Polako, polako, malo me nema i nakupilo se pitanja...
Evo po redu:
Konfa je koštala oko 6300 kn. LCD 4900 kn. Uzeo sam prek firme pa nisam morao plaćat PDV i na kraju me sve zajedno izašlo nekih 8700 kn. Plus naknadno napajanje za 550 kn.
A sad što se tiče onih ideja o jačim procovima i sl. za lovu koju sam dao za LCD, da odgovorim: LCD mi je jako bitan i potreban, prvo radi pomankanja prostora na stolu, drugo zato jer sam na laptopu navikao na LCD i mogu pred njim provesti sate i sate dok pred CRT-om zaplačem (doslovce) i zapeku me oči nakon 45 minuta. A o tome kako jeb*čki izgleda (a ja sam esteta) ne treba trošiti riječi, zar ne?No da završimo s tim, tu lovu sam skupio baš za to jer sam to i htio i draže mi je za 'oči' dat više love nego za 5% bolje performanse koje će se ionako još usporiti...
Drugo, proc mi je i više nego dovoljan. Grafička mi je ne samo dovoljna, nego pomalo i overkill. U budućnosti (nažalost skoroj, kako to ide...) će možda trebati samo više memorije, ali grafička će ipak neko vrijeme pričekati, osim ako ju odlučim prodati i malo nadoplatiti za jaču kad za to bude vrijeme. No danas je R9800Pro jedna od najboljih grafičkih, pogotovo u razredu do 2000 kn. Davati više o 2k kuna za grafičku je bedastoća ako se ne baviš nekakvim grafički zahtjevnim poslom (ne igranjem). A da tek vidite kako izgleda Far Cry na mojem kompu sve bi vam bilo jasno i killa bi i sam priznao da mi više za sad ne treba.Samo da još spomenem 3DMark 03 score koji iznosi nekih 5800! Da, da...
A da sam i išao na kartice u rangu 4000 kn (iako bi se prije zavezao na stup srama nego dao takvu lovu samo za grafičku) onda bi kupio nVidiu 6800 Ultra, a ne X800 jer u tom segmentu nVidia s ovom generacijom kartica dominira po performansama. No to je već druga priča...
Iggxy ti si pitao za tipkovnicu? Evo ti slika ovdje:
![]()
Moja je crna s crnim tipkama.
Evo i miša:
Više na www.sharkoon.com
Uskoro ću (kad posudim fotić) slikati svoj 'desktop' pa vam pokazati i kako sve to izgleda...![]()

No da završimo s tim, tu lovu sam skupio baš za to jer sam to i htio i draže mi je za 'oči' dat više love nego za 5% bolje performanse koje će se ionako još usporiti...

Bookmarks