Meni ovo na prvo citanje izgleda jako dobro... Posebno touchscreen na pritisak....
baš je fora.gdje se može nabaviti
...u biti pojava i BB-a sa touchscreen-om samo pokazuje smjer razvoja budućih mobilnih uređaja - zato očekujte ovakav dizajn svih mobilnih uređaja u idućih 5 godina...
Zadnji uredio dmi : 25-05-2007 u 02:02.
Izgleda da ga Vip fura http://storm.vipnet.hr
Evo danas ga je kao Vip predstavio... http://www.bug.hr/vijesti/vipnet-pre...orm/95446.aspx
Ako tko ima detalje o cijenama i datumu dolaska nek javi...
a mislim šta je ovo:
Aparat bi se na hrvatskom tržištu trebao pojaviti početkom ožujka, a cijena bez ugovorne obveze bit će mu 3.491 kunu. On će se, dakako, moći nabaviti i uz razne tarife za poslovne i privatne korisnike, a najjeftiniji će biti uz ugovornu obvezu od 24 mjeseca kroz Platinum tarifu. Tada će stajati 0,91 kunu, ali uz mjesečni paušal od 591 kune... Više o ostalim cijenama otkrijte na adresi storm.vipnet.hr.
cijena u slobodnoj prodaji je slicna cijeli bolda, tako da mislim da mozemo ocekivati slicne cijene i na pretplatu
Storm došao u Vipa - storm.vipnet.hr
sve ok ali prema GSMareni nema Wlan.... loše
....
Da ali besplatno surfanje (skidanje) na nezaštićenim mrežama kojih sada već ima posvuda je neodoljivo....
![]()
....
U tu cijenu imaš uračunat 1GB prometa preko internet browsera, pa ako to nije dovoljno, onda......
hm... a vamo skineš 10GB preko nečijeg wireless-a...
....
You can't be serious.....
Sva sreća da ima usb kabel pa onda možeš skidat n+1 gigabajta
trebao bih pomoc, imam vodafone storm, zivim vani, izmedju ostalih jezika pisem puno i na hrvatskom, s obzirom da u verziji sowtvera koji imam 4.7.109 ne postoji prediktivni rijecnik za hrv jezik, a kod pisanja u vertikalnom polozaju (suzena tipkovnica) neophodno je odabrati jezik (nema opicje iskljuciti rijecnik) tako s izborom engleski, spanjolski.... je skoro nemoguce pisati na hrvatskom.
je li znate da li na VIP Storm-u postoji opcija odabira hrv jezika kod pisanja ako neko zna neka mi posalje link za software
hvala
igrao sam se s njime jučer.dobio ga od vipa kao probu(2 tjedna).
jako fora stvarčica.jedino me smeta to da se ekran doslovno cijeli miče kad pišete poruku/mail itd.kad se ide kroz menie i kad treba "slajdat" je pre dobro isjetljiv.taman.ali kad treba stisnut nešto doslovno se cijeli ekran miče
nije to kao na recimo ku990
ali najžešće je bilo dok sam skuzio zašto mi ne radi mreža.on ima mogućnost(sa kojom sam se ja 1. put susreo) da prilikom ubacivanja kartice ti sam kao korisnik moraš uključit mrežu.tek nakon tvoje dozovle on traži tvoju default mrežu
kamera s 3.2 MP je sasvim ok.ali je i tu "fora" da kad vam zatreba bljeskalica i kad hoćete nešto uslikat da onog trenutka kad stisnete da vam uslika,ekran se zacrni,bljeskalica uradi svoje i onda se ekran vrati na svoje.
evo par sličica
![]()
User manual(LG KU 990):http://rapidshare.com/files/167231902/KU990.pdf
I dalje najveća zamjerka BB uređajima je ograničavanje na BB mail servis, kao i ostale aplikacije koje rade samo preko BB APN-a.
e jebat ga sad..
to je isto kao da kazes da je naveca zamjerka vlaku ili tramvaju da moze voziti samo po tracnicama.
Na Stormu je tipkovnica definitivno minus. Zbog nje kao takve neke stvari se ne mogu odraditi. Ipak mi je mehanika bolja nego ovo nabadanje.
dobar grah daleko se čuje
To ograničenje im ide na štetu. Evo ja sam neki dan kupio Nokiju E63 ,a mislio sam uzet BB 8900, a nisam upravo zbog ovog o čemu pričam. PUSH e-mail, u čemu je BB pionir je odavno dostupan i izvan sustava BB-a.
Kladim se da će uskoro RIM-ovcima doć iz gujice u glavu i da će omogućit korištenje i drugih (besplatnih servisa), jer Storm je školski primjer pokušaja široke komercijalizacije, a ako ustraju na tom putu ovo im samo smeta.
Meni bi BB bio savrsen (8900) kad bi imao sirinu aplikacija (i onih khm... khm warez) koju ima WM...
Da, to je sto pises za GPRS, ali meni je potpuno dovoljno imati My Blackberry gdje mi je sve flat. Sada imam Curve 8310, ali je kod njega browsanje interneta lose jer browser dosta lose pokazuje web. Zato si mislim preci na Storm jer on ima taj bolji browser. Jubito......pa kaj ne bi normalno to trebalo raditi preko BB browsera kao i svaka druga web stranica ?
Inace, imam iPhone takodjer pa cu moci usporediti neke stvari samo sto na iPhoneu nemam nikakavu data pretplatu, surfanje iskljucivo doma preko wifi kada mi se ne da upaliti komp. I to mi je super jer brzo mogu pogledat sto me zanima.
A ne znam..... koliko sam ja imao prilike prckat po stormu, uzasno je spor u odnosu na Iphone. Ne odgovara na pomicanje prstiju toliko agilno..... uglavnom nije ni sjena iPhoneu barem što se iskoristivosti i ergonomije touchscreena tiče, za ostalo ne znam.......
I da, virtualna tipkovnica će teško zamijeniti fizičku, tako da mislim da ti storm i nije zamjena za 8310, prije 8900...
Došao sam i ja u posjed Storma i mogu reč da sam zadovoljan.
Samo još muku mućim sa hebenim bluetoothom i prebacivanje nekih stvari sa drugog moba npr. imenika
edit: Skuzio![]()
Bookmarks