite me, razapnite me, ali ja im kune jedne u novcanom obliku ne dam! poslat cu paket za bebu. iskljucivo bebu!

inace, tko zeli pomoci i clanovima kucanstva, ne mora nuzno uplacivati novac na racun - takodjer se mogu slati paketi s uljem, brasnom, deterdzentima i sl.
    bar dok se ne rascisti sto se i kako desava u toj familiji, zasita mislim da je bolje pomoc ograniciti na konkretne stvari, a ne na novac.
    ma da si zadnji seljo beljo bez prebijene lipe, crkva će ti uzet 500 kuna za krštenje. prije 2 tjedna mi se mali brat krstio, znam iz prve ruke.

poimanje fešte i derneka može biti relativan pojam. Zašto? Što ti smatraš da oni smatraju feštom i čašćenjem? Možda je red da se kumove počasti normalnim toplim obrokom, zar ne? Ako to zaslužuju svi hrvati, zašto to oni ne bi zaslužili?

poimanje derneka i čašćenje toplim obrokom i normalnim ručkom su dva sasvim različita pojma.

i još jednom za krstitke. Pop neće ni razmišljati o krstitkama dok ne daš 500 kuna "dobrovoljnog" priloga bez kojeg neće krstit.

Nadalje, moji su imali još jedan problem. Em što lokalni svećenik nije htio krstiti buraza u crkvi, tu je stari njemu još morao dati 400 kuna na ruke da bi mu ovaj dao potvrdu da se može krstiti u drugoj župi. Stari ga je tražio potvrdu, a ovaj je rekao da bez 400 kuna dobrovoljnog priloga neće nikad krstit dijete. Šta kažeš na ovo?

Slažem se, poslat pelene, hranu, ovo ono. Ne mora se slati nužno novac. Najpametnije bi bilo da se nađe jedan poslodavac koji će mu dati posao. samo jedan.

Moderatorica Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    iPhone 5c
    Operater
    MTS
    Godina
    42
    Bodovi
    27.255
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vidi, sada smo debelo u offtopiku, ali obzirom da se dotice clanka ciji dio sam i sama kvotala osjecam se duznom objasniti neke stvari:
    jedno je kristalno jasno - crkva u nas rvata je debeli lopovluk! pazi sad, prije 5 mjeseci imala sam vjencanje i srecom, svecenici u mojoj zupi su normalni.rekli su nam fino KOLIKE su cifre za koji obred propisane od strane Kaptola. end of diskašn. kaptol odredio cijene. sve sto je preko tih cijena moze biti ili
    a) dobra volja kumova, rdoitelja ili onoga tko vec neki obred placa da visak pokloni crkvi ili
    b) samovolja nekih svecenika.

nista trece.
    kao sto je Kaptol npr odredio cijenu zarucnickog tecaja 50 kn. u nekim zupama platis 50 kn, u nekima manje, u nekima nista, a u nekima (mislim da se o Trogiru radilo) 300 kuna!! eeeeeej! kako je to moguce?! jednako se tako bojim Gogs, da ste naletjeli nazalost na zlo obuceno u svecenicku odoru.. kao sto npr moj muz u svojoj zupi onaj otpusni list (trebao mu je jer smo se vjencali u mojoj zupi) nije platio niti lipe, a od frendice muz je svoj platio skoro 150 kuna!! govorim o gradu zagrebu. no, o razlicitim zupama.

nazalost, mogu ti samo reci da vas je svecenik oderao.. rodjakinja je prije tjedan dana krstila bebu i na pitanje koliko trebaju platiti svecenik im je samo rekao "koliko mozete"..

za ubuduce, samo da znas, informirajte se prvo, guglajte, zovite Kaptol i pitajte za propisanu cijenu. ne dopustite svecenicima toliku samovolju!! terajte to i do Kaptola ako treba!! ako nastavimo sutjeti na takve stvari, i dalje ce nas vozati kao ovce kako se kojem popu prohtje!!

sto se tice dijela o obroku za kumove i sl, vidi, obzirom na situaciju njima je vec i to luksuz. nadam se da se svi slazemo da to nije poanta sakramenta krstenja. i nije argument ako migu svi hrvati zasto ne bi i oni. pa helou, mozda zato sto su jucer krali da bebu nahrane, ali sramota je krstiti bebu bez da se kumovi nahrane nes ti mentaliteta..

eto, ispricavam se svima na offtopicu, i drago mi je da se slazemo oko slanja pomoci u nenovcanom obliku.
    Zadnji uredio La_LuNa : 23-02-2010 u 00:14

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    Motorola Atrix 4G
    Operater
    bonbon
    Godina
    39
    Bodovi
    38.840
    Nivo
    48
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vidi, sada smo debelo u offtopiku, ali obzirom da se dotice clanka ciji dio sam i sama kvotala osjecam se duznom objasniti neke stvari:
    jedno je kristalno jasno - crkva u nas rvata je debeli lopovluk! pazi sad, prije 5 mjeseci imala sam vjencanje i srecom, svecenici u mojoj zupi su normalni.rekli su nam fino KOLIKE su cifre za koji obred propisane od strane Kaptola. end of diskašn. kaptol odredio cijene. sve sto je preko tih cijena moze biti ili
    a) dobra volja kumova, rdoitelja ili onoga tko vec neki obred placa da visak pokloni crkvi ili
    b) samovolja nekih svecenika.

nista trece.
    kao sto je Kaptol npr odredio cijenu zarucnickog tecaja 50 kn. u nekim zupama platis 50 kn, u nekima manje, u nekima nista, a u nekima (mislim da se o Trogiru radilo) 300 kuna!! eeeeeej! kako je to moguce?! jednako se tako bojim Gogs, da ste naletjeli nazalost na zlo obuceno u svecenicku odoru.. kao sto npr moj muz u svojoj zupi onaj otpusni list (trebao mu je jer smo se vjencali u mojoj zupi) nije platio niti lipe, a od frendice muz je svoj platio skoro 150 kuna!! govorim o gradu zagrebu. no, o razlicitim zupama.

nazalost, mogu ti samo reci da vas je svecenik oderao.. rodjakinja je prije tjedan dana krstila bebu i na pitanje koliko trebaju platiti svecenik im je samo rekao "koliko mozete"..

za ubuduce, samo da znas, informirajte se prvo, guglajte, zovite Kaptol i pitajte za propisanu cijenu. ne dopustite svecenicima toliku samovolju!! terajte to i do Kaptola ako treba!! ako nastavimo sutjeti na takve stvari, i dalje ce nas vozati kao ovce kako se kojem popu prohtje!!

eto, ispricavam se svima na offtopicu, i drago mi je da se slazemo oko slanja pomoci u nenovcanom obliku.
    znam ja to, sve ja to znam. debil od svećenika je išao na "let u neku azijsku zemlju", štatijaznam. Sve u svemu, da nije iskeširao, ne bi mogao potvrdu dobiti još 2 mjeseca. a krstitke isplanirane.

no nebitno. bitno je to da ovom djetetu treba pomoć svakako, a ostalo će se istražit već. sve će sjesti na svoje.

Svježe registriran Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Jan 2011
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Pomozimo djeci

Lijepo je pomoći drugima, a pogotovo djeci.

stargazer Postignuća:
    VeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Bodovi: 56.617, Nivo: 58
    Bodovi: 56.617, Nivo: 58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    U slučaju da poželite donirati za Japan:

Online: https://secure.webteh.hr/donate/79

Telefon: 060 90 11 (6,15 kn, PDV uključen)

Žiro-račun: broj 2340009-1511555516 (poziv na broj odobrenja 02)

Hrvatski Crveni križ
    • Ul. Crvenog križa 14
    • HR 10 000 Zagreb
    • Žiro račun 2340009-1511555516, Privredna banka Zagreb
    • Tel. +385 1 4655814
    • Fax. + 385 1 4655365
    Zadnji uredio xlr : 13-03-2011 u 01:57
    Keep calm and fastboot oem unlock.

16. 'Hvala' kaže:

mod_se Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Discussion Ender

Datum registracije
    Dec 2004
    Bodovi
    36.153
    Nivo
    46
    Bodovi: 36.153, Nivo: 46
    Bodovi: 36.153, Nivo: 46
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Exclamation [POZIV] Donacija za stradale u nedavnoj katastrofi na jugu SAD

Dakle... Ne znam koliko ste u toku, no jug SAD-a je nedavno pogodila katastrofalna vremenska nepogoda. Velike oluje pracene tornadima, sve skupa zavrsilo sa stotinama mrtvih, tisucama ozlijedjenih, gradovi razruseni, hrpa ljudi ostala bez doma.

Alabama State of Emergency: Tornado Warnings
    Tornado devastates Tuscaloosa
    Storms, Tornadoes Leave Dozens Dead in Alabama, Mississippi, Georgia and Tennessee

Ima toga jos, samo googlajte.

Uglavnom, buduci da uskoro (ovaj vikend) putujem za SAD, i to bas u taj zahvaceni dio, dosao sam na ideju skupiti dobrotvorne priloge te ih tamo zamijeniti za potrepstine nuzno potrebne tim ljudima.

Pa ako ste zainteresirani za donaciju, posaljite mi PM da vam posaljem broj tekuceg.

Unaprijed zahvaljujem.

Moderatorica Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    iPhone 5c
    Operater
    MTS
    Godina
    42
    Bodovi
    27.255
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zasigurno vec svi znate tuznu pricu malene Nore, no ukoliko vam je promakla, ovdje je mozete procitati

necu puno duljiti, samo cu jos jednom istaknuti broj telefona (operater se odrekao svog profita, sav novac od poziva ide Nori!!)
    060 800 558

te podatke za uplatu:

Udruga Hrabro dijete
    Karla Dieneša 14
    35400 Nova Gradiška

Podaci:
    OIB 58243364080
    Žiro račun Zagrebačka banka
    2360000-1102209843
    Za uplate iz inozemstva IBAN: HR0423600001102209843
    SWIFT CODE: ZABAHR2X

Nora zeli zivjeti!! pomozimo joj!!

Moderator Postignuća:
    SocialVeteranOverdrive25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    Xiaomi 14T PRO
    Operater
    A1
    Godina
    40
    Bodovi
    45.488
    Nivo
    52
    Bodovi: 45.488, Nivo: 52
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Re: **Humanitarne Akcije**Pomozimo drugima**

Ja zvao oko 9 jednom,zovite i vi.

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2010
    Mobitel
    HTC EVO 3D
    Operater
    vIp,tele2
    Bodovi
    5.575
    Nivo
    17
    Bodovi: 5.575, Nivo: 17
    Bodovi: 5.575, Nivo: 17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da ljudski život nema cijenu, dokazali su Amerikanci svojim
    dodatnim računom za "Norino" liječenje!

Moderator Postignuća:
    SocialVeteranOverdrive25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    Xiaomi 14T PRO
    Operater
    A1
    Godina
    40
    Bodovi
    45.488
    Nivo
    52
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Re: **Humanitarne Akcije**Pomozimo drugima**

Đubrad.

Moderatorica Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    iPhone 5c
    Operater
    MTS
    Godina
    42
    Bodovi
    27.255
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sta rec'... it's america i njihov zdravstveni sustav koji je odavno zabpravio na hipokrata i prigrlio iskljucivo kapital.

pratila sam presiscu iz kbc rebro, dakle fora s racunom je sljedeca:
    - onih 3,3 milje kuna je za Norino lijecenje sada, kada dodje u ameriku, kada ce joj napadati stanice
    - ovih novih milju i nesto je za buduce kontrole i lijecenje u trajanju od 2 godine; a kvaka je u tome sto se to MORA uplatiti sada odmah, jer nisu mgli dobiti vize bez kompletno podmirenog racuna!!
    - no, ni tu prici nije kraj. u sve ove nepojmljivo visoke cifre NIJE uracunata kemoterapija, i Norini roditelji trenutno pojma nemaju koliko ce jos i to kostati

...
    prikupljeno je 5 milijuna i 300 tisuca kuna!!!
    hvala od srca svima koji su sudjelovali, i molim vas, ne mojte stati. tko zna koliko ce, nazalost, cifra zaista na kraju biti. viska nema. a sve da ga i bude, ici ce drugoj bolesnoj djeci pod okriljem udruge Hrabro Dijete.

MIUI HR Translator
    Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    Mi5 Black
    Operater
    Tele jedno
    Bodovi
    21.764
    Nivo
    35
    Bodovi: 21.764, Nivo: 35